Отново в Германия: Сексуални посегателства на фестивал

Участвали са и мигранти, което напомни за новогодишната нощ в Кьолн
Обновена: 17 юли 2017 23:10 | 17 юли 2017 23:00,
91
Отново в Германия: Сексуални посегателства на фестивал
Снимка: Reuters, архив

Германската полиция разследва серия от сблъсъци с участието на около 1000 души и най-малко четири сексуални нападения на уличен фестивал в южния град Шорндорф през уикенда, предаде ДПА, цитира БТА.

Още по темата
Местни медии съобщават противоречиви данни за инцидента. Полицията потвърди, че късно вечерта в петък и в събота около 1000 души са се събрали в главния парк на града и някои от тях са хвърляли бутилки по посетителите на фестивала и по полицията.

Сред нападателите е имало мигранти, което напомни за инцидентите, случили се през новогодишната нощ в края на 2015 г. в Кьолн. Тогава групи мъже, съставени предимно от мигранти, извършиха масови сексуални посегателства и множество кражби, припомня ДПА. Тогава бяха подадени около 1200 жалби, от които около 500 за сексуални посегателства, припомня Франс прес.

Данните колко мигранти са били замесени в инцидента в Шорндорф са противоречиви. Кметът Матиас Кльопфер заяви, че първоначално повечето хулигани са били от местни училища и едва по-късно към тях се присъединили мигранти, отбелязва ДПА.

След като в събота полицията задържала заподозрян за причиняване на тежка телесна повреда, други се опитали да го защитят, нападайки полицаите, съобщи говорител. По-късно същия ден групи от 30 до 50 мъже, някои от които въоръжени с ножове, според очевидци, обикаляха из градския център. Полицейски говорител описа поведението им като ужасяващо и заяви, че употребата на алкохол вероятно е спомогнала за престъпленията. 

"Алкохолът е предпоставка за насилие, защото хората не могат повече да се контролират", заяви Роланд Айзеле, началник на градската полиция.

В публикувано вчера изявление полицията съобщи за четири случая, при които жени са били подложени на сексуален тормоз. Разследват се един иракчанин и трима афганистански бежанци. Три от сексуалните посегателства са били извършени късно вечерта в петък, а при четвъртия случай в събота трима мъже задържали насила 17-годишно момиче и я опипвали. Четиримата са били арестувани, но съдът не ги остави в ареста, съобщава АФП.

През последните две години град Шорндорф прие общо 700 бежанци, припомня ДПА.

Началникът на градската полиция съобщи, че останалата част от фестивала, който приключва утре, ще премине при засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''първоначално повечето хулигани са били от местни училища и едва по-късно към тях се присъединили мигранти'' - знаех си аз, че лошият немски пример е развратил добричките бежанци...
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек да се чуди да се радва ли че България е бедна или да плаче.
17
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото тиквата е избран от българския народ, толкова и меркелицата е избрана от немския. Немците организираха голям протест на Г-20 и показаха отвращението си от политиците, но къде сме ние? - когато за една цигара ни трепат децата!
16
1
 
71
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Мъже разхождащи се с ножове по улиците, сексуални посегателства ...Мила евроатлантическа либерална картинка ...Годината е 2017, а не 1997.Мястото на събитието не е Могадишу, а тих и спокоен германски провинциален град ...Господа евротолерасти, осъзнавате ли какво направихте с Европа ?!? ..
15
3
 
11
 
! Отговори
Палмето преди 6 години
На времето,в краят на 90-те,една баба швабица каза,че след приключването на ВСВ,всички били приканени да си издадат оръжието на центъра на Виена.И гражданите сдали само, гранати картечници,и някой и друг автомат и пушка.Никой не се е разоръжил от тогава.Предполагам това е станало и в Германия.Ако народа се юрне да гони мигрантите от изтока,незнам какво би го спряло.
14
0
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
Не всички били бежанци, но за немските граждани сред тях никак не може да се твърди, че са с арийски расови белези :-)
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво нещо проблеми с колониално зле възпитани роби ли? Сега да не заговорите пак за мерки охрана. Защо не ги биха като на протестите оня ден, а?
12
1
 
39
 
! Отговори
Немачко преди 6 години
И нека пак да си изберат меркелицата, да им напълни двора с амиджи повече от 250 хил на година както иска изперкалата бабичка.
11
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е Германия днес и ще остане такава докато не се роди новия Хитлер и ги поведе, а също така, чрез решителни действия ги отучи от сребролюбието.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормална обстановка.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще забранят на фестивалите да ходят мъже какво направиха на един фестивал в Швеция :)
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идва пролетта.....
7
2
 
37
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Малко им е сами си избраха кьосем ханъмата, 500 г благополучие и съжителство им пожелавам, до последния ханс, прочем това вече не звучи толкова немско
6
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко това им го докара лудата бабичка и тия продължават да си гласуват за нея.Май ще излезе вярно,че читавите германци са измряли през ВСВ.Сега са останали само психари,извратеняци и обратна резба.И кво?Банди от 50-100 човека с ножове обикалят улиците и полицията няма никаква идея кои и какви са а кметът подозира детската градина.Момчетата,момичетата или учителките?*** хора.Навремето така са гласували за Хитлер и той ги е закопал.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се абстрахираме от темата за дискриминацията, не мога да разбера как властите на Германия очакват да приемат 1 милион души на година и да НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, извършени от точно тези хора. Всичко е съвсем закономерно и предвидимо - защо е целият калабалък тогава?! Ако си им дал достъп, си поел и товара на отговорността. И от полицията се очаква да се справя своевременно с всичката тази напаст, иначе не биха ги допуснали, нали?
4
3
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ги е страх да нарекат нещата с истинските ом имена. Алкохолът бил сега проблем, не бежанците.Затова дайте да го забраним тоя алкохол, и да пускаме повече бежанци
3
3
 
51
 
! Отговори
Европеец християнин преди 6 години
Или да свикват,или да махат наглата баба.Трети път не виждам.
2
2
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвърляли празни бутилки по посетителите на фестивала и по полицията, обикаляли наоколо на групи, въоръжени с ножове.Това не ви ли напомня поведението на едни екзотични нашенци, които са големи бабаити само тогава, когато се движат на групи?Меркелицееее, съсипа чудесната държава!
1
2
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те затова са отишли в Германия, за да се гаврят със немкините.А Меркел им плаща храната, водата , стаите . Германия умира убита от вина за расизма ...умира