Злато в сутиена, злато в чантата. Контрабанда на Лесово

Златни и сребърни бижута са открити в две жени от Сливен
18 юли 2017 10:15, Красимир Ангелов
7
Злато в сутиена, злато в чантата. Контрабанда на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

Общо 230 грама златни бижута и 118 грама сребърни накити са задържани при съвместни действия на митнически и гранични служители на ГКПП-Лесово, съобщават от МВР.

На пункта за входящи автомобили и автобуси е пристигнала лека кола с българска регистрация, като в нея са били трима български граждани - мъж и две жени. Митническите служители са решили да извършат щателна проверка на превозното средство и пътниците.

На въпроси дали пренасят стоки, валута или валутни ценности, подлежащи на деклариране, тримата, пътуващи в автомобила, са отговорили отрицателно, след което митничарите от мобилната група са пристъпили към проверка.

Злато в сутиена, злато в чантата. Контрабанда на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

От служителка от ГКПП-Лесово е извършен личен преглед на двете жени. При митническата проверка и личните прегледи, в сутиена и дамската чанта на една от жените са открити 3 пакета съдържащи общо 34 бижутерски изделия от злато и сребро - гривни, пръстени, колиета. В дамската чанта на втората жена са откри още 2 пакета с 9 масивни бижутерски изделия от благородни метали. Задържани са общо недекларирани  230 грама златни и 118 грама сребърни изделия.

Срещу двете български гражданки с адресни регистрации в Сливен са съставени актове за установени административни нарушения по Закона за митниците и Валутния закон.

Иззетите изделия от благородни метали подлежат на отнемане в полза на държавата, се посочва още в съобщението на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
му ха ха преди 6 години
Ако им бяха проверили и шалварите на българските граждани, кой знае още колко щяха да открият.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сам мъж , две жени, регистрация в Сливен - гаранция , че са шведи.Те имат навика да крият злато и в оная си работа!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жени или за шветки става въпрос? Ако са шветки за тях няма закони а само права!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като гледам снимката, това ми мяза на тенеке, а не злато.но даже и злато да е, защо хората си мислят, че този метал, има кой знае каква ценност, като практически в качеството си на метал, на става почти за нищо, освен, че не се окислява, но пък "царската вода" му е-б-ава майката! не се яде, не се пие, с него не може да се произвежда. е ккаво му е "ценното" на метала "злато"? може ли човек да живее без злато ? може! ами тогава какво му е ценното на златото ?!???
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ДНЕШНО ВРЕМЕ Е ПЪЛНО С ПОЗЛАТЕНИ НАКИТИ КОИТО СИ ГИ СЛАГАШ И ТОВА Е НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ, ЧЕ СА ИСТИНСКИ :DТОВА, ЧЕ СА ГИ УКРИЛИ Е ГРЕШКАТА! А И 37 ГРАМА Е РАЗРЕШЕНО НА ЧОВЕК!А ПЪК СРЕБРОТО Е ДО 300 ГРАМА РАЗРЕШЕНО!!! АКО СЕ ДЕКЛАРИРА!! ТИЯ НЕ ПОЗНАВАТ ЗАКОНА ИЗОБЩО!!!!