Злато за над 30 000 лв. хванаха на Капитан Андреево

Златото е открито при две проверки – в автобус и кола
19 юли 2017 10:37, Анисия Иванова
0
Злато за над  30 000 лв. хванаха на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха златни накити на стойност 31 146  лева на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници". Златото е открито при две проверки.

При първия случай, на 13 юли, около полунощ контрабандните  бижута са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул -Букурещ. За превозното средство е подадено искане за щателна митническа проверка от служители на Гранична полиция. Шофьорът и пътниците заявили, че не пренасят ценности и валута за деклариране.

При щателна митническа проверка се установява, че в личния багаж на пътуваща в автобуса румънска гражданка  са укрити полиетиленови пликове с недекларирани накити от жълт метал. Открити са общо 160 обеци, синджири, пръстени и гривни, които според направената от вещото лице експертиза са от 14-каротово злато с общо тегло 394 грама, на стойност 23 640 лева.

При втория случай, вчера, лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция е селектиран за щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките в автомобила са открити, укрити в сутиена и в дамската чанта, златни накити с общо тегло 125.1 грама на стойност 7506 лева.

Бижутата са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата.

На нарушителките, румънска и българска гражданки, са съставени актове по Валутния закон като им са иззети  по 520 евро за обезпечения на евентуални вземания по съставените актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари