Гръмнати в сърцето и подпалени – убийството в Богданчовци

Къщата на семейството е подпалена, за да скрие престъплението
17 авг 2017 16:15,
12
Гръмнати в сърцето и подпалени – убийството в  Богданчовци
Снимка: архив Булфото

Съпрузите, чиито тела бяха открити мъртви след пожар в къщата им, преди това са били застреляни в сърцето.

Криминалисти от полицията в Габрово разследват двойно убийство в село Богданчовци, замаскирано с пожар.

За трагедията бе съобщено миналия петък. Тогава се смяташе, че 70-годишният Илия Спиридонов и 61-годишната му съпруга Елена са изгорели в съня си.

Аутопсията обаче показала, че причината за смъртта им е прострелване.

Още по темата

"Установени са огнестрелни рани в сърдечната област. Засега не можем да кажем какво е оръжието, заради последиците от пожара", каза говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Людмила Рачева, цитирана от "24 часа".

Според разследващите неизвестният убиец е подпалил къщата умишлено, за да прикрие престъплението. Все още обаче не са готови резултатите от пожаротехническата експертиза и не се знае откъде е тръгнал огънят.

"Работи се активно, разследването е срещу неизвестен извършител, на този етап не можем да говорим за мотив", допълни Рачева.

Сигналът на телефон 112 бил попаден малко преди 4 часа в полунощ на 11 август от съсед, забелязал пламъците. Човекът обяснил, че в горящата къща има хора. На място незабавно били изпратени екипи на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и РУ Габрово.

Два противопожарни автомобила и шестима огнеборци се борили с огнения ад, който обаче е унищожил до основи двуетажната къща. След потушаване на пламъците, в една от стаите са намерени труповете на мъж и жена, за които се смята, че са стопаните на дома.

Илия и Елена обитавали сами имота в планинското селце на около 4 км югоизточно от Габрово. Двамата им синове живеели в града, но често навестявали родителите си.

Жената била пред пенсиониране и работела в завод в Габрово, мъжът й бил пенсионер и постоянно си бил в Богданчовци, казаха местните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога бе, путински простачета, ще повтаряте опорната лъжа, че в България било забранено да се притежава оръжие? Запомнете: Българският закон позволява на ВСЕКИ НОРМАЛЕН гражданин да притежава и носи лично оръжие за самозащита. Също така Българският закон ПОЗВОЛЯВА употребата на ВСИЧКИ СРЕДСТВА за защита от посегателства срещу личността.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Поредната журналистическа простотия. Полунощ е в 00 ч. Преди полунощ е до 23.59 ч. 04 ч. си е призори или на разсъмване. Явно журналистите в БГ ги набират от домове за умствено изостанали деца. Факт!!!
8
0
 
16
 
! Отговори
!? преди 6 години
"Сигналът на телефон 112 бил попаден малко преди 4 часа в полунощ на 11 август"То полунощ е съвсем малко преди 4 часа, още малко и ще е полуден...
7
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 6 години
И аз залагам на синовете
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб излъгаха че ще сложат полицай във всяко село...мвр чантаджиите са по-важни за тях.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали така спокойно щяха да влизат по домовете, ако беше разрешено да имаме оръжие? Дядото е бил войник и нямаше да се даде без бой ако му бяха разрешили да си защити дома.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синовете? Някой от тях случайно да е бивш полицай, военен, нещо? Джипситат ане стрелят, понеже повечето нямат с какво, те действат с ножове, брадви итакива.
3
1
 
13
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Вгледах се в децата си / вече м/у 30 и 40 г./ и за себе си реших : Ако някой от тях се споразумее / юридически/ с педофил, убиец, грабител ,изнасилвач,бизнесмен гадняр или политик ... България ще намалее с 1-2 жители /ама те не са юристи/ !!! Как живеят родителите на споразумяващите се престъпници - съдии и прокурори ...кърлежи върху народното тяло /без участие на потърпевшите/ ??? А няма масово ликвидиране на съдльовци и прокита ...при достатъчна мотивация !!!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се прави по този случай ? Искам бърза и прозрачна резолюция ! Това е недопустимо. Подобни неща не трябва да остават без отговор.
1
0
 
49
 
! Отговори
Д. Станева преди 6 години
Ясно е, ограбили са ги тия, дето ограбиха всички стари хора по селата, и са ги гръмнали, а държавицата ни ги храни и не ги хваща...