Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян

Брат му убеден, че инцидентът е опит за убийство
Обновена: 8 юли 2017 16:39 | 8 юли 2017 16:32, Петя Славова
378
Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян
Снимка: bTV

Млад мъж от Смолян е бил жестоко пребит преди два дни. Нападателите са двама - на 21 и 23 години от ромски произход и в момента са задържани от органите на реда.

Пострадалият е на 27 години - Георги Кадиев и е в много тежко състояние, бори се за живота си. Лекарите не се ангажират с информация какви са точните поражения. 

Инцидентът е станал до ученическия пансион на Строителния техникум. Георги е бил там с момиче и още няколко приятели. В един момент момичето решило да си тръгне, когато един от ромите опитал да го спъне.

Георги реагирал остро, за да защити приятелката си. Ромите избягали, но след малко се върнали въоръжени с дървени колове и започнали да бият Кадиев, съобщи Bulgaria ON AIR.

Свидетели на побоя станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се е намесил. Георги е настанен за лечение в болница "Св. Георги" в Пловдив в тежко състояние и с опасност за живота.

Според местни хора в града няма етническо напрежение. Те обвиняват за случилото се ромите, дошли в Смолян за обучение във фирма, която открива свой клон в Хасково.

"Бил е ударен няколко пъти с дървени колове по главата, разказва пред bTV братът на пострадалия младеж.

По думите му свадата е избухнала започнала заради момиче. Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.

"Това не е побой, а опит за убийство, извършено е с огромен цинизъм. Това чувство за безнаказаност си проличава", коментира Манол Ружинов, от организацията "Родопски хайдути", в която е участвал и пребитият Кадиев.

"Родопски хайдути" организират днес протест срещу своеволията и безнаказаността.

"Като българи трябва да изразим своята гражданска позиция, не може да продължим този цигански терори да продължава. Не сме нито расисти, нито искаме да подклаждаме такива настроения, но колкото по-рано държавата се сети, че в този етнос има някакъв проблем, и той е използван от политическите партии, толкова по-добре ще можем да предотвратим бъдещите пагубни последствия за нашето общество", добави Ружинов.

"Алармираме и община Смолян и властите – да вземат конкретни решения, защото на нас ни омръзна тези хора винаги да бъдат онеправдани и в позиция на крайно нуждаещи се", каза още Ружинов.

Майката на пребитото момче познава нападателите му, дори самата тя ги е обучавала в смолянската фирма, в която те смятали да започнат работа.

По думите на Мария Камбурова двамата младежи, които дошли в Смолян от Хасково, са били сприхави и склонни към агресия и по това силно се отличавали от местните роми.

„Не знам това правителство какво смята… Някакво наказание, тези хора да се накажат”, призова Мария.

Георги Кадиев остава в изключително тежко състояние в клиниката по неврохирургия на пловдивската университетска болница. Той е с фрактури на черепа и черепната база, получени след удари с кол по главата.

От полицията в Смолян уточниха, че инцидентът е криминален и не е на етническа основа.

Двамата нападатели вече са с повдигнати обвинения –за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

За тези деяния те може да получат наказание до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
8
 
2
 
! Отговори
Бонго преди 6 години
Важно е да се знае, че преди всичко това са не *** а престъпници и потенциални убийци! Третирайте ги като такива, етносът не е от значение? Нима черепът на момчето щеше да е по-малко счупен ако бяха бъграги, турци, или извънземни? Трябва да сеобядиняваме не около етническа принадлежност , а около това кой какви нравствени ценности има и изповядва! Честен *** е по -добър от подъл българин!
202
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Право на лично оръжие е единствената адекватна реакция в момента. Преди 15-20 години можеше да се заложи на образование, сега е късно.Ще има няколко месеца диво разчистване, но после нещата ще си дойдат по местата и ще заживеем много по "хармонично"
201
0
 
8
 
! Отговори
до Бонго преди 6 години
На вилата си имам такива "роми". Изнасилиха една 70 годишна бабичка. Какво да мисля за тив? Извадих си разрешително за оръжие и почнаха да обикалят. От доста време.
200
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
безнаказаността поражда извращения и престъпления
199
0
 
7
 
! Отговори
Бонго преди 6 години
За момент си представете, че новината можеше да е "Българин простреля двама РОМИ. Борят се за живота си (горките)". Дали някой щеше да научи, че човекът се е защитил от опита за убийството му от тяхна страна, защото преди това е защитил приятелката си от посегателството им? Това че си *** не те прави априори лош човек, но това че си страхливец и нападател над нечий живот те прави 100% престъпник и заслужаващ 9 гр олово! Каквото повикало, такова се обадило!
198
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един джуркан смолянски боб. Май ще ви оджуркат едно хуубаво по родопски, а?
197
3
 
5
 
! Отговори
eвроатлантик преди 6 години
Стрикно спазване на евроатлантическите цености спрямо ромите-смиреност,толерантност и премеримост спрямо ромския произвол.
196
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте римляни! Добре дошли в Смолян! Май ще ядете боб,а? Една смолянска бобена чорба?
195
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пенчо 221 Дори и пострадалият,да е предизвикал скандала,ромитециганите нямат право да отнемат човешки живот и да бият до смърт!!!
194
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пострадалият вече няма да се възстанови,затова двамата убийци трябва да получат по 35 годин строг,тъмничен затвор.
193
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много тежко състояние и опасност за живота = средна телесна повреда..... АЛОУУУУ, кое е тежка телесна повреда, такава несъвместима с живота ли? Момчето сигурно ще има отклонения до края на живота си, ама средна телесна повреда...
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е проблемът в законите, имаме си наказания, които не са малки. Проблемът е да се изпълняват и излежават, а не хора с по 20 висящ дела да се разхождат. Законът предвиждал до 5 г - ок, нека ги излежат, а не да се точи дело с години и накрая да се измъкнат с условна или с пробация. Ако се лежаха наказанията, друга щеше да е България. Няма значение кой какъв е, законите трябва да са еднакви за всички.
191
0
 
11
 
! Отговори
говориш глупости преди 6 години
До До 199Като не знаеш как стоят нещата,просто не се обаждай!Шведите си умират от страх от турците,щото ония не чакат на ченгета и съдилища да ги спасяват,а сами без много шум и приказки си свършват работата!Турците,за разлика от нас и ***,са хора с висок морал!За приятел влиза в огъня,а врагът се гони до край!Старците се уважават и почитат!Турчин в старчески няма Идете в турско село и питайте за проблеми с шведите!Няма такова нещо,ония ги заобикалят с километри!Защото знаят какво ги чака
190
0
 
8
 
! Отговори
н преди 6 години
абе в смолян мутри нема ли ,или знаят само да се дуят по фитнесите или по дискотеките да ошляпат некое ***, толкова ли немат 50лв за нафта и бензин и да запалят маалата, само та ше се оправат нещата, а не с европеиски простотии с протести;;пред кого и те незнаят;; и драсканици по хартиики
189
0
 
13
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Счупен череп,средна телесна повреда. Егати законите.
188
16
 
1
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Георги реагирал остро, за да защити приятелката си.-------------Аха, демек "направил им забележка"...А по просто казано - псувал ги на майка и се праил на мъж.Пък се оказва, че нито може да се справи с двама ци гани, нито има приятели да го защитят. По някой път боят е и заслужен.
187
0
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Тези *** маймуни трябва да почнат да ядат всеки ден бой - САМО така ще се управим !!! Мръсни гадини- ходят да закачат жени деца и да крадат и убиват възрастни хора - ДОКОГА БЕ ЕЙ ?? Почвайте да ги трепите тези !!
186
1
 
2
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
Били са грешния Гьорги Кадиев.
185
1
 
20
 
! Отговори
D преди 6 години
Как можеее бе!Седите си на улицата с гаджето ,говорите си,държите се за ръце и след две минути да си в болница с опасност за живота.Заради едни оскотели зверове момчето вече,ще е инвалид.
184
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 177Ти ако смяташ,че ЕС не знае,в голяма грешка си!Всичко знаят,и си правят политиката,а наш бочко подскача слугински и слушка,щото требе да крадне и влачи в америката!