Новороденото, намерено в Перник, хвърлено от седмия етаж

Майката и бабата - обвинени за умишлено умъртвяване на бебето
16 авг 2017 22:58, Петя Славова
36
Новороденото, намерено в Перник, хвърлено от седмия етаж
Снимка: Кадър, Нова тв

Пернишкият окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 20-годишната Симона Венциславова и майка й Ваня Тодорова. Двете са обвинени за умишленото умъртвяване на новородения син на Симона, съобщава Дарик радио.

Още по темата

Деянието е извършено на 13 август. Детето е родено вкъщи. След това Тодорова хвърлила момчето от терасата на седмия етаж на жилищния им блок в кв. "Тева", стана известно по време на съдебното заседание.

Детето е било здраво и жизнеспособно, според съобщените резултати от аутопсията. То е починало от съчетана черепно-мозъчна и коремна травма и счупване на бедрените кости. Уврежданията са получени при падане от високо, сочи заключението на съдебния лекар и направената съдебномедицинска експертиза. Новороденото е живяло 5-10 минути.

Защитата представи пред съда документи за наличие на тумор на мозъка на Ваня Тодорова, датиращ от 1999 г. Според съда от тези документи не може да се направи извод за здравословното й състояние в момента и дали може да получи адекватна медицинска помощ в затворнически условия.

Решението на Пернишкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест в тридневен срок. Ако това се случи, делото ще бъде гледано в Софийския апелативен съд на 24 август.

 


36
Още по темата: Перникбебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Хайде преди 1 година
Ужасяващо е, нормален човек никога не може да направи това, явно бабата е изпаднала в умопомрачение,но майката и тя ли? Поне едната със сигурност е знаела какво правят. Тъжно е, защото обществото се е затворило в черупката си и не забелязва наоколо какво става или по точно не го интересува, всеки си заравя главата в пясъка. Жалко за всичко и всеки,не отиваме на добре, ще се погубим
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И дори ги е мързяло да слязат и да го оставят на улицата, какъв нрав трябва да имаш, за да изхвърлиш живо бебенце от балкон, така както са си изхвърляли боклука вечер?!
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тези жени се разхождат по улиците, където минават нашите деца! Утре ще им хрумне да бутнат някое под кола и ще ги оправдават с тумор. Като са болни защо те не са скочили от етажа? И животните не правят така. Горкото бебенце!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това , което е извършено е чудовищно,но щом момичето е с психични отклонения, майката също има проблем, някой задава ли си вьпрос,кой е този, който се възползва от това и кьде е неговата отговорност?Такива безпомощни хора стават жертва в обществото,а накрая ги сьдят за неадекватните действия.Някой поинтересува ли се ,като видя това момиче бременно и ако наистина не е добре,а това се знае от соц.службите и какво предприе ?
24
0
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
До Trolland Dump
Личи си, че толкова не разбирате от медицина, та чак е смехотворно.
23
2
 
4
 
! Отговори
Тото преди 1 година
Не смесвай ромите и турците. Турците са работни хора, а ромите....
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанинска му работа. 0 майчин инстинкт.
21
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според закона, ако майката изпадне в умопомрачение и убие бебето си веднага след раждането, присъдата е лека и дори може да я оправдаят. На всекиго може да се случи.
20
3
 
0
 
! Отговори
23, преди 1 година
ти за нещо повече ли се мислиш?
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съди, за да не бъдеш съден!
18
0
 
44
 
! Отговори
Майка преди 1 година
Горкото невинно човече. Родило се само за да умре в мъки, причинени от майка му и баба му. Не мога да си представя такава жестокост към собствената си плът и кръв.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са нормални неща в Тикволандия.
Случват се през ден.
16
5
 
1
 
! Отговори
Неа преди 1 година
Има доброкачествени да . Бяха писали на една приятелка че е със съмнение за такъв . После се оказа че няма изобщо . Нищо чудно случая да е такъв .
15
3
 
33
 
! Отговори
BOYAN преди 1 година
Доповръща ми се като го четох.
14
6
 
18
 
! Отговори
Trolland Dump преди 1 година
Просто няма как да има мозъчен тумор 18 години. И на всичкото отгоре, да може що-годе да се държи като човек(да ходи, да вижда, да не се нaпикава и нaсирa, да не е постоянно в припадъци и гърчове). Това нашето (българско) здравеопазване не вярвам да го е постигнало. Иска ми се, ама няма да е.

Ако все пак е имала мозъчен тумор, само от симптомите, които изброих - гаранция за спонтанен аборт още във 2-3-4-5 месец.

Вероятно става дума за лекарска грешка през 1999-та. Или опит за точене на помощи.
13
10
 
14
 
! Отговори
Trolland Dump преди 1 година
Глупости на търкалета! Тумор в мозъка от 1999?!? Сега сме 2017-та. Тумора е злокачествено образувание, което прогресира. Дава се оптимистично 2-5 години (нормален) живот (с добро лечение).

Шанса да живее с (истински) тумор в мозъка 18 години клони под 1 на милиард. И в 100% от случаите ще има ще има някои от следните проблеми - няма да може да пази равновесие, нарушено зрение, нарушения в говора, демеция, припадъци, гърчове, проблеми с дишането и тн. ако е родила здраво бебе - това е за Гинес!
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом е с тумор в мозъка е изпаднала в умопомрачение. Туморите в мозъка засилват и агресията.
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се чудите бе като гледате сегашните младежи какъв морал имат тоест нямат никакъв
10
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изчадия. Има родители, които се молят за такава рожба. Биха обградили детенцето с цялата си любов!!! Хвърлете ги и двете от седмия етаж!!!
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майка й да я осъдят на доживотен затвор за убийство.