Дядо даде не само пари, но и златни зъби на "ало" бандити

Мошениците са измъкнали над 52 хил. лв. от жертвите си в Монтана
29
Дядо даде не само пари, но и златни зъби на "ало" бандити
Снимка: Булфото, архив

Дядо Цветан Джорин от Монтана даде не само всичките си спестявания, ами дори и златните зъби на жена си на "ало" измамници като си мислил, че помага на полицията.

"Казаха ми така: "Добър вечер, бай Цветане, аз съм шефът на криминалните в полицията, има двама мошеници, които искаме да хванем, дай пари колкото имаш и ако имаш и злато". Аз им казах, че злато нямам, само един свалени коронки на жена ми, първо дадох парите, после отавих златото", разказа той пред Нова телевизия.

Оказа се, че е работил в полицията преди години, всеки ден гледа новини и знае, че има много телефонни измамници, но пак се е хванал на въдицата им.

Жена му го предупредила, че това са мошеници, но пък той упорито вярвал, че наистина му се е обадил шефът на криминалния отдел в местната полиция и заради това е дал и парите, и златните зъби.

А полицията е арестувала четирима души, свързани с ало измамите в Монтанско.

Групата в продължение на два месеца е вилняла в града и взела спестяванията на четирима възрастни мъже и жени и така е натрупала над 52 хиляди лева в сметката си.

Арестуваните обаче са само т.нар. "мулета", а истинските мошеници остават неизвестни.

Петко Шумански, шеф на криминална полиция в Монтана, обясни, че "мулетата" никога не знаят какво работят и за кого.

"Измамниците набират "мулетата" така както се отнасят и към жертвите си, предлагат им да събират от място пакет,и като за това им се плаща", добави той.

Освен това мошениците масово ползват СИМ- карти на румънски мобилни оператори, което прави проследяването им им много трудно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като в оня виц за умния полицай.....Какво е работил в полицията - охрана на вратата ли?А че е мильовец си личи - като истински "мъж" не е послушал жена си....
27
0
 
6
 
! Отговори
Тома Неверни преди 6 години
До АнонименЗа сутринта гледах репортажа от Монтана с пенсионерите и двама от разследващите полицаи. Както и статистиката. За съжаление нищо "жълто" в изнесеното по случая.
26
0
 
7
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
480 регистрирани ало измами годишно! Близо 5милиона лева ДЖОБНИ пари годишно "хвърлят" БЕДСТВАЩИ пенсионери. Какво не разбрах? Някой прави ли му впечатление? Бедстващ пенсионер хвърлящ между 10 и 20хил.лв.джобни пари и гладуващ *** събрат на социални помощи с 2 килограмов златен синджир на врата и десет масивни златни пръстени на ръцете??!! За свръх активните спринтьорите пенсинери по болест не питам. Уникален български народ. Обижда се като го наречеш"матреал".
25
1
 
7
 
! Отговори
алоха преди 6 години
Айде пенсии дръжте се още малко че идват избори. Такива хота изкукуригали ще определят бъдещето на страната и ще псуват младите след това. То братче у кофата няма акъл за 2 хода напред. Телефонни измамници ще ловят. Горките луди.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък вчера един пенсионер не само хвърлил 10 000лв, но изхвърлил на престъпниците и златната кокошка, която снася златни яйца. И докато летели пари и кокошки през балкона, два мармота завивали шоколад в станиол. Днес е жълта медия, нямайте съмнения.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има глу.. а ци ще има и тарикати.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другия път да си даде и дъртия гз.
21
1
 
4
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 6 години
Дали шефа на Криминалния в Полицията не е в далаверата с маменето на възрастни хорица ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите също са готови да си хвърля и златните зъби щом Русия им каже. Манталитета им е същия като на жертвите на телефонните измамници. Но най-вече хвърлят България и българските интереси в изгода на Русия.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и тези хора гласуват..хора без средно и над 55 да НЕ решават съдбата на другите хора..Не е редно хора дето мятат хиляди левове от едната страна и хора, които не могат да се грижат за себе си и разчитат на осигуровките ми да решават бъдещето ми. Не знам защо деморкацията им дава тази свобода, но е грешно
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"значи са много куку,и си го заслужават"Заслужават помощ, кpетен с такъв !
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че полицията прави нещо. Взима поне 20%, това прави.Питат дядото. - Колко им дадем бе дядо ?След което отиват и онези не могат, да ги лъжат. А полицията ги знае много добре. Не говоря за всички полицаи. Достатъчни са 3-4 парчета на добри позиции.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е 100% лъжа ...
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За един избирател на Нинова и Радев това е съвсем нормално.
14
2
 
8
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Престанете да ни занимавате с тия откачени старци.След толкова обяснения и съвети,ако още се връзват значи са много куку,и си го заслужават!..ама да се върнат децата им от чужбина дето са им изпращали парите тук,че първо да ги набият хубаво,после в старчески дом докато изкарат.С цялото ми уважение към възрастните,но аман от идиотия!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На *** все някой му е виновен, че е гламав. Запада, полицията, политиците, комшията, ромите......
12
0
 
18
 
! Отговори
един друг преди 6 години
Все си мисля, че по-голяма тъпотия не може да се случи с тези измами и всеки ден пенсионерите продължават да ме опровергават.
11
0
 
10
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
Я,да им теглят един як бой на мулетата,пък да видим как всичко ще си кажат. Еее,някой ще каже,че не е демократично. Може и да не е,но е ефективно и възпитателно. Ако повторят,пак бой. Стига сме се правили на демократични. Ето ги плачевните резултати от криворазбраната ни демократичност...... Освен ако,не желаят да ги заловят.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин да не е виновна полицията, че българина е най ***.ото парче в целия свят.
9
3
 
11
 
! Отговори
<><> преди 6 години
Като нищо цялата тази система "Ало изпамници" да принадлежи на някой тип "АЛА СУДЖУКА" ! На Бойко мулетата !