Арести в аптека, продавала опиати без рецепти

Трима души са задържани, единият е фармацевт
2
Арести в аптека, продавала опиати без рецепти
Снимка: Булфото, архив

Униформени извършиха арести в столична аптека, заради сигнал за продажба на упойващи медикаменти без рецепта. По неофициална информация трима са задържани – фармацевтът и двама клиенти, съобщи БНТ.

Аптеката се намира в столичния квартал "Св. Троица", а информацията била, че може да се купи свободно лекарства като морфин и ривотрил.

Аптеката работи със Здравната каса и има право да продава лекарства с жълта и зелена рецепта. Според жители на квартала обаче, това изискване не се спазва и тук всеки може да си купи упойващи вещества без нужния за целта документ.

"Знам, че се продават лекарства на хероиново зависими и така и го знам от личен опит. Имам познат, който е зависим и редовно си закупува медикаменти от точно тази аптека и съм общувала с други зависими, които също казват, че си купуват лекарства от тук", заяви жена пред телевизията.

Други клиенти пък твърдят, че не са ставали свидетели на незаконна продажба на лекарства.

Близо до аптеката се търкалят спринцовки и опаковки от лекарства за шизофрения. Наркозависимите пък употребяват медикаментите в тунелче, само на 5 метра от аптеката, добавиха от националната телевизия.

Очаква се повече подробности за операцията да бъдат съобщени от МВР и прокуратурата днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари