Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян

Брат му убеден, че инцидентът е опит за убийство
Обновена: 8 юли 2017 16:39 | 8 юли 2017 16:32, Петя Славова
378
Бой, удари с колове по главата... Роми пребиха мъж в Смолян
Снимка: bTV

Млад мъж от Смолян е бил жестоко пребит преди два дни. Нападателите са двама - на 21 и 23 години от ромски произход и в момента са задържани от органите на реда.

Пострадалият е на 27 години - Георги Кадиев и е в много тежко състояние, бори се за живота си. Лекарите не се ангажират с информация какви са точните поражения. 

Инцидентът е станал до ученическия пансион на Строителния техникум. Георги е бил там с момиче и още няколко приятели. В един момент момичето решило да си тръгне, когато един от ромите опитал да го спъне.

Георги реагирал остро, за да защити приятелката си. Ромите избягали, но след малко се върнали въоръжени с дървени колове и започнали да бият Кадиев, съобщи Bulgaria ON AIR.

Свидетели на побоя станали няколко младежи от квартала, но никой от тях не се е намесил. Георги е настанен за лечение в болница "Св. Георги" в Пловдив в тежко състояние и с опасност за живота.

Според местни хора в града няма етническо напрежение. Те обвиняват за случилото се ромите, дошли в Смолян за обучение във фирма, която открива свой клон в Хасково.

"Бил е ударен няколко пъти с дървени колове по главата, разказва пред bTV братът на пострадалия младеж.

По думите му свадата е избухнала започнала заради момиче. Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.

"Това не е побой, а опит за убийство, извършено е с огромен цинизъм. Това чувство за безнаказаност си проличава", коментира Манол Ружинов, от организацията "Родопски хайдути", в която е участвал и пребитият Кадиев.

"Родопски хайдути" организират днес протест срещу своеволията и безнаказаността.

"Като българи трябва да изразим своята гражданска позиция, не може да продължим този цигански терори да продължава. Не сме нито расисти, нито искаме да подклаждаме такива настроения, но колкото по-рано държавата се сети, че в този етнос има някакъв проблем, и той е използван от политическите партии, толкова по-добре ще можем да предотвратим бъдещите пагубни последствия за нашето общество", добави Ружинов.

"Алармираме и община Смолян и властите – да вземат конкретни решения, защото на нас ни омръзна тези хора винаги да бъдат онеправдани и в позиция на крайно нуждаещи се", каза още Ружинов.

Майката на пребитото момче познава нападателите му, дори самата тя ги е обучавала в смолянската фирма, в която те смятали да започнат работа.

По думите на Мария Камбурова двамата младежи, които дошли в Смолян от Хасково, са били сприхави и склонни към агресия и по това силно се отличавали от местните роми.

„Не знам това правителство какво смята… Някакво наказание, тези хора да се накажат”, призова Мария.

Георги Кадиев остава в изключително тежко състояние в клиниката по неврохирургия на пловдивската университетска болница. Той е с фрактури на черепа и черепната база, получени след удари с кол по главата.

От полицията в Смолян уточниха, че инцидентът е криминален и не е на етническа основа.

Двамата нападатели вече са с повдигнати обвинения –за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

За тези деяния те може да получат наказание до 5 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Казанзакис (329)иДо Мен (330)От възрастни хора знам, че до 09.09.1944 г. "шведите" в София са се приближавали до централната част на града най-много до площад "Възраждане", а когато видели отдалече стражар, хуквали да бягат, без той да им казва каквото и да било, дори без да е погледнал към тях.И тогава е имало "шведи" със средно и с висше образование и никой не е имал нищо против тях, уважавани са били.
282
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ром се пие *** се бие
281
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 326Да, за съжаление си прав.Трябвало е да ги причакате по-встрани, с бели качулки на главите и дебелакът да увисне на някой клон или стълб. На жена му - бой, да се стряска насън докато е жива, а за малкото решавайте - в еничарско училище или в онзи пакистански град, в който има ферми за донорчета на човешки резервни части. Защото баща му вече го е научил, че може безнаказано да се издевава /да псува/ онези, за чиято сметка живее.
280
0
 
7
 
! Отговори
мен преди 6 години
До преди 30г *** в Бургас ходиха само да стадион Черноморец тогавашният 9 септември имаха страх да ходят в центъра на Бургас тогава здраво ги биехме и си стояха само в гетото комлука тогава бяхме много единни биехме ги здраво в комлука и Меден Рудник *** в центъра не ходеше . Вечер след 22ч *** по улиците нямаше
279
0
 
13
 
! Отговори
казанзакис преди 6 години
до края на втората световна война във варна ромите не можели да минават през центъра.
278
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за линч и увиснали по стълбовете
277
1
 
11
 
! Отговори
Арети преди 6 години
Корупция, нечестна игра и масова беэнакаэаност на брутални престъпления и несправедливости!!! Това е правосъдната ни система!!! Ужасих се на жестокостта но по-вече на това, че иэвършителите са обвинени само эа ХУЛИГАНСТВО!!! Дано момчето да се съвэеме, пожелавам му го от сърце!!!
276
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете ми как трябваше да постъпя на следната случка ;вчера след разходка в пазарджик с още трима момчета отидохме и вечерахме на ,златното пиле и тръгвайки от там на път за колата ни един дебел и черен със жена си и малкото им дете вечерят на съседна пицария мунавайки покрай тях ,без никаква причина той ни напсува:*** майка ***, трябваше ли да се обърнем четеримата и да го размажем от бой,АЗ КАТО ПО ГОЛАМ НЕДОПУСНАХ защото ще излезнем пак ние виновните а той прав ,че е българин
275
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много служители от БХК и други НПО пишат в тази статия.Пожелавам им да им се случи същото и на техните роднини.
274
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде има напрежение в зап.европа с имигранти и гастарбайтери,в източна с малцинствата,в Турция с кюрди в Македония с албанци,въпроса е кога и кой ще има интерес да драсне клечката
273
18
 
5
 
! Отговори
тъпа работа преди 6 години
Много е нелогично след такъв побой да " разпознаеш " двама роми задържани от полицията 2 часа по-късно ! А нека ромите да отидат и да търсят доказателства ,че те не са извършители на престъплението ! Боже мой , цяла група българи и то приятели на потърпевшия ,са стояли и гледали без да се опитат да помогнат ! Побоят вероятно е извършен от българи-мутри ,групата е знаела кои са биячите и затова никой от страх не се е намесил ! А после " разпознават " двама роми и случаят е приключен !
272
3
 
4
 
! Отговори
Милиционер преди 6 години
Целата дандания е да отвлечат вниманието,за 3,5млрд които ще похарчат за самолети за комисионната кой ще вземе,да замажат излагацията с вдигането на пенсии,и предстоящото увеличение на милиционерските заплати
271
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗААми такава е инсценировката на побоя ! След побоя ,полицията тръгва да издирва побойниците ,и после вика групата българи да разпознае " ромските побойници " !Ако случаят беше истински ,цяла група българи нямаше да стоят със скръстени ръце пред двама роми ! Побоят е извършен от български мутри и групата от приятели много добре е знаела кои са тези двата биячи ,затова не са се намесили за да не стане по-лошо и за самите тях ! После са " разпознали " уж двама роми !
270
4
 
18
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА преди 6 години
ЗНАЧИ ЦЯЛА ГРУПА БЪЛГАРИ ПРИЯТЕЛИ СА СТОЯЛИ И СА ГЛЕДАЛИ И НЕ СА СЕ НАМЕСИЛИ ДА ОБЕЗВРЕДЯТ ДВАМАТА РОМИ И ТАКА ДА ИЗВИКАТ ПОЛИЦИЯ , ТОЕСТ НАПАДАТЕЛИТЕ ДА БЪДАТ ХВАНАТИ НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ! И ВЕРОЯТНО "РОМСКИТЕ ПОБОЙНИЦИ" СА БИЛИ "РАЗПОЗНАТИ" ПО-КЪСНО ?!
269
10
 
8
 
! Отговори
СКАЛЪПЕНА СТАТИЯ преди 6 години
РОМИТЕ ИЗБЯГАЛИ ,НО ВЕДНАГА СЕ ВЪРНАЛИ ВЪОРЪЖЕНИ С КОЛОВЕ ,СЯКАШ КОЛОВЕТЕ СА БИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОСТАВЕНИ НА 20 МЕТРА ОТ МЯСТОТО ,СЯКАШ РОМИТЕ СА БАБА ВАНГА И СА ЗНАЕЛИ ,ЧЕ ТОЗИ БЪЛГАРИН ЩЕ МИНЕ ОТ ТАМ С ПРИЯТЕЛКАТА СИ ?! А И МНОГО ЧУДНО ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ Е СТОЯЛ ТАМ И Е ЧАКАЛ РОМИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ ,А НЕ КАТО ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА ВЗЕМЕ ПРИЯТЕЛКАТА СИ И ДА СЕ МАХНЕ ОТ РАЙОНА ПРЕДВИЖДАЙКИ ,ЧЕ РОМИТЕ МОГАТ ДА СЕ ВЪРНАТ !
268
21
 
3
 
! Отговори
чудно защо ?! преди 6 години
Когато роми вършат престъпления ,изрично се съобщава за етноса им ,а когато българи вършат престъпления не се пише от коя етнос са ! Ето и два от многото примери за да се убедите -Владо Плацентата преби лекарка / тук не се споненава етнос защото Владо е българин / !Станимир български гражданин от ромски произход днес се яви пред съда в Берлин ,който ще бъде съден за това ,че ритна жена в метрото !ТОВА Е НАСАЖДАНЕ НА ЕТНИЧЕСКА ОМРАЗА !
267
2
 
0
 
! Отговори
махайте опасните преди 6 години
на практика само няколко човека живеем в региона всеки бе заплашен от другия.жалби до полицията ,набеждавания.. психизиране на общината..Разгеле от енергото дойдоха и сложиха безвредни БЪлгарски електромери..Край старата идилия..Пием си заедно пиенето няма спорове ..даже ремонтирахме общо спукани водопроводи.Експерти да огледат за електромери турски навсякъде имат видими холограмни сатанински оръжия залепени на тях.С подобни психизираха ИСтамбул преди години
266
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Хора, трябва да направим нещо, да изразим воля и действие в подкрепа на балгарина! Биячите дано ги смелят от бой ченгетатат в пандиза и навън!
265
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами в рискови квартали явно трябва да имаш под ръка бухалка или най-добре... "ютия".
264
0
 
32
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Чакайте, то това е само на4алото на това което идва да става! Слуачаи като този ще стават ежедневие, понеже държава няма, а един разграден двор! са кръвожадно зли, но и българите спът вековен сън! Ония дето са гледали от страни как съсипват от бой с колове мом4ето имат огромна вина за това 4е са стоели като статуи, а е можело да реагират и да го спасят! Народа ни е заспал и обича само да гледа сеира от страни...сами се унищожаваме и най-страшното е че се наслаждаваме на това!!!