Няма такава кражба! Обир за 1,5 млн. лв. от къща в Бистрица!

Бандити опразнили касата на братя Илиеви, собственици на "Ялта" и "Индиго"
12 юли 2017 11:20,
72
Няма такава кражба! Обир за 1,5 млн. лв. от къща в Бистрица!
Снимка: Reuters

Рекорден обир за невероятните 1,5 милиона лева е извършен преди няколко дни в столичния квартал Бистрица. Те са откраднати от дома на родителите на братята Димитър и Красимир Илиеви, съобщи  "24 часа". Двамата са познати като собственици на няколко клуба, сред които "Ялта" и "Индиго", в който преди години загинаха 7 деца, а десетки бяха ранени.

Крадците са подготвяли обира си много внимателно, смятат криминалисти. Обирджиите проучили, че собствениците на имота са на почивка и изучили подробно навиците на гарда. Толкова внимателно, че успели да проникнат в дома, да намерят бързо металната каса със скъпоценностите на фамилията и да я срежат с флекс без охраната да ги усети.

Според полицията са задигнати около 300 000 лева, но и златни и други ценности, с които стойността на ограбеното нараства на около 1,5 милиона лева.

Различни информации за новите бизнес занимания на братята сочат, че те се занимават с препродажба на ток. През 2013-2014 г. те взели кредит в КТБ, който гарантирали със златни кюлчета на стойност 2 млн. лв.

По данни на полицията крадците са били четирима. За това, че са пипали много внимателно и са планирали обира идеално, сочи и фактът, че на местопрестъплението не са открити следи. Мега обирът е рекорден за София за последните години.

Къщата на родителите на братя Димитър и Красимир Илиеви е обградена с висока двуметрова ограда, но към входа на постройката няма насочени камери. Въпреки ме прескачането на зида изглежда невъзможно според разследващите крадците може да са влезли и като са се покатерили на орех, който се намира в близост.

Къщата е с четири охранителни камери.

Дни след това започва да се говори, че той е дело на бандата на люлинския бандит Боби Мечката. Полицията обаче отрича това, защото Мечката е в ареста във Велико Търново от 29 юни, когато бе задържан за 2 обира в старопрестолния град.

Според други информации братята вече са обявили награда от 100 хил. лв. за главите на крадците, но от полицията отричат да имат данни и за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Робин ХудА и честно, дори и да не са престъпници, хората би трбявало да процедират така, когато нашата система не работи. Ако знаеш, че за всяка кражба, някой може да ти извади джигера с нож в тъмното, ще се замислияш, дали да крадеш.
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Робин ХудДа ! Алексей Петров също ги обевяваше такива.
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мдааСъщи и факта, че ако имаш 1.5 милиона лева, трябва да си платил поне 166 666 лева данък, както и да си ги спечелил от нещо.
43
1
 
43
 
! Отговори
НАИВЕН ВЪПРОС преди 6 години
Кой честен бизмнесмен крие под дюшека на родителите си МИЛИОНИ, изкарани по-честен път.....Така , че хич не ми е жал
42
2
 
25
 
! Отговори
мдаа преди 6 години
Затова банките искат всяка сделка над 1000 лева да става по банков път. Демек само банките да имат право да крадат.
41
1
 
39
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Правилно заглавие:Няма такава кражбаПрестъпна инценировка на модерни бизнесмени
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеално.
39
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех ако полицията работеше така здравата и когато разбият на някой обикновен панелен човек жилището.....мечти, мечти.
38
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те па тия пари, като са изкарани с честен,къртовски труд!
37
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къдетодошли, там и отишли
36
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са парите от сенчеста икономика, а не хората купуващи си телевизор за 1500 лева в брой. Депутатите да размислят накъде да насочат усилията си а не да тормозят обикновените хора с парадоксални закони.
35
1
 
43
 
! Отговори
Tojo преди 6 години
няма да се учудя, ако парите са случайно застраховани, и случайно самите тея са си ги откраднали, няма кво да се лъжем...всички знаем че тия пичуве въртят схеми на най-високо ниво...а вие офци вервайте на това което ви сипват.
34
1
 
53
 
! Отговори
Цмях преди 6 години
Това е постановка! Застрахователна измама! Ама нашите ченгенца немат толкоз акъл да го докажат! Хем тези пари им останаха, хем пари за кредита към КТБ ще им дадат законодателите и златните кюлчета ще си запазят!
33
2
 
55
 
! Отговори
Робин Худ преди 6 години
.....братята вече са обявили награда от 100 хил. лв. за главите на крадцитеАллоооо, в дивия запад ли се намираме?
32
0
 
27
 
! Отговори
11 преди 6 години
Евала
31
12
 
21
 
! Отговори
Заеистливия преди 6 години
Много интересни69571 коментари от бедни,но недооценени читатели.Искам да ги попитам а дали не искат тези братя да ги разстреляме ,а имуществото им да го дадем на тях,че помощите за безделници са само по 6 месеца.
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека им...
29
0
 
37
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
В една нормална държава, протоколът от кражбата щеше спокойно да мине за констативен протокол пред данъчните.... Струва ми се, че като се върнат братята от почивка ще има няколко неразкрити убийства, освен ако не са ги "ударили" по поръчка на тези, дето в момента са на власт и ползват държавата за собствена употреба.
28
1
 
38
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Да се разследват от къде имат толкова пари.
27
0
 
50
 
! Отговори
trafalgar преди 6 години
От нощните клубове се изкарват стотици хиляди от партита с топ dj ! и в ялта и навсякъде в софия по клубове се продават наркотици- и шмъркането е в тоалетните! към 2/3 през ноща всички са надрусани яко. Никога няма свободна тоалетна- просто се шмърка. Така е в Ялта от много години!!Търговитя процъфтява- кинти с чували! Нема полиция, нема ДАНС.