Нов удар на ало апаши: ?5500, 1800 лв. и злато летят през балкона

Жената "участвала в полицейска акция" в Монтана
16 юли 2017 17:39, Анисия Иванова
31
Нов удар на ало апаши: ?5500, 1800 лв. и злато летят през балкона
Снимка: Reuters, архив

Жена от Монтана е станала поредната жертва на телефонните измамници в града. Вчера 79-годишна пенсионерка е хвърлила от балкона си в областния град 5500 евро, 1800 лева и 10 грама златни накити на измамник, който чакал долу. Жената била заблудена, че помага на полицията по известна схема - непознат се обадил на домашния й телефон, представил се за криминалист и заявил, че участва в полицейска акция за залавяне на телефонни измамници.

За целта тя трябвало да хвърли от терасата всичките си пари и ценности и да изчака, докато "полицаите заловят измамника" и се обадят да върнат парите. Час след като ги хвърлила, жената се усъмнила, че ще й ги върнат и се обадила в полицията. Така разбрала, че е измамена.

По случая е образувано досъдебно производство, измамниците се издирват.

От началото на тази година в Монтана станаха над 50 подобни измами. В някои от случаите жертвите дадоха по 30 000 лева, а някои от тях пътуваха до София или Плевен, за да оставят парите си на указани от измамниците места, припомня БТА.

Още преди година полицията в Монтана разработи и напечата листовка с указания как хората да се пазят от телефонни измами. В листовките пише да не се оставят пари извън дома без да се провери случаят в полицията, да се звънни при всяко съмнително обаждане от непознат и т.н. Листовките бяха разпространени в градовете на региона чрез кварталните полицаи и в селата чрез кметовете.

Въпреки това измамите не спират и често жертвите дават последните си спестявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Ванчето преди 6 години
В защита на възрастните хора ще кажа, че те са оязвима група, а не "глупави, прости, баламурници и т.н." както много от вас си мислят. Дано хората, които вършат подобно злодейство си понесът последствията!
24
0
 
5
 
! Отговори
Чукча преди 6 години
Да се чуди човек ,тези хора не гледат ли новини,от гората ли слизат,то бива простотия.........
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ц ц ц ц и последното злато, което е пазела жената да си купи хляб с него е дала на измамниците.
22
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Стига вече! Толкова ли са глупави ,прости ли не знам как да ги нарека тези хора че да си хвърлят парите през терасите и тем подобни. Абе хора вие телевизия не гледате ли,глухи ли сте,слепи ли сте до кога ще се лъжете? Най-накрая и аз ще кажа,,имала-дала''.Отворете си очите и ушите.
21
11
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ-ер преди 6 години
Едно е за отбелязване, по времето на никое друго правителство българските пенсионери -дори тези в провинцията, не са разполагали с по 15.000 -20.000 лева лични спестявания! Ето за това хората гласуват за Генерал Борисов, а ГЕРБ печели избори след избори! Хейтвайте колкото си щете в коментарите, но това е самата истина! ГЕРБ ни донесе просперитет, хубава инфраструктура, високи доходи и по-добър живот!
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От две седмици съм се замолил на баба ми да отпусне некой лев за море, а тя не ще и не ще,утре я питам за последно и ако откаже ще я "оперирам" по тая схема...;)
19
11
 
9
 
! Отговори
песен преди 6 години
Нали нямат пари!? Майчице, свята...
18
13
 
29
 
! Отговори
МУНЧО преди 6 години
За глупав човек цяр няма.Денонощно се тръби по радио и телевизии за такива хайдуци и пак се намират баламурници. Но явно в този край на България не са никак бедни след като могат да хвърлят така с лека ръка толкова пари. Да са живи и здрави ман-галите дето са я вързали. То че няма държава се вижда.Журналистите разкриват бандитите,а полицаите вместо да си гледат работата реват за пари!!!!!
17
12
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Dobro be.... ima nekoj pismen vo BG da MI objasni KAKVA E OVAA RABOTA kako e mozno ovaa rabota vo BG ..... Vakva rabota nema ni vo USA [ tamo smetam da se najprosti narod] ni vo RUSIJA da ne pravam muabet za BALKANOT.
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чухте ли какво каза анонимния измамник по Нова тв замесени са не само полицаи но и депутати
15
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
още, още. на тоя народ тва.някой да е чул това да се случва в Чехия, Австрия, Сърбия, Гърция и т.н......
14
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** постоянна реклама на ало измамниците!Ще остане човек с впечатление пари се раздават като шума.От утре почвам и аз да звъня.
13
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще почна да се разкарвам зад блока, я саксия, я пачка с пари ще ме удари. 50:50 е.
12
9
 
13
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Защо в бизнеса с ало-измамници няма роми? Полицаите и прокуратура ли не ги допускат, или липсата на логика и употребата на правилен български език? Нали все търсят "на баницата мекото и работата лекото"
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве тоя мит;ял въобще не зачита законите - нали ограничиха плащанията в брой на 5 хилки в сушени левове? Кактака ще ърля 5500 евра и то без никакъв документ? Закона трябва да преследва такива!
10
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почвам да си мисля,че бабичките лъжат.Тия ли бабички така дават пари?Тия ли дето на касата в магазина правят скандал за 1 ( една) стотинка ресто?Тия ли дето обикалят целият град за да купят 50 стотинки по евтин кашкавал?И кво?Звънят и казват:"старшина петров трябва да хвърлите през прозореца 10-20 хиляди лева.И злато".И оная събира в торба и през прозореца.Как не са се сетили да ги карат и телевизора с въженце завит с найлон да не се цапа.Пак през прозореца.
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8 за този който даеа пари така
8
6
 
27
 
! Отговори
Закони преди 6 години
Закон с 10 години затвор и ще спре този театър завинаги!!!
7
12
 
10
 
! Отговори
Одисей 1 преди 6 години
Докато не криминализират даването на пари така ще е така. Между дтугото наредбата за кеша до 1000 лееа беша ев юравилна посока
6
2
 
24
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
Майката на президента( мир на праха й), като пострада, на третия ден намериха измамниците, върнаха й парите , а виновниците бяха наказани. За обикновения човек от народа единственото утешение е да пие една студена вода.господа управляващи-До кога ще е тази анархия? Може би трябва да отидем там,където учат вашите деца? С еднопосочен билет?