Арестуваха избягалия шофьор, убил младеж край Търново

Признал вината си пред полицията, наложена му е гаранция
15 авг 2017 19:26, Красимир Ангелов
11
Арестуваха избягалия шофьор, убил младеж край Търново
Снимка: Булфото

Задържан е шофьорът на тежкотоварен автомобил, който в нощта срещу понеделник прегази млад мъж и избяга от мястото на инцидента, съобщават от МВР.

Още по темата

В ранните часове на понеделник на телефон 112 е подаден сигнал, че на главен път Варна – София, в района на газ-станция на западния изход на Велико Търново, е забелязано безжизнено тяло на млад мъж. Пристигналите на място екипи установили самоличността на починалия – 22-годишен жител на село Леденик.

Установено е, че мъжът е починал след пътен инцидент, от който шофьорът е избягал.

С цел изясняване на вида на моторното превозно средство и водача му, причинил тежката катастрофа, веднага е започнало преглеждане на записите от камерите на близките бензиностанции, както и прецизна проверка на превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на инцидента.

В хода на предприетите действия, със съдействието на Главна дирекция Национална полиция, се включили и криминалисти на СДВР. В резултат на съвместните усилия, товарният автомобил Ман бил локализиран на територията на столицата. Последвало и задържането на водача – 45-годишен мъж от Варна, който признал за инцидента.

По случая в РПУ – Велико Търново е образувано досъдебно производство, материалите по него са докладвани на прокуратурата.

Шофьорът е привлечен в качеството на обвиняем за допуснатия от него пътен инцидент и за това, че е напуснал мястото на трагедията. Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" от 1 000 лв., както и забрана за "напускане на пределите на страната".

Временно му е отнето свидетелството за управление на МПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Веднъж е избягал от местопрестъплението, какво ги кара да мислят че няма пак да избяга.
10
1
 
5
 
! Отговори
Съдия преди 6 години
Ще поясня на форумците, че тези 1000 лв се налагат глоба, защото това му е първото убийство. След това човека се пуска да си ходи. Ако стане рецидив, ще го вкараме в затвора ако трябва и за 3 до 5г. както си е по закон. Ние спазваме законите на държавата.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1000лв за убийство и временно отнета книжка,това някакъв майтап ли е!И някои си гласуват за едни същи!Горд съм че не съм гласувал за тия мизерници дето ни управляват!
8
1
 
2
 
! Отговори
хоризонт-вертикално преди 6 години
наместо 1000 лв гаранция е трябвало 100 хоризонтални удара с тояга по гърба и хиляда съосно-ахнални напъхвания със същата туьега
7
1
 
25
 
! Отговори
Мончо преди 6 години
1000лв.гаранция эа убиец.Не това не е държава
6
1
 
14
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
щеше да е новина, ако жертвата е ...избягала или виновникът.... осъден
5
1
 
19
 
! Отговори
ПРЕВОД преди 6 години
Престъпника е сниман с Камера , Полицията няма никакво участие .
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1"Обикновено убития е виновен"Голям си!
3
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами след като за убииство и бягане ще му давате да си ходи, все едно сме в някоя африканска държава, дайте тогава да сме африканци до край: Всеки убил на пътя и избягал, трябва да се пуска под най-леката мярка - подписка, а адресът му да се дава на роднините на загиналия, те да си преценят от там нататък
2
0
 
46
 
! Отговори
развеселина преди 6 години
Кой ще го спре да напусне страната като братя Г.?Парична гаранция за убийство-1 000лв.?!?! Смешници са в правосъдието...
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има наказания няма да карат като за последно. Обикновенно убития е виновен, тоя що бяга?