Контрабандни парфюми и анаболи хванаха на Лесово

Стоката е открита в автобус от Турция, била на румънец
19 юли 2017 11:07, Анисия Иванова
3
Контрабандни парфюми и анаболи хванаха на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха голяма търговска пратка от недекларирани облекла и парфюми с лога на световноизвестни марки и контрабандни ампули с анаболен препарат на ГКПП Лесово в пътнически автобус.

За задържаните облекла и парфюми има съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуална собственост, съобщиха от митницит

Автобусът с чуждестранна регистрация е пристигнал на българския митнически пункт на 18.07.2017 г. около 1.00 часа след полунощ на трасе "Входящи леки автомобили и автобуси". Автобусът, управляван от турски гражданин, е превозвал пътници от Турция за Румъния през България. От служителите на  "Гранична полиция" е подадено искане за щателна проверка на превозното средство и пътниците.

Шофьорът на автобуса и всички пътници заявили, че не пренасят нищо за деклариране. При последвалата щателна митническа проверка на автобуса, включително и с рентгенова апаратура, митническите служители откриват в багажното отделение девет големи пакета, за които е установено, че са на един от пътниците в автобуса.

Оказва се, че пакетите съдържат недекларирани 792 броя мъжки облекла - блузи с къс и дълъг ръкав, пуловери и жилетки, носещи лога "Armani", "Lacoste", "POLO", "BOSS" и др., както и 373 броя дамски и мъжки парфюми, също с лога на световноизвестни марки, между които "Lancome"," Paco Rabanne", "Dior" и др. В един от пакетите са открити и 84 ампули по 6 ml от анаболния препарат "HUMATROPE".

Контрабандните лекарствени ампули, облекла и парфюми са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу румънски гражданин, който заявил, че са негови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туркиш американ бленд
2
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
От турция идват а не от Сърбия
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшивите парфюми идват от Сърбия .. Всичко фалшиво е от Сърбия.. Даже зеленчукови семена на известни фирми Енза Заден , Новатрис са фалшиви от сърбия.