Разследване на Dnes.bg: За 2300 лева – агроном от "Лесото"!

Екипът ни се натъкна на оферта за фалшиви документи
28 юли 2017 14:00, Екип на Dnes.bg
22

Фалшиви документи, книжки, дипломи... колко е лесно да се сдобием с тях? Оказва се, доста лесно. Екипът ни се натъкна на оферта за фалшиви дипломи и свидетелства за управление на МПС.

Предприемчивият мъж обещава на сайта си, че може да издаде каквато и да била диплома – за основно, средно или пък висше образование.

Обещава, че документите, които издава са с най-високо качество. Дори ги рекламира като надписани от професионален калиграф.

Решихме да се свържем с него. За целта подставено лице от Dnes.bg звънна на измамника, за да проучи какво е нужно, за да се получи лелеяната диплома.

Оказва се изключително лесно. Подставеното ни лице обясни, че е на 40 години и се нуждае от диплома, за да започне работа.

Измамникът ни обясни набързо по телефона условията за получаване на документа и цената на "услугата".

Искаме диплома от Лесотехническия университет в София със специалност "Агроном", която ще ни струва нескромните 2 300 лева.

Той обаче предпочита комуникацията по имейл с довода: "Не е хубаво така да се говори".

Речено - сторено. Написахме имейл, в който го питаме как да му дадем парите, как ще получим дипломата и зачакахме. Сега... чакаме.

12

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само дипломи по Икономика се купуват , защото икономиката не е наука , а религия за грабеж.. Агроном не е лесна работа за научаване с 5-10 изречения разговор веднага ще те преценят и работа няма да видиш.. Досега не съм чул за мераклии да си купят диплома за инженер , математик или физик..
15
0
 
6
 
! Отговори
анотация преди 6 години
До Бай ИванЛелеяна диплома означава възмечтана диплома, с голям мерак и тръпнещо очакване!Цялата рода се гордее със притежателя и,а той се вижда като ортак на Господ,или поне някъде около него!Такава диплома се слага в резбована рамка,струваща най-малко 2,000 лева,високо на стената!Собственика и вече гледа на човешката суета отговорно и снизходително!Повече не иска пари от майка си и баща си за кафе,защото те сами му дават!
14
3
 
7
 
! Отговори
алооо преди 6 години
"Лесото" се има предвид прозвището на Лесотехническия с ударение на Е, не с ударение на 1-то О. Ама то за да се сетиш трябва и акъл малко!!
13
1
 
6
 
! Отговори
здг преди 6 години
Тези долни ***, които се занимават с издаването на подобни фалшиви документи-трябва да бъдат съдени за всяка една смърт причинена на пътя от хора притежаващи фалшиви книжки!! Нека присъдите бъдат много тежки, за да има превенция. Крайно време е законите в Бг да се променят и присъдите за тежки престъпления да са 3-4 пъти по-големи! Иначе топенето на населението ще се увеличава!!
12
4
 
12
 
! Отговори
Минали сте се! преди 6 години
2300 е твърде много- аз за 1800 завърших УНСС.
11
2
 
5
 
! Отговори
маче преди 6 години
Лесотехническия Уневерситет е в София, но там схемата е друга....
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесото е в Африка, а в статията се говори за София.
9
4
 
19
 
! Отговори
ДИПЛОМИ ЗА СУДЖУЦИ преди 6 години
Давам 100 кила суджук = диплома от ЗанзибарИ побързайте, че суджукът бързо ще се изяде, гербарите са много гладни.
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Докато са на властНали гербераските любители на суджуци до един са с такива дипломи.а пикaещите на Бузлуджа с какви са?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И АЗ ИСКАМ ДИПЛОМА ОТ МЕДИЦИНСКИЯ, НО ЯВНО МНОГО СЕ ЧАКА.
6
9
 
19
 
! Отговори
А преди 6 години
Диплома от Лесото! ХАХАХАХАХАХАХА. Счупихте ***! Майко мила! Явно, че географията ви е много далечна материя....
5
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахха, не мога да повярвам какви олигофренщино се пишат вече, само за да има повече кликове."...сега чакаме" Какво чакате, да прочете статията или да се увеличат кликовете...И тази "медия" с псевдо "***" ще замине в клоаката при останалите...Или пък не?
4
0
 
40
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
С тази статията си спечелихте награда Пулицър, ама не за разследваща журналистика, а за хумор. По-т ъпа, бесмислена и лишена от какъвто и да било смисъл статия не бяхте писали скоро.Вземете проверете на автора дипломата дали не е от същия човек.ПС: К'во значи "лелеяната диплома" ?
3
1
 
51
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Добре де dnes.bg защо издавате откъде са ви дипломите за журналисти ...
2
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екипът ви спешно се нуждае от ограмотяване по български език и правопис.Явно фалшивите дипломи за вишУ вече сте си ги набавили щом списвате в този сайт.
1
1
 
59
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
Ще има да чакате, щом се пуснали "новината" преди да е отговорил.