Елена като Виола: Жалба след жалба срещу мъжа й, който я застреля

Не е ясно дали има образувани дела срещу Венцислав или преписките са прекратени
Обновена: 20 авг 2017 10:14 | 20 авг 2017 10:09,
168
Елена като Виола: Жалба след жалба срещу мъжа й, който я застреля
Снимка: "24 часа"

Елена Василева, 42-годишната жена, която бе застреляна от съпруга си Венцислав в петък следобед, е подала сигнал срещу него, ден преди да бъде убита.

Тогава мъжът, когото Елена напуснала, цял ден я следил с автомобила си. Тя обаче го забелязала. Двамата се скарали и жената се обадила на тел. 112, за да се оплаче от него, пише "24 часа".

Жертвата е имала ограничителна заповед срещу 22-години по-възрастния си съпруг. Според документа Венцислав нямал право да доближава Елена на 100 метра. Заповедта е извадена преди 6 месеца.

Още по темата

Двамата с Венцислав са били разделени от 2 години. Имат деца, на 11 и 5 г. След като се изнесла от семейното жилище, Елена ги взела със себе си. На втория месец обаче ги оставила при майка си.

Тя често подавала сигнали на тел. 112 срещу мъжа си. Имала и няколко жалби. От прокуратурата обаче не отговорят дали са образували дела срещу Венцислав, или са прекратявали преписките.

След като в четвъртък Елена се обадила на спешния телефон, Венцислав изчезнал. Още на следващия ден обаче я намерил в кафене в кв. "Лагера", където Елена била с приятелка. Мъжът седнал при тях и започнал да крещи. След 10 минути се вбесил, изкрещял по жена си: "Да ти е.а майката" и извадил незаконен пистолет.

Стрелял 5 пъти, улучил 4. Първият куршум бил в главата, другите 3 - в тялото. След това хванал трамвая и сам се предал в столичното 6-о РПУ.

Ако се окаже, че има откази от образуване на дела срещу Венцислав, то случаят ще е подобен на този със Стефан Станев. Той уби приятелката си Виола Николова в края на юни.

Преди това семейството на бившата му съпруга бе подало 5 жалби срещу наркомана. От прокуратурата ги прекратявали, а заради отказите да се образуват дела тогавашният районен прокурор на София Петър Белчев подаде оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станала е жертва на собствената си простотия и лошо възпитание.Утре-вдруги ден ще и заковат капака, а любовниците и ще си намерят друга играчка.
81
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко красива е била жената. Станала е жертва на един kомплексиран дъртак който вече има проблеми с ерекцията и е един неудачник в обществото.
80
8
 
19
 
! Отговори
Нека българските преди 6 години
мъже да станат повече философи, да вярват в себе си, да имат самочуствие! И какво? светът свършва с една жена? Какво да каже бившият съпруг на г-жа Макрон? Какво да каже Саркози? И много други..( Дори и съпругът на нашата първа дама..) Но и по-обикновени случаи... Не чакайте една жена да Ви издържа или да ставате "ориенталец"- "или моя или ничия"( простотия)... С какво сте "По-долу' от бившата си съпруга?
79
3
 
18
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Каквото и да е работил в близките 20 години няма да го работи .
78
0
 
14
 
! Отговори
А не казват преди 6 години
КАКВО работи този Венцеслав??? преди 1989 и след?
77
2
 
14
 
! Отговори
драги коментатори преди 6 години
Научите се да се пазите сами от такива . Както виждате съд няма , държава също .
76
8
 
20
 
! Отговори
до 80 преди 6 години
Абе момче какво да е мислила като човека не става. Единия ми беше 15 г по голям, другия 19 , но нещата не се получиха ни с единия ни с другия . По някое време си омръзвате и е хубаво да се разделите щото почвате да се тормозите взаимно . Случая е показателен . За мен жената е постъпила правилно , а мъжа е кръгъл ....***_
75
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости момичето... Аз съм имал подомни проблеми с роднина, за имущество... спора приключи в болница, след като в продължение на 5/7 години се подаваха системно жалби. От полицията / нищо. От сЪДА, още по/малко.Трагедия, няма закон, няма полиция, няма бърза помощ. Има само комплексари с бръснати крака и оскубани вежди, гледащи лошо. После жените били такива и онакива. Целият народ е деградирал.
74
3
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
made in BULGARIA
73
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основната работа на полицаите е да пазят управляващите от любовта на народа. Другото им най-важно задължение е да осигуряват спокойствието на организираната престъпност, която се отчита на властта. Ако се появи конкурент, той веднага бива смачкван. Ако някое тревоманче дръзне да си посади тревичка в саксия, тежко въоръжени барети ще нахлуят в дома му. Знаят къде са дилърите, но ги пазят. Ако някой продава тютюн, ще му го конфискуват, а него ще опандизят. Защото развалят бизнеса на техните хора.
72
5
 
15
 
! Отговори
Смешник преди 6 години
Искат увеличение иначе
71
1
 
9
 
! Отговори
FAKE news преди 6 години
Виждам прекалено много петици в новините напоследък и си мисля, че това няма как да е случайно!
70
4
 
52
 
! Отговори
realist преди 6 години
След 5 жалби за тормоз- ограничителна заповед и прекратяване на преписките. Ама ако откраднеш салам за 5 лв, такова разследване ще предприемат, никой няма да прекрати преписката- направо в затвора ще те вкарат. И не става въпрос за р.мската престъпност. Става въпрос за вторачването в дребните деяния- салам, кебапчета, шише ракия, дреха... Човешкият живот не значи нищо. Изместени приоритети.
69
4
 
53
 
! Отговори
RIP преди 6 години
За българската полиция, както и за съда, докато няма смъртен случай от един конфликт, престъпление НЯМА! Трябва изходът да е фатален, за да му обърнат внимание! И дори и да се вземат някакви "мерки", решенията ще са формални. И като виждам какъв безграничен е прагът на поносимост и бездушие към насилието в семейството в България..... перспективите не са никак розови. Българските мъже не разбраха, че жената не е тяхна собственост и каквото и да е решението й, то трябва да се уважава! Или поне да се оттеглят с достойнство, а не да се саморазправят или размахват оръжие като последни джихадисти !
68
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При заплахи - затвор и работа с психолог . При промяна - оргапичителна заповед . Това предлагам аз
67
5
 
29
 
! Отговори
Неа преди 6 години
За да го остави , не е бил света вода . Я насилник, я мързеливец , я алкохолик , я безотговорен . Те не са една и две .
66
6
 
29
 
! Отговори
ядосан преди 6 години
На калпава ракета жените й пречат!Тук проблемът е в мъжете-не се вземат мерки, защото полицаите, прокурорите и съдиите са мъже, които не искат да се занимават с "битовизми"- и ний си бием жените, ама те не се оплакват!*** държава с *** хора!
65
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои не са прочели статията и пишат наизуст. Не четете ли че от 2 години са разделени? Този бивш съпруг има ограничителна заповед да не доближава бившата си съпруга на по малко от 100 метра! Това означава че няма право да я притеснява! Ако законите се изпълняваха този бивш съпруг при подадените жалби от бившата му съпруга трябваше да е прибран на топло за дълго време. Докато му уври главата и да разбере че съпругата му не желае да има връзка с него! Но както винаги се случва най лошото!
64
33
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито са жените, такава и държавата. Майката възпитава децата, грижи се за дома, семейството. Какво очакваш от лека ненаживяла се жена!? Оставила децата при майка си, те са й като чекова книжка, и хайде да се наживее!
63
38
 
24
 
! Отговори
мда преди 6 години
Българската жена - хойка наляво надясно, ама дай пари за издръжката. После се чуди що са я гръмнали...