Новороденото, намерено в Перник, хвърлено от седмия етаж

Майката и бабата - обвинени за умишлено умъртвяване на бебето
16 авг 2017 22:58, Петя Славова
36
Новороденото, намерено в Перник, хвърлено от седмия етаж
Снимка: Кадър, Нова тв

Пернишкият окръжен съд постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 20-годишната Симона Венциславова и майка й Ваня Тодорова. Двете са обвинени за умишленото умъртвяване на новородения син на Симона, съобщава Дарик радио.

Още по темата

Деянието е извършено на 13 август. Детето е родено вкъщи. След това Тодорова хвърлила момчето от терасата на седмия етаж на жилищния им блок в кв. "Тева", стана известно по време на съдебното заседание.

Детето е било здраво и жизнеспособно, според съобщените резултати от аутопсията. То е починало от съчетана черепно-мозъчна и коремна травма и счупване на бедрените кости. Уврежданията са получени при падане от високо, сочи заключението на съдебния лекар и направената съдебномедицинска експертиза. Новороденото е живяло 5-10 минути.

Защитата представи пред съда документи за наличие на тумор на мозъка на Ваня Тодорова, датиращ от 1999 г. Според съда от тези документи не може да се направи извод за здравословното й състояние в момента и дали може да получи адекватна медицинска помощ в затворнически условия.

Решението на Пернишкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест в тридневен срок. Ако това се случи, делото ще бъде гледано в Софийския апелативен съд на 24 август.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: перникбебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Хайде преди 6 години
Ужасяващо е, нормален човек никога не може да направи това, явно бабата е изпаднала в умопомрачение,но майката и тя ли? Поне едната със сигурност е знаела какво правят. Тъжно е, защото обществото се е затворило в черупката си и не забелязва наоколо какво става или по точно не го интересува, всеки си заравя главата в пясъка. Жалко за всичко и всеки,не отиваме на добре, ще се погубим
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И дори ги е мързяло да слязат и да го оставят на улицата, какъв нрав трябва да имаш, за да изхвърлиш живо бебенце от балкон, така както са си изхвърляли *** вечер?!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тези жени се разхождат по улиците, където минават нашите деца! Утре ще им хрумне да бутнат някое под кола и ще ги оправдават с тумор. Като са болни защо те не са скочили от етажа? И животните не правят така. Горкото бебенце!
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това , което е извършено е чудовищно,но щом момичето е с психични отклонения, майката също има проблем, някой задава ли си вьпрос,кой е този, който се възползва от това и кьде е неговата отговорност?Такива безпомощни хора стават жертва в обществото,а накрая ги сьдят за неадекватните действия.Някой поинтересува ли се ,като видя това момиче бременно и ако наистина не е добре,а това се знае от соц.службите и какво предприе ?
23
0
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 6 години
До Trolland DumpЛичи си, че толкова не разбирате от медицина, та чак е смехотворно.
22
2
 
4
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Не смесвай ромите и турците. Турците са работни хора, а ромите....
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сатанинска му работа. 0 майчин инстинкт.
20
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според закона, ако майката изпадне в умопомрачение и убие бебето си веднага след раждането, присъдата е лека и дори може да я оправдаят. На всекиго може да се случи.
19
3
 
0
 
! Отговори
23, преди 6 години
ти за нещо повече ли се мислиш?
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съди, за да не бъдеш съден!
17
0
 
44
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Горкото невинно човече. Родило се само за да умре в мъки, причинени от майка му и баба му. Не мога да си представя такава жестокост към собствената си плът и кръв.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са нормални неща в Тикволандия. Случват се през ден.
15
5
 
1
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Има доброкачествени да . Бяха писали на една приятелка че е със съмнение за такъв . После се оказа че няма изобщо . Нищо чудно случая да е такъв .
14
3
 
33
 
! Отговори
BOYAN преди 6 години
Доповръща ми се като го четох.
13
6
 
18
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Просто няма как да има мозъчен тумор 18 години. И на всичкото отгоре, да може що-годе да се държи като човек(да ходи, да вижда, да не се нaпикава и нaсирa, да не е постоянно в припадъци и гърчове). Това нашето (българско) здравеопазване не вярвам да го е постигнало. Иска ми се, ама няма да е.Ако все пак е имала мозъчен тумор, само от симптомите, които изброих - гаранция за спонтанен аборт още във 2-3-4-5 месец.Вероятно става дума за лекарска грешка през 1999-та. Или опит за точене на помощи.
12
10
 
14
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Глупости на търкалета! Тумор в мозъка от 1999?!? Сега сме 2017-та. Тумора е злокачествено образувание, което прогресира. Дава се оптимистично 2-5 години (нормален) живот (с добро лечение).Шанса да живее с (истински) тумор в мозъка 18 години клони под 1 на милиард. И в 100% от случаите ще има ще има някои от следните проблеми - няма да може да пази равновесие, нарушено зрение, нарушения в говора, демеция, припадъци, гърчове, проблеми с дишането и тн. ако е родила здраво бебе - това е за Гинес!
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се чудите бе като гледате сегашните младежи какъв морал имат тоест нямат никакъв
10
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изчадия. Има родители, които се молят за такава рожба. Биха обградили детенцето с цялата си любов!!! Хвърлете ги и двете от седмия етаж!!!
9
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майка й да я осъдят на доживотен затвор за убийство.
8
0
 
40
 
! Отговори
Justice league преди 6 години
Трябва да има смъртно наказание за особено жестоки престъпления като това.За тези никакъв съд,а директно