Биячът от Несебър пак се размина с килията

Съдът в Бургас го прати под домашен арест
12 юли 2017 19:02, Петя Славова
50
Биячът от Несебър пак се размина с килията
Снимка: архив, Булфото

21-годишният студент Тодор Маринов, който нападна незрящи туристи в Несебър отново се размина с килията, но отива под домашен арест. Това реши Бургаският Окръжен съд, след като прокуратурата протестира решението на магистратите в Несебър, които му наложиха най-леката мярка - парична гаранция от 3 000 лв, пише "Монитор".

В съдебната зала Тодор демонстрира разкаяние и заяви, че съжалява за инцидента. Освен това не искал умишлено да нарани туристите. Той се оправда, че агресивното му поведение било провокирано от групата словашки туристи. Той няколко пъти им свирил с клаксона на "Мерцедес"-а си, дори опитал да ги заобиколи. После една от жените му чукнала по стъклото и той се изплашил, което било и причина да си изтърве нервите.

"Дадох им достатъчно време, за да се отдръпнат, но те не го направиха. Аз подскочих, стреснах се. Не знам защо реагирах така, аз съм спокоен човек. Нямаше как да видя, че са слепи", оправда се Тодор. Обясненията му обаче не трогнаха съдия Даниел Марков, който веднага го обори с контрааргумент, че хората са били с бели бастуни, които е странно да не бъдат забелязани. "И 10 пъти да им свириш, това са слепи хора, ами ако бяха глухи.....?", риторично запита съдията.

Още по темата

През цялото време обвиненият студент твърдеше, че е със спокоен и уравновесен характер. На противоположно мнение бе прокурора, който посочи, че според резултата от експертизата, Тодор лесно изпада в свръх емоционални състояния и има изключително нисък праг на въздържане.

От държавното обвинение определиха решението на Несебърския районен съд за освобождаването му срещу 3 хил. лв. гаранция като неправомерно и незаконосъобразно. Според обвинителите, младият мъж е демонстрирал дръзко и брутално незачитане на реда в България и погазване на нормите в обществото. С това становище се съобрази и съда.

"Грубо погазване на правни и етични норми. Този начин на поведение на фона на хиперемоционалната ти структура крие риск ти да възприемаш една ситуация като провокативна и да извършиш нещо по-опасно. И да ти вземем гаранцията, тя ще е в тежест на родителите ти. А ти трябва да стоиш на хладно", каза съдия Даниел Марков, след което измени наложената мярка от "парична гаранция" в "домашен арест". Само тежкото заболяване на Тодор го спаси от килията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
неминонА преди 6 години
Чудно ми е, дали рефлексът да защитаваш словесно постъпката на един откровен *** е наличен само по нашите ширини.А може би ти, коментиралият преди мен, си пациент на същия сливенски доктор, освидетелствал онзи ***, като болен?
39
4
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Kakvo napadade vsichki vsqkash ste bezgreshni da sbarkalo e momcheto no ne gledaie nego a sebesi zashoto i na vas moje da se sluchi choveshko e da se sgreshi da ne e vidql che sa slepi no ot nivoto na kolata edva li da se vijda che sa s beli bastuni a i ako sa pred tqh.Horata da ne sa prozrachni che da vidi che sa s beli bastuni!!!
38
2
 
5
 
! Отговори
До Роза преди 6 години
Защото тази улица е пешеходна зона и по нея се движат само автомобили на дистрибутори и на собственици на имоти. Все едно да си вървиш по бул. Витоша и някой да ти свири с колата
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото е голям грозник тоя Тодор.
36
1
 
8
 
! Отговори
Мутер преди 6 години
Няма да закачате нащо момче, нека си ги бие кво да ги прави.
35
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До РозаЗащото, многоуважаема Г-жа Роза, както може би знаете, тротоарите у нас са едни големи, просторни, без липсващи плочки, без пакрирани коли, без да са окупирани от заведения (маси и столове и тн.) без сергии и е тоолкова лесно да се води група от слепи...
34
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не че го защитавам ....да постъпката е много лоша ,но така го нападате сякаш вие сте перфектни а и един шамар вече големия бияч хората убиват изнасилват и нищо да слепи са,но когато човек си изпусне нервите става неуправляем!!!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета тук някои пишат, че словаците щели да ни направят лоша реклама, няма да стъпят тук повече. Нямало кривосъдие и т. Н. А пък на друго място четох как кметът на Несебър ги изпратил по живо по здраво и чак икона на закрилницата на града им подарил и ги поканил отново. Не разбрах за какво да ги е поканил дойдат пак. Може би пак да ги наритат. Но не ми се вярва да са чак толкова дуракоустойчиви как то се казва.
32
0
 
30
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Този субект трябва до изпадне в състоянието на тези хора за да разбере какво е направил и какво ужасно престъпление е извършил спрямо тези нещастни хора.Миналата година изпитах това върху себе си.Легнах си зрящ събудих се напълно сляп с едното око .Безпомощен отчаян не искам да си спомням какво мислех да правя.Няма по голямо наказание от това за живо същество.
31
0
 
37
 
! Отговори
Да беше попаднал... преди 6 години
...на нервак. Да го счупи от бой после ще реве на полицаите. Мишок ,на беззащитните скача. В София е по-тих от водата,ама на село е гъзе . И шофьорлъка му такъв . Как остай колата без надзор,***. Студент бил, в някой свободен. ***
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
CIRK dr. duma niama za tova.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова големо врьзкарче лие че немогат го метнат в килиите поне за 6 месеца? Да не би да е брьчет на галеви?
28
42
 
4
 
! Отговори
Роза преди 6 години
Не мога да разбера те защо ходеха по платното за движение а не по третуара и защо водачката вместо да тропа по стаклото на колите не ги направлява правилно . Всеки би се изнервил . Така ли щяха да се разхождат на жп прелес и влака да спре защото са слепи.
27
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей затова няма да отида на бг черноморие. Кара кола, а има сърдечни проблеми, бие се и нищо. Нали тия туристи ще се интересуват дали товачка е поне опандизено, че няма да получат обещетение е ясно, ще кажат на местните и т.н. После правителството дава пари за реклама на туризма, ами за догодина товачка да е в клипа, как налага слепи туристки и един надпис отдолу елате в БГ да прогледнете!
26
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как всички престъпници са с тежки заболявания?! Как не им стана лошо един път докато пребиваха, ограбваха, изнасилваха, убиваха и тн.? Как успяват с тези тежки заболявания да ги свършат всичките тези неща, после изведнъж им прилошава в килията. Не трябва ли лекарска комисия да решава дали са толкова зле, че да не могат да лежат? И в затвора нали има болница какво точно пречи да се лекуват там?
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28има жури, но не и за такива дела ... за това нещо до сега вече щеше да е осъден по бързата процедура в САЩ, а в русия даже нямаше да е в ареста :)
24
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
нищо му няма сдрав е като бик адвокатите го учат да говори простотиизатова сме на 8 място по корупция
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става защото решението го вземат... никой не знае как го вземат. в Америка и други страни има жури, съдебни заседатели и участват всички със съда по равно при вземането на решение, не както тука, плащаш на съдията и си 6. Там общественият натиск и воля също вземат участие в присъдата и влиянието от двете засегнати страни е много трудно.
22
1
 
1
 
! Отговори
свободна практика преди 6 години
Тези **? .значат б. А.стун за незрящи и съответно за инвалид . Мисля че не е цинична дума
21
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв студент е тоя ??? Да не различи бaстун на незрящи. ОТ бaстун на инвалидКак е взел книжка за водач. Какъв висшист е.? Възможно е и средно да няма.