ГДБОП привиква заради "народна любов с пушки и сопи"

Пост на столичанин зовял към бунт срещу премиера
Обновена: 16 авг 2017 20:37 | 16 авг 2017 18:16, Камелия Цветанова
92
ГДБОП привиква заради "народна любов с пушки и сопи"
Снимка: Reuters, архив

ГДБОП проверява публикации в социалната мрежа Facebook, съдържащи според разследващите заплахи към висши държавници.

Няма задържани, но досега в рамките на разследването са издадени предупредителни протоколи на хора, публикували в профилите си коментари за един от първите мъже в държавата, съобщи БНР.

Столичанинът Васил Коцев твърди, че е бил привикан от антимафиотите.

Повод за това станал негов пост "Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи".
 
От поредното му Facebook съобщение става ясно, че е бил заведен в ГДБОП, където са му обяснили, че е отправил заплаха към премиера.

"Викам, какво? Наистина се шашнах! Те ми казват - вие призовавате за бунт! АЗ!?! Че аз дори не помня какво съм писал преди толкова месеци. И така те ме питат защо пишете това срещу премиера? Отговорих - а на вас не ви ли се струва, че в тази държава нещата са объркани. Facebook е свободно пространство и по най-висшият закон, наречен Конституция на Република България, всеки има право да изразява и пише каквото мисли! Това се нарича май свобода на словото!", пише Коцев.

Дузина са сериозните заплахи за живота на Бойко Борисов като премиер, като главен секретар и като кмет на София.

Сигналите поне за три от тях са дошли от сръбските разузнавателни и контраразузнавателни служби. Останалите са от България

Когато се появи информация, каквато и да била, за подготвяни атентати срещу премиер, президент, министри, политици или други охранявани от НСО ВИП персони, държавните гардове свикват специална комисия.

В нея влиза главният секретар на МВР, началникът на службата и директорът на ДАНС. Тя се произнася дали сигналът е сериозен и дали трябва да се променят мерките за сигурност на засегнатия политик. Решенията се описват в документ с гриф "Строго секретно".

Една от най-сериозните заплахи за живота на премиера е от ноември 2010 г., когато излязоха информации, че има заговор срещу Бойко Борисов и дори е била определена цена за живота му от 400 000 евро.

Тогава се появиха анонимни данни, че знакови фигури от подземния свят са провели среща в Гърция, за да обсъдят как да отстранят премиера. Какво е решила комисията по сигурността на премиера, е секретно.

При друг случай - през март 2013 г., между къщите на Бойко Борисов и Ахмед Доган в столичния кв. "Бояна" бе намерен автомат "Калашников" с пълнител и заглушител. Оръжието е било в изоставен строеж на съседна улица. И за този случай няма информация за мерките, предприети от службите, за да гарантират здравето и живота на премиера, пише "168 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
18
 
! Отговори
до ШОП преди 6 години
Иха 2017 година бои по политически причини в държава от Европейския съюз.Направо си за музеен експонат.200 адвоката чакат готови пред съдилищата в Брюксел.
26
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГДБОП - Главна Дирекция за Борба с Опонентите на Боко.
25
25
 
13
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
e нали червените *** искат "здрава ръка в милицията" ето ви я, как се оплаквате - верно липсват боят в мазето, лагерите, храненето на прасета с човешка плът, депортирането, взимането на научни степени и титли, изгонване от университети и т.н. ... но все пак не сме вече под съветско робство!
24
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато ГДБОП следи и арестува за това че някой напсувал Краля - Тиква във Фейсбук, в същото време ромския терор и насилие над българите се вихри в небивали до тоя момент размери!
23
3
 
21
 
! Отговори
Osama Bil Gladen преди 6 години
Sled ne poveche ot 5 minuti shte si publikuvam v profila che iskam da schupq kraka na Boiko s vinkel. Mnogo mi e interesno kak she me privika rodnata miliciq ot Canada...
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропуснахте да попитате Динко какво мисли по този въпрос
21
4
 
32
 
! Отговори
аз преди 6 години
Смешници
20
2
 
41
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
До оооооо!Всеки е свободен да призовава каквото си ще! Ако всичко е наред - никой няма да се връзва на разни постове.. Въпросът е защо нарушават правото на хората да изказват свободно мислите си? Нима всичко е наред с тоя изтерзан народ, та и устата да запушват на хората?
19
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелее, какъв си мишок, Борисов!
18
3
 
27
 
! Отговори
ХМ до 22 преди 6 години
ХахахахахаххаххахахахахахахахОле спрете се, смея се все повече хахахаххха
17
52
 
9
 
! Отговори
оооооо! преди 6 години
Тоя *** не критикува, а призовава за въоръжени бунтове! Правите ли разлика?
16
4
 
48
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Истината не може дълго да се крие, а именно всички са наясно, че бай *** е негодник и на цял народ му е писнало от суджуци, калинки и всякакви наглеци.. от друга страна просто няма алтернатива и хората трябва от зло на по-малко зло.. абе м%$@ си е6ало!
15
23
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
В голямата си част българският народ е *** и трябва да се управлява с твърда ръка! След като дойде демокрацията контролът на държавата бе рязко намален и народът подивя. Трябва да има ред, закони, дисциплина - само така ще просперираме!
14
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заприличахме на Турция. След време ще почнат да вкарват в затвора за критики към Слънцето.
13
3
 
55
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Посмях се истински.Готов съм да се обзаложа ,че ако това правителство продължава да прави грешки - няма да изкара и до нова година.
12
35
 
6
 
! Отговори
PD преди 6 години
И Коцев, като се е събудил. облян в пот, си е рекъл:Ох, размина ми се. Ама как сам им се опънах. Какъв съм як.И продължи да сънува. А с тези, които наистина има нужда, поради определени специфики, платени, агентура, или просто будали, разговора е съвсем друг. Може на този, медиите да му правят ореол, на не знам к'ъв си борец. Но с службите не е имал вземане даване. Не и както го разказва.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това кат за начало
10
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, времето ти свършва, идва времето на народната любов с пушки и сопи
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ви казах да не се смеете на комшията ето ви на главата същото.
8
2
 
41
 
! Отговори
идем преди 6 години
До фактДа според теб и в Турция е разцвет на демокрациятаКазвам го защото на там вървим