За 2 дни по морето: Пипнаха 1,5 тона алкохол менте

Стоката е открита в хотел и ресторант при две проверки
16 авг 2017 11:45, Анисия Иванова
14
За 2 дни по морето: Пипнаха 1,5 тона алкохол менте
Снимка: Агенция "Митници"

Само за два дни митничари задържаха 1658 л алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, при проверки в района на Черноморието. Извършени са две отделни проверки - в хотел, както и в ресторант и данъчен склад, съобщиха от Агенция "Митници".

На 13 август митническа мобилна група проверява складово помещение в приземния етаж на хотел в курортен комплекс "Св. Св. Константин и Елена", където е установено, че се съхраняват 24 пластмасови туби с вместимост по 10 л различни алкохолни напитки: водка, текила, уиски, мастика и мента.

Общото количество на задържания алкохол е 240 литра, за които не са представени документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби. Предстои административнонаказателно производство.

На 14 август мобилна група извършва проверка в заведение за хранене, намиращо се в непосредствена близост до регистриран обект в района на Поморие. При проверката е установено, че заведението функционира, освен като ресторант, и като импровизиран пункт за търговия с алкохол.

С влизането си митническите служители прекъсват сделка, при която гражданин купува 20 л ракия. Отделно в помещението са открити още 75 л ракия без документи по Закона за акцизите и данъчните складове, разлети в туби от по 3 и 5 литра.

Установено е, че заведението има директен вход към данъчния склад и при продължилата там проверка митническите служители установяват таксиметров автомобил, натоварен с 40 л от същата ракия в туби. При последвалата проверка на самия данъчен склад са открити 2566 бутилки от половин литър с ракия, ликьор и бренди.

Бутилките са облепени с български акцизни бандероли, но самите бандероли са поставени по начин, който не гарантира, че при употребата на стоката ценната книга ще бъде унищожена. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

За 45 дни (в периода 1 юли - 15 август 2017 г.) митническите мобилни групи извършиха над 80 проверки по българското Черноморие във връзка със засилените мерки срещу търговията и предлагането на нелегални акцизни стоки.

Проверявани са регистрирани по Закона за акцизите обекти, както и магазини, хотели и заведения. Посредством прецизния анализ и селекция на обектите 30% от проверките приключват с констатации, като за периода са иззети 28 521 л алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли , че имаше един шотландец, дето беше превъртял от менте алкохола .Открадна мотокар и с вилицата набучи лека кола , гониха го и накрая два екипа полицаи едвам му сложиха два чифта белезници ! Какво ли е пил и каква ли дрога е поел?!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде, бе ! Верно ли? Тия откриха Америка! Има ли някой в тая държава , който да не знае , че по морето жулят ако ментаци?!
12
1
 
8
 
! Отговори
Ценител преди 6 години
По-добре пийте български алкохол...До такъв извод стигам след толкова алкохол, изпит по заведенията!Харесвам водка Руски стандарт, водка Финландия, уиски Джак Даниелс!По заведенията съм пил толкова различни вариации на тези питиета, че най-вероятно и самите производители биха се учудили какъв алкохол произвеждат!С водка Савой или Търговище поне нямам такива проблеми - поне знам, че пия нещо със средно качество, но поне не е правено в гараж в някой ромски квартал!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 Освен ако собственика не си знае работата, и не разреди о овкуси алкохола, така че, въпросните клиенти ти, да изпият не по 200-300 грама, а поне по литър и нещо, да се бият в гърдите кви са пиячи и да дават по 5 лева за следващото малко ;)
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните хора знаят, няма алкохол който да се сервира да не е менте!!! И 100 грама няма. Пият качествен сами мутрагените но те си го носят сами. Сметнете колко народ е изтровен, колко стотици милиони са си разделили управниците, кметовете, съдии и прокуратура. И никой нищо!! Ясно защо. И някой в затвора? Никой. И ако не се вземат крути мерки, с вкарване в затвора и конфискация на цялото имущество, резултат няма да има. Умните хора не пият концентрат на морето, освен ако си го носят.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пийте само лимонада
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 2 дни 1,5 тона алкохол и то към края на сезона. Можем да си представим до сега колко тона да продадени.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният път, когато ходил на ол-инклузив в България/ по настояване на едни приятели селяци, които не искат да ходят в чужбина щото дума не могат да мъцнат/- хотел Серенити бей, къмпинг Нестинарка, алкохола имаше мирис на спирт за горене- нали помните едно време продаваха един лилав спирт по железариите за разпалване на нафтови печки.Пиеш две малки, разредени обилно при това, и на другия ден си болен.Това ми беше последното ходене на море в България.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4e kakvo ne e fal6ivo v bg :)daje i zapada si para6ta vtoroto ka4estvo stoka uj kato parvo ka4estvo
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Българи 5 звездни хотели с ол-инкулзив сервират само алкохол менте, и сиренето, и маслото, и саламите са менте. Сезона е кратък, а баровеца трябва да си купи Бентли.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
че там истински алкохол има ли?всичко е в пластмасови бидони, произведени в някой краварник в полето от промишлен спирт. И викайте че било евтино - 50 гр. менте за 5 лева.В Гърция 200 гр. узо - бутилчица е 5-6 евро на таверна.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, и после англичаните поврьщали откачали по завденията по черноморието! А то човек като изпие 200 300 гр менте алкохол с дни наред неможе да се побере в кожата си!
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1.5 тона = едно парти в оксижена.
1
7
 
17
 
! Отговори
Ресторантьор преди 6 години
Оставете ни да работим! Това е вендета!