Няма такава кражба! Обир за 1,5 млн. лв. от къща в Бистрица!

Бандити опразнили касата на братя Илиеви, собственици на "Ялта" и "Индиго"
12 юли 2017 11:20,
72
Няма такава кражба! Обир за 1,5 млн. лв. от къща в Бистрица!
Снимка: Reuters

Рекорден обир за невероятните 1,5 милиона лева е извършен преди няколко дни в столичния квартал Бистрица. Те са откраднати от дома на родителите на братята Димитър и Красимир Илиеви, съобщи  "24 часа". Двамата са познати като собственици на няколко клуба, сред които "Ялта" и "Индиго", в който преди години загинаха 7 деца, а десетки бяха ранени.

Крадците са подготвяли обира си много внимателно, смятат криминалисти. Обирджиите проучили, че собствениците на имота са на почивка и изучили подробно навиците на гарда. Толкова внимателно, че успели да проникнат в дома, да намерят бързо металната каса със скъпоценностите на фамилията и да я срежат с флекс без охраната да ги усети.

Според полицията са задигнати около 300 000 лева, но и златни и други ценности, с които стойността на ограбеното нараства на около 1,5 милиона лева.

Различни информации за новите бизнес занимания на братята сочат, че те се занимават с препродажба на ток. През 2013-2014 г. те взели кредит в КТБ, който гарантирали със златни кюлчета на стойност 2 млн. лв.

По данни на полицията крадците са били четирима. За това, че са пипали много внимателно и са планирали обира идеално, сочи и фактът, че на местопрестъплението не са открити следи. Мега обирът е рекорден за София за последните години.

Къщата на родителите на братя Димитър и Красимир Илиеви е обградена с висока двуметрова ограда, но към входа на постройката няма насочени камери. Въпреки ме прескачането на зида изглежда невъзможно според разследващите крадците може да са влезли и като са се покатерили на орех, който се намира в близост.

Къщата е с четири охранителни камери.

Дни след това започва да се говори, че той е дело на бандата на люлинския бандит Боби Мечката. Полицията обаче отрича това, защото Мечката е в ареста във Велико Търново от 29 юни, когато бе задържан за 2 обира в старопрестолния град.

Според други информации братята вече са обявили награда от 100 хил. лв. за главите на крадците, но от полицията отричат да имат данни и за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
49
 
! Отговори
лИБЕРАЛ преди 6 години
Тези пари дали са обложени с данъци? Или от където дошли, там отишли.
25
1
 
51
 
! Отговори
Един преди 6 години
Крадеца вика дръжте крадеца.Такава ни е държавата.
24
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам защо ама никак не ме заболя от това :)имали бол пари вкъщи, откраднали им ги. Полицията съветва да не държите големи суми у вас.Айде сега пълна ревизия и декларация, какви са тези скъпоценности за милион и нещо?
23
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те са си крадци тези братя. Прибират луди пари за нещо, което въобще не е ясно тяхно ли е, не е ли... Лесни пари - лесно отишли. И те, и ортакът им Иван Модев, са бивши предприемчиви комсомолчета, лапнали един куп студентски имоти в смутните времена.
22
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше реална кражба, нямаше да се вдига толкоз шум.
21
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перфектен начин за законно изпиране на тези пари!
20
1
 
36
 
! Отговори
Съидейник преди 6 години
Пострадалият сигурно е Бать Ваньо !?
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
изи кам изи гоу
18
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тая БИСТРИЦА САМО " БАБИТЕ ПЕВИЦИ " СИ ОСТАНАХА С ЯСНИ ПАРИ И ЧИСТИ ПРЕД Н А П!
17
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според полицията са задигнати около 300 000 лева, но и златни и други ценности, с които стойността на ограбеното нараства на около 1,5 милиона лева.Тия диаманти ли са държали в тая каса, че сумата им е около милион и двеста...
16
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Могат да нарежат каса с флекс, само ако гарда е глухоням и незрящ!
15
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
как се изкарват тия парицяла българия да прекопам с мотиката пак няма да ги изкарама 2 метра ограда си е нищо работа за прескачанеобаче рязане с флекс и никой да не чуе.......
14
1
 
65
 
! Отговори
Дебелян Леевски преди 6 години
Аматьори. Моите не ги държа в каса, а са на публични места - ТЕХНОМАРКЕТ, половин парламентарна група на ГЕРБ и една цяла на ДПС, футболен отбор и мн. др.
13
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом не са ги пазили по-добре, то най-вероятно, това не са много големи пари за тях. Притеснителното е, че след като значително беше намаляла, престъпността май пак започва да расте
12
1
 
48
 
! Отговори
БГ преди 6 години
До zeusНАП спят и оставят такива да им се разминава, а после реват, че им били ниски заплатите. Откъде да се появят пари за заплатите ви?! От данъците и удръжките на смешните ни заплати ли?! Няма как да стане. Парите са ви в милионите на тези, които сте ги оставили да си правят далаверите, т.е. заради себе си сте с ниски заплати.
11
1
 
51
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Няма да се учудя ако лъжат за застраховка.
10
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държат 1,5 милиона лева кеш в сейф...двуметрова ограда, но нямало камери. Пращят от интелект тия братя
9
0
 
34
 
! Отговори
неверник преди 6 години
Не може да няма такава кражба,няма само кражба,която да превишава намереното.Но и това може да се поправи.В България всичко е възможно.Стия закони като нищо могат да осъдят жертвата да плати на крадеца,ако се е разочаровал от намереното.
8
0
 
54
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Гарда сигурно е в играта. Рязането с флекс не е никак тихичко :)
7
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те са били по-платежоспособни от банка. И крадците си рекли: "За какво да ходим до банката, като има охрана и после задръствания, а и нямат толкоз кеш?".