Хванаха мъж, купувал техника с пари от банкови карти на клиенти

Привличал курортисти в Балчик със стаи под наем, изисквал данните им
12 юли 2017 17:45, Анисия Иванова
3
Хванаха мъж, купувал техника с пари от банкови карти на клиенти
Архив: Булфото

В Балчик е задържан 37-годишен мъж, който купувал онлайн електронна техника, като използвал данни от банковите карти на клиентите си, съобщиха от полицията в Добрич.

На 11 юли служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност” от Балчик при Добрич са извършили претърсвания и изземвания в частен дом във в.з. "Сборно място” в Балчик.

В хода на операцията са установени и иззети по надлежния ред 265 броя листи, съдържащи информация за платежни инструменти – номера на карти, имена на картодържатели, дата на валидност и код за сигурност, преносим компютър, мобилен телефон и други премети, свързани с извършването на престъплението.

Установен е извършителят на деянието - 37-годишен мъж. Чрез предоставянен на услуга "стаи под наем" в  Балчик той изисквал потвърждение за онлайн резервации от клиентите, като наемателите е трябвало да предоставят данни от банковата карта.

Чрез събраната информация мъжът, без знанието на титуляра, извършвал онлайн пазаруване на електронна техника, която впоследствие препродавал на занижена цена.

На извършителя е повдигнато обвинение за престъпление по НК. Работата по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава по описа на ОД МВР Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама темида изобщо стъпвала ли е в БГ ? - няма доказателства !
1
0
 
16
 
! Отговори
24ч преди 6 години
Кога го пускат? След 24ч или още по-рано?Темида темида сладка сляпа и саката.