Екстрадират в Белгия родните маман за бордея в Брюксел

Тутраканките твърдят, че са невинни, работели за друг
2 авг 2017 16:15, Анисия Иванова
13
Екстрадират в Белгия родните маман за бордея в Брюксел
Снимка: "24 часа"

Двете българки, задържани преди десетина дни за стопанисване на публичен дом в Брюксел, дадоха съгласие да бъдат екстрадирани в Белгия. Стефка Йорданова и Светла Захариева от Тутракан бяха прибрани на топло след получаването на европейски заповеди за ареста им.

От около година властите в Белгия имат образувано наказателното производство срещу организирана престъпна група от български граждани за извършени от тях престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари. Установено било, че именно 76-годишната Стефка Йорданова била лидерката.

Тя и семейството пребивавали там от около двайсетина години. Стефка стопанисвала публичен дом в Брюксел.

При претърсванията на пет адреса в Силистренско са били иззети документи, в това число и нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки, банкови преводи, над 164 000 евро и близо 600 лева, мобилни телефони, лаптоп, канабис и други вещи и предмети, съотносими към предмета на разследване.

Разпитани били свидетели и жертви на престъпната схема.

Пред състав на Окръжния съд в Силистра и двете се съгласиха да бъдат екстрадирани в Белгия, като по този начин се надяват там на това да бъде погледнато с добро око. Разликата между доброволното предаване и съдебно решение за екстрадация, е че те се отказват от принципа на особеността. Това означава, че когато бъдат предадени на другата държава, могат да бъдат преследвани и за други престъпления, не само за тези, които са посочени в европейската заповед за задържане.

Имат на разположение три дни, за да обмислят изявлението си. Ако в рамките на това време се откажат от доброволното предаване, процедурата ще започне отначало. Ново заседание и нов съдебен състав ще се произнесат, като двете вече няма да имат право на доброволно предаване и съдебното решение ще е окончателно.

В съдебната зала Стефка заяви, че е невинна по описаните обвинения. Че е работела за други хора. Спомена дори, че имало намесен и федерален полицейски служител. През цялото време повтаряше, че трябва да се отиде на място в Брюксел - там щяло да стане ясно.

Адвокатът на тутраканките Трифон Станев заяви, че разчита на справедлив процес в Кралство Белгия.

Тутраканци си спомнят, че Стефка е работела до 1989 година в БНБ, разказва "24 часа". След това с цялото си семейство е заминала за Белгия. Има двама синове и една дъщеря. Единият от синовете й е бил инспектор в ДСК, но и той е заминал при майка си. В Тутракан имат триетажна къща, до паметника на Таньо войвода. На витрини за проститутки оприличават хората в града постройките на фамилията. Светла Захариева пък имала магазин в Тутракан, който държала със съпруга си. Сега бил отдаден под наем на други хора.

Дъщерята на Светла пък била омъжена за единия от внуците на Стефка.

Не липсват и коментари, че било крайно време двете жени да бъдат арестувани. Всички в родния им град се оказва, че са знаели за свързаността им с най-древната професия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
арести за бандитите преди 6 години
София да поиска арести на нагли престъпници на власт в Брюксел осакатили милиони БЪлгари с нагло вредни указания и препоръки ..Милиони българи нямаме пари за оцеляване.Стотици хиляди семейства са трайно разделени или растурени..терористи на власт ограбват десетки милиони живи кървави левове от бедния народ и ги насочват само към нагло престъпни КОРУПЦИОННИ Обекти по указания на Брюксел
8
1
 
4
 
! Отговори
арести на бюрократи преди 6 години
Заради нагли престъпници на власт милиони девойки не с е женят навреме когато са цъфнали ...терористите и бюрократите ги принуждават да преседяват в нагло вредни училища и университети облъчвани и манипулирани през терористични и педофилски камери и скенери.Родовата охрана на малцинствени групи следи всички готвени за човешки майки и незадомените след 15 години се пращат да си търсят съпрузи чрез полови масажи
7
1
 
2
 
! Отговори
Да се наградят преди 6 години
Половите лечебни контакти са въведени преди трилиони интерполирани години и са в основата на благоденствието на всички вселени вкл нашата.Северна Америка е лекувана освен с крави и бизони с дами лечителки които са приемали събраната информация от мъжете преселени в тази тежко пострадала от външна агресия за земята територия.
6
1
 
0
 
! Отговори
Да се наградят преди 6 години
Полагат им с е ордени медали и пари >Помогнали са на десетки хиляди мъже да подадат навреме информация до вселената с важни моми преродени в божествена БЪлгария.ПОлицейската мафия е въвела следене и блокиране на полови контакти с нови нагло престъпни лични документи ..милиони мъже не могат да направят полов масаж на собствените си съпруги заради блокажи през лични карти..
5
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Че и не стават да се пуснат на някой следовател, съдия, прокурор , като смекчаващо вината обстоятелство.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имена, адреси, родословни дървета, дори видео от къщата имаше. А ако бяха от ромски произход, щеше да има само иницияли. И това ми било "праводъдие"
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бетер ганайски му наклонности.
2
2
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Иска ти се...:-)
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не ми се връзва тази версия отникъде... Не, че не е възможно, но е много малко вероятно. Според мен просто са ***.