Нов удар на ало апаши: ?5500, 1800 лв. и злато летят през балкона

Жената "участвала в полицейска акция" в Монтана
16 юли 2017 17:39, Анисия Иванова
31
Нов удар на ало апаши: ?5500, 1800 лв. и злато летят през балкона
Снимка: Reuters, архив

Жена от Монтана е станала поредната жертва на телефонните измамници в града. Вчера 79-годишна пенсионерка е хвърлила от балкона си в областния град 5500 евро, 1800 лева и 10 грама златни накити на измамник, който чакал долу. Жената била заблудена, че помага на полицията по известна схема - непознат се обадил на домашния й телефон, представил се за криминалист и заявил, че участва в полицейска акция за залавяне на телефонни измамници.

За целта тя трябвало да хвърли от терасата всичките си пари и ценности и да изчака, докато "полицаите заловят измамника" и се обадят да върнат парите. Час след като ги хвърлила, жената се усъмнила, че ще й ги върнат и се обадила в полицията. Така разбрала, че е измамена.

По случая е образувано досъдебно производство, измамниците се издирват.

От началото на тази година в Монтана станаха над 50 подобни измами. В някои от случаите жертвите дадоха по 30 000 лева, а някои от тях пътуваха до София или Плевен, за да оставят парите си на указани от измамниците места, припомня БТА.

Още преди година полицията в Монтана разработи и напечата листовка с указания как хората да се пазят от телефонни измами. В листовките пише да не се оставят пари извън дома без да се провери случаят в полицията, да се звънни при всяко съмнително обаждане от непознат и т.н. Листовките бяха разпространени в градовете на региона чрез кварталните полицаи и в селата чрез кметовете.

Въпреки това измамите не спират и често жертвите дават последните си спестявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
20
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Единственото което би ме изненадало при подобни случаи е да прочета :Ало апаш осъди потърпевша , заради това че го е уцелила с торба с пари. "
4
10
 
16
 
! Отговори
1926 преди 6 години
Кога най-после ще ги погне прокуратурата за даване на подкуп тея откачени бабички?
3
10
 
13
 
! Отговори
Мангасарите преди 6 години
Умора нямат. Като пчеличката мая са.
2
7
 
20
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Вие се пазете, а ние полицаи и съдии ще наблюдаваме как ало-измамниците действат. Колкото до откраднотото, и ние имаме семейства, а на вас за какво са ви тея пари, нали получавате някакви пенсии
1
9
 
21
 
! Отговори
Anio преди 6 години
Какво ви става бе хора?