Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян

Брат му убеден, че инцидентът е опит за убийство
Обновена: 8 юли 2017 16:39 | 8 юли 2017 16:32, Петя Славова
378
Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян
Снимка: bTV

Млад мъж от Смолян е бил жестоко пребит преди два дни. Нападателите са двама - на 21 и 23 години от ромски произход и в момента са задържани от органите на реда.

Пострадалият е на 27 години - Георги Кадиев и е в много тежко състояние, бори се за живота си. Лекарите не се ангажират с информация какви са точните поражения. 

Инцидентът е станал до ученическия пансион на Строителния техникум. Георги е бил там с момиче и още няколко приятели. В един момент момичето решило да си тръгне, когато един от ромите опитал да го спъне.

Георги реагирал остро, за да защити приятелката си. Ромите избягали, но след малко се върнали въоръжени с дървени колове и започнали да бият Кадиев, съобщи Bulgaria ON AIR.

Свидетели на побоя станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се е намесил. Георги е настанен за лечение в болница "Св. Георги" в Пловдив в тежко състояние и с опасност за живота.

Според местни хора в града няма етническо напрежение. Те обвиняват за случилото се ромите, дошли в Смолян за обучение във фирма, която открива свой клон в Хасково.

"Бил е ударен няколко пъти с дървени колове по главата, разказва пред bTV братът на пострадалия младеж.

По думите му свадата е избухнала започнала заради момиче. Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.

"Това не е побой, а опит за убийство, извършено е с огромен цинизъм. Това чувство за безнаказаност си проличава", коментира Манол Ружинов, от организацията "Родопски хайдути", в която е участвал и пребитият Кадиев.

"Родопски хайдути" организират днес протест срещу своеволията и безнаказаността.

"Като българи трябва да изразим своята гражданска позиция, не може да продължим този цигански терори да продължава. Не сме нито расисти, нито искаме да подклаждаме такива настроения, но колкото по-рано държавата се сети, че в този етнос има някакъв проблем, и той е използван от политическите партии, толкова по-добре ще можем да предотвратим бъдещите пагубни последствия за нашето общество", добави Ружинов.

"Алармираме и община Смолян и властите – да вземат конкретни решения, защото на нас ни омръзна тези хора винаги да бъдат онеправдани и в позиция на крайно нуждаещи се", каза още Ружинов.

Майката на пребитото момче познава нападателите му, дори самата тя ги е обучавала в смолянската фирма, в която те смятали да започнат работа.

По думите на Мария Камбурова двамата младежи, които дошли в Смолян от Хасково, са били сприхави и склонни към агресия и по това силно се отличавали от местните роми.

„Не знам това правителство какво смята… Някакво наказание, тези хора да се накажат”, призова Мария.

Георги Кадиев остава в изключително тежко състояние в клиниката по неврохирургия на пловдивската университетска болница. Той е с фрактури на черепа и черепната база, получени след удари с кол по главата.

От полицията в Смолян уточниха, че инцидентът е криминален и не е на етническа основа.

Двамата нападатели вече са с повдигнати обвинения –за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

За тези деяния те може да получат наказание до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Толерантността в един зверилник е равна на смърт/Николай Хайтов/....
262
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не ми вдъхва вяра информацията от статията.
261
2
 
19
 
! Отговори
Румен преди 6 години
"Свидетели на побоя станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се е намесил."Свидетел на побоя станали и полицаи, но никой от тях не се намесил, защото били САМО шестима .........пък и били по работа, носели хладилник в близкия сервиз, за ремонт и не им останало време да направят ЗАБЕЛЕЖКА на убийците с коловете .....Да плачеш ли, да се смееш ли !
260
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкото момче!Дано оздравее!Надявам се,престъпниците да получат подобаващо наказание!
259
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простички българчета, още не можете да аргументирате по същество. Пример е г-н Орбан. Избирайте други политици, а не 3 пъти едни и същи!
258
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що е това Ром - дестилирана алкохолна напитка, или внушение за човекоподобие.
257
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога има роми в България . Откато един *** от Асеновград направи ромска партия .От тогава минаха десетина години .И той не е направи за ромите а като ракав на ДПС за гласове .Защото е *** и брат му е активен член на ДПС .
256
0
 
27
 
! Отговори
Приятелите гледали преди 6 години
Да ви кажа приятелите му защо са гледали ?Толкова ли страливи са съвремените българчета .То вярно изнежени не ходят в казарма ама мангалоподобните са били само двама .Шубето е голям страх бългроподобия и гей общества .Жалко само за момчето не е попаднало на приятели в собствената си компания от змии ижалки твари .Нека съвеста им страда цял живот ако имат изобщо .
255
4
 
1
 
! Отговори
realist преди 6 години
v tozi sait vsi4ki balgari sa bolni ot bolesta -da ciganiosvat i mangalosvat priznak na malocenost............
254
4
 
1
 
! Отговори
Интеграция пич преди 6 години
При това икономическа
253
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЛАПАН
252
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случая не бил на етническа основа , а криминален . - Напротив , тези така наречени случай взеха да стават толкова чести , че са си точно на етническа основа. Въпроса е , колко още ще търпим ?
251
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи Братя БългариТрябва да приложим опита на това което ни показаха в Павликени преди 4 години.*** направиха гадории и след това получиха батковцитеВ резултат на което половин година не стъпиха в града
250
1
 
12
 
! Отговори
Промяна на ЛК преди 6 години
Толкова ли е трудно да напряват графа в личните документи за малцинствата .Да пише примерно -арменец,евреин,цииганин,*** . В отделнаграфа с изповядвана вярарелигия и кръвна група .България щела да се цифровизира кога *** ?Взимам ти личната карта и там не пише нищо за раса и малцинства .Да не говорим за кръвна група понякога спасяваща хора при катастрофи .
249
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък съм расист. И не виждам нищо лошо при положение че слагам на кантар моя живот или техния. С тия деградирали маймуни трябва да се действа по същия начин както те го правят. Щом държавата не се оправя с тях ще има по български - око за око, зъб за зъб
248
8
 
3
 
! Отговори
Сюнетчията преди 6 години
Такива са нашите момчета . Не им се сърдете.
247
1
 
16
 
! Отговори
бб преди 6 години
Стига с това роми,това са живи ***.*** разбира само от бой и празни джобове,по друг начин интеграция нанай.Стига протести,трябват действия щото няма оправия.
246
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е проста:ДПС контролира и управлява съда!ДПС държи контролния пакет и в парламента.ДПС държи ключовите министерства от край време.30г храним кукувицата в гнездото си - и тя лека полека убива всички синигерчета в гнездото...
245
0
 
18
 
! Отговори
ЕС 112 преди 6 години
Не са проблема само цигганите тука а самата управляваща партия дето си е избиратередовно господа гербопедерастващи дето в казарма не сте ходили ама сте правили всичкодаже сте раждали - големите мъже !Къде е Бойко да отиде на протеста в Асеновград и да обещае справидливост и възмездие .В 21 век малцинствата трепят българи със колове и камъни във века на технологиите .Нали има телефони спешни а зад тях няма държава .Да осъдим Държавата не подържа спешните телефони с кадри а е длъжна като стра
244
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви селяни, бе, Василев. Няма вече селяни в България. Селянина е корав. Сега всички са гражданчета и са загубили връзка със Силата.