"Откраднати" вещи излизат от куфарите на туристите

Чужденците лъжат, за да вземат застраховка в родината си
4
"Откраднати" вещи излизат от куфарите на туристите
Снимка: Летище Бургас

Нови два случая на открити в багажа на чужди туристи вещи, заявени за откраднати в РПУ-Несебър, са установили граничарите на Летище Бургас, съобщават от полицията.

Единият случай е на норвежка туристка, която се оплакала в полицията на 9 август, че четири дни по-рано са й откраднати фотоапарат "Канон" и видеокамера "Сони".

"Откраднатите" вещи обаче били открити в чанта при проверка на личния й багаж по време на отпътуването на летовничката от бургаското летище.

Във втория случай холандец заявил на 13 август за кражба на фотоапарат "Панасоник Лумикс", слънчеви очила "Полароид", слънчеви очила "Карера", ръчен часовник "Гес" и ръчен часовник "Керамика".

Тези вещи обаче също били открити в багажа на туриста при отпътуването му от България на 15-ти август.

Фалшиви сигнали за кражба на вещи от чужденци е порочна практика, която продължава от години. Целта е да се получи удостоверение от Районно управление – Несебър и чрез него да се вземе застрахователното обезщетение в родината, обясняват от полицията.

Най-често чужденците съобщават за кражба няколко дни преди отпътуването от България, за да не могат полицаите да разполагат с оперативно време за разследване.

За това от няколко години органите на реда са създали организация със служителите от Граничен полицейски участък – Летище Бургас, като при съмнение за застрахователна измама, уведомяват граничните полицаи и се пристъпва към  проверка за наличие на "откраднатите вещи" в багажа на чужденците.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
13
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 3 години
"Практика , която продължава от години........" И какви са мерките, които се вземат, за ДА ПРОДЪЛЖАВА тази практика ? Ако тези "мили европейски съграждани" получат сериозно наказание, със сериозно разгласяване на опитите им за застрахователна измама и взематите мерки от българските власти, в родните им страни --- дали, аджеба, практиката ще продължава?? Иначе, всичко по-горе е безсмислено, ако ги изпращаме с погалване по глава и "друг път така не правете ". Ставаме за смях и подигравка !!!
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тото
"Английската версия на *** Балкански."
---
Абе, Тото, чети като хората, бе! Каква английска версия, бе, момче.
Единият случай е с норвежка туристка, във втория случай е с холандец.
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Фалшиви сигнали за кражба на вещи от чужденци е порочна практика, която продължава от години."

Да им благодарим, че ни докарват кофти слава, заради застрахователните си измами.
1
8
 
28
 
! Отговори
Тото преди 3 години
Английската версия на *** Балкански.