Съдът в Берлин реши: Близо 3 г. Светослав в ареста ще стои

Присъдата му бе намалена, тъй като бе установено, че той е с намалена вменяемост
6 юли 2017 18:36,
64
Съдът в Берлин реши: Близо 3 г. Светослав в ареста ще стои
Снимка: кадър Youtube

Българинът, който през октомври м.г. ритна нищо неподозираща жена по стълбите на входа на берлинска метростанция, бе осъден на 35 месеца затвор от германски съд, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата
Инцидентът бе записан от контролните видеокамери на станция "Херманщрасе", нападателят бе разпознат и не след дълго заловен. Инцидентът предизвика буря от възмущение в Германия.

28-годишният Светослав Стойков каза пред съда, че е бил под влияние на алкохол и наркотик по време на престъплението и поднесе извиненията си на жената - 26-годишна украинка, слизаща в метрото.

След нанесения й ритник в гръб тя политна и падна чак на перона, счупвайки ръка и получавайки нараняване на главата.

Малко по-рано днес стана ясно, че Светослав е със силно намалена вменяемост, като това се взима под внимание при издаване на присъдата. Диагнозата е поставена от съдебен психиатър, който е провел множество тестове със Стойков.

При медицинските прегледи е открита черепно-мозъчна травма, останала от тежка катастрофа. Травмата влияе силно на психическото му състояние и намалява способността за контрол, посочи още лекарят.

Прокуратурата се съобрази с диагнозата, а законът също предвижда намаляване на присъда при невменяемост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наште съдии и прокурорчета дали гледат и чуват??
43
5
 
33
 
! Отговори
от долния преди 6 години
И да слагате минуси и да не слагате, ЕС поставя украинците, горящи живи хора през 21 век над Българите. Дали има нещо объркано? Ами според мен има. Дали е в ЕС, дали е в Украйна, но има. Явно морала и на двете е добре подготвен за създаване на концентрационни лагери и за тяхната употреба. А кого ще затварят вътре е напълно отделен въпрос. На мен ми се струва, че ще има поне няколко бараки за Българите. Поне такава логика виждам. Да ритнеш украинка е по - лошо, отколкото да изгориш жива бременна.
42
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудех защо я е ритнал, а тя била украинка. Тогава какъв е проблема? Оставете човечеца на мира! Украинците живи хора горят, никой нищо не казва, тая я ритнали и не може да се спре да мрънка... А и тея медии на запад, за изгорелите хора нищо не казаха, за ритната украинка от български ром не могат да спрат да плещят...
41
1
 
39
 
! Отговори
Съдебна система преди 6 години
Забележително, в Германия за 8 месеца е произнесена присъда и безотговорния *** отива в затвора. Колко ли съжалява "българина", че това не се е случило в Бг, където щеше да си плати за подходяща диагноза и условна присъда, ако въобще някога процеса стигнеше до край...
40
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведски Българино, сега ще...! И дано се не върнеш в България вече!
39
0
 
35
 
! Отговори
от същия автор преди 6 години
1-2-3 джойнта запали, Лап-топа си включи,Статийка спретни ,"Лайковете" преброи И в стотинки обърниИдва петък вечерта И на "Лъвов" ще съм до сутринта.
38
0
 
33
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Миналата седмица си купих един речник : от "днес бг" на "книжовен бг" - направо открих един нов свят от информация. Препоръчвам.
37
0
 
39
 
! Отговори
Веригата преди 6 години
"Съдът в Берлин реши: Близо 3 г. Светослав в ареста ще стои" . Вие стихове ли ще пишете за зеления швед, или какво? Кажи им "днес" и не ги обиждай повече.
36
0
 
40
 
! Отговори
бивш българин преди 6 години
какъв българин точно е тоя смотан *** ???
35
0
 
38
 
! Отговори
. преди 6 години
не са българи !
34
0
 
38
 
! Отговори
EGASI преди 6 години
Тя половин България е пълна с такива невменяеми. Никой не се интервесува за психичното здраве на хората.Физическата разправа и побой трябва да се забранят, но кой и кога това ще се случи?????Може би когато повече психично здрави хора създават законите в България.
33
0
 
31
 
! Отговори
Persian преди 6 години
Kak tozi v doichland e balgarin a v balgariq e *** na kogoto ne se spazvat pravata 200 toqgi sa malko
32
1
 
41
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Три години *** няма да гласува за ГЕРБ !
31
0
 
35
 
! Отговори
до Йода преди 6 години
браво готин, гениално хрумване!Това наистина е правописа и правоговора на Йода:"Много да учиш, ти още имаш, мой млади падаване" и т.н.
30
0
 
37
 
! Отговори
Немец преди 6 години
Аз пък се оплаках в първа немска телевизия - за този и за трафикантите на хора дето зарязаха хората в хладилния камион. (за тях пуснахаа преди запис че уж говорили на български, а *** беше сръбски с ***...) Написах им че ако бяха с немски паспорти никога нямаше да кажат че са "немци".Извиниха ми се официялно и в актуалните новини (тази вечер) казаха - израснал в България / с български паспорт, но не казаха "българин"!
29
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йода е почнал да пуска статии :) Смях!
28
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е типичен ***, с ганювски номера се е измъкнал.
27
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъвн Българин бе гоя е чист ***
26
0
 
45
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Добре, бе Днес.бг, кой ви е редактор - всичките ви новини са в стил като извадка от детска книжка...
25
1
 
54
 
! Отговори
Хм... преди 6 години
Сравнително с лека присъда ще се размине олигофренът. Целият свят видя и се възмути от бруталността, с която изрита в гръб нищо неподозиращата жена..И сега какво..Три години в затвора, бил почти невменяем..бля-бля-бля. Тази украинка няма ли братя, братовчеди, приятели, които да го "превъзпитат" (те си имат методи на възпитание) и да видим после ще рита ли пак. Няма да се учудя, ако в затвора му направят и люлка, за да му е по-удобно. Послепис: Редакцията, голямо заглавие, голям словоред. Браво!