Убиецът на Елена: Години наред тормоз, закани... накрая куршуми

Венцислав Василев отказвал да говори пред разследващите
21 авг 2017 08:52,
87
Убиецът на Елена: Години наред тормоз, закани... накрая куршуми
Снимка: архив, Булфото

64-годишният търговец на хранителни добавки Венцислав Василев, който в петък разстреля 22 г. по-младата си съпруга Елена в столичния кв. "Лагера", отказвал да говори пред полицаите.

"Не се разкайва за стореното, държи се спокойно, не общува", казаха разследващи пред "24 часа".

Още по темата

Венцислав от години тормозел психически жена си и й посягал. Въпреки че от 2 г. не били заедно, той я дебнел постоянно и й вдигал скандали. Заканвал се, че ще я убие. Заради постоянния тормоз преди 6 месеца на Венцислав било забранено от съда да преближава на 100 м жена си, но това не го спирало.

Елена е подала 2 жалби в прокуратурата и два сигнала в полицията. Последният бил в четвъртък вечерта. Тогава Венцислав я преследвал с колата си.

През 90-те години мъжът имал законен пистолет, но след изтичане на разрешителното, той не го подновил.

В петък обаче той стрелял срещу Елена с друго оръжие. Улучил я 4 куршума – в главата, гърдите и 2 пъти в корема. Линейката дошла след 20 минути, а полицаите – след 4. Те опитали да помогнат, но Елена издъхнала в страшна агония, 35 минути след разстрела.

Венцислав пък се качил на трамвай №5 и сам се предал в 6-о РПУ. Той има две деца от Елена – на 5 и 11 години.

Мъжът от години имал бизнес с внос на хранителни добавки. Елена пък отскоро започнала работа като оценител в международна компания. Изкарвала добри пари и била много щастлива. Колеги на убитата разказали пред полицията, че тормозът на Венцислав се пренасял и в офиса. Често ходил да я търси на работното ѝ място.

Очаква се днес Софийската градска прокуратура да иска от съда да задържи за постоянно обвинения в убийство съпруг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33помогнаха точно колкото жалбите до полицията и прокуратурата, които най-вероятно още се обработват...
28
53
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недейте оправдава куччката.Една куччка на 31 годишна възраст, когато се омъжва за 53-годишен, е напълно наясно защо го прави, какви цели преследва, с кого се свързва, какви са рисковете. Знаела е, че има незаконен пистолет, знаела е абсолютно точно каква реакция предизвиква с поведението си.Ако някой си вярва, че тази жена е някаква невинна гълъбица, значи е много заблуден. А че чичката също не е у ред е друг въпрос.
27
2
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До 25Вярно е, не пише, че не са му взели оръжието, но нещо такова се подразбира.
26
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става когато полиция и прокуратура дебнат за неплатени глоби и за висока музика по партитата, вместо да пазят живота и имотите на гражданите.Засипала ги е с жалби и молба за помощ... резултата е недвусмислен.Лека и пръст.
25
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
демокрацията в пълната й прелест!Живейте свободно, САЩ са с 4 военни бази, НАТО и Турция ни пазят. Май ги стигаме американците а?Няма ТКЗС, няма село, няма индустрия - само свобода!Идилия бе, скоро от тази идилия българите ще станат 5 млн
24
5
 
49
 
! Отговори
съпруг и баща преди 6 години
Поредния мухъл, който не става за нищо и е решил да съсипва живота на хората, а като не е успял-убива. Мухъл до такава степен, че не му пука за собствените му деца, които остават пълни сираци. Такива безполезни мухъли трябва да се самоубиват, но не им стиска. Дано в затвора попадне на хора и бял ден да не види!
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тия постановления на съда(за 100-те метра), какво помогнаха...?
22
1
 
12
 
! Отговори
до Турчин преди 6 години
Не знам дали си наистина турчин, не че нещо, но има едни дето се имат за турци, но не са. Това е друга тема. Що се отнася до ограничителна заповед да, няма как да спре нож или куршум, НО, ако се наруши без да се стига до въпросните ножове и куршуми в много страни се влиза за доста години в затвора, и се налагат големи парични санкции, така че има ефект!
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаква се днес Софийската градска прокуратура - от съда и прокоратурата в БГ *** нищо не се очаква. Ама народа е много *** и не протестира срещу безнаказаността и затова всеки си прави каквото иска и убиват всеки ден хора като мравки. Защото дали ще смачкаш мравка или ще заколиш човек в БГ *** наказанието е едно и също.
20
5
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
До до ТурчинДа, ако се оплаче че я карал да готви и чисти, или че не я пускал на мола с приятелки кифли, можи и да си докара още бой от баща си. Но не и ако заплахата е за живота и, или за живота на децата. Вие българите се опитвате да вървите срещу натуралния ред, и като не стане, държавата ви виновна, все едно в другите държави ограничителните заповеди са спасили някоя жена от убийство на изперкалия бивш мъж. Заповедта е само хартийка, не може да спре нито нож, нито куршум
19
4
 
18
 
! Отговори
тъжно преди 6 години
Държавата пак не си свърши работат и поредният й гражданин почина! Мир на праха му. Господи прости греховете й.
18
1
 
4
 
! Отговори
до Шоп преди 6 години
Бе да не би на мен да не ми се отваря целия материал? Ти от къде разбра, че не са му взели законното (след изтичане на срока, то автоматично се превръща в незаконно, но карай) оръжие?
17
2
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До до ШопЯсно ми е, че е стрелял с незаконно оръжие.Не ми е ясно защо не са му взели законното оръжие години след изтичане на разрешителното. Защо дори след подаване на сигнал, че човекът отправя закани за убийство, никой не е проверил има ли, няма ли оръжие на негово име? И ако са проверили и са видели, че разрешителното ОТДАВНА е изтекло, защо не са се занимали с него?
16
5
 
6
 
! Отговори
? преди 6 години
До АнонименКато са дошли "диваците", познава ли са барута и са имали хигиенни навици, които сме нямали. В османски архив по-лесно ще намериш нещо, отколкото в сегашен архив. При цар Симеон как са били румънци, маджари и другите народи в пределите на България? Ростислав е поискал помощ за създаването на "славянската"азбуката от Източната римска империя, заради натиска от фраките и от българите. Чети Буров, не се оправдавай с Османската империя.
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВсеки може да се шиба с всеки. Няма закон за това. Но не всеки има право да убива когото му падне------------А, сериозно ли?Значи все пак има някой/и, на когото е позволено да убива(т) ?Много си умен...
14
1
 
14
 
! Отговори
до Шоп преди 6 години
Защо намесваш служба КОС опитвайки се да се правиш на компетентен? Като не се поднови разрешителното, а при някои косаджии даже за неподаване документите в срок, т.е. един месец преди изтичане на срока-оръжието се отнема! Тук деянието е извършено с незаконно КНО! Кое не ти е ясно?
13
4
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
След като са направили изключение за пистолета с изтекло разрешително, значи някой в КОС или самият началник на 6-то РПУ му е познат. Може би него трябва да питат защо са били толкова снизходителни и защо не са му прибрали оръжието дори след като е отправял закани за убийство.
12
8
 
6
 
! Отговори
ЗМИЯ преди 6 години
До До 11НОВИНИТЕ СА ПЪЛНИ !!! ВЪВ ИРАН ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ СА НАПЪЛНО ОТНЕТИ!! СКОРО ЩЕ Е СЪЩОТО И В ЕРДОГАНИЯ!!!И НЕ МИ ГОВОРИ ЗА ПРАВОВЕРНИ!!!! УБИЙЦИТЕ НА ЕЛЕНА И ВИОЛА НЕ ВЯРВАТ В БОГА !! НАЙ-ОБИКНОВЕННИ КОМУНИСТИЧЕСКИ АНТИХРИСТИ СА!!!КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ АНТИХРИСТИ СА НЕЩО МНОГО ПО-ЛОШО И ОТ ИСЛЯМИСТИТЕ, ЗАЩОТО ТЕ НЯМАТ СТРАХ ОТ НИЩО И СА СПОСОБНИ НА ВСЯКАКВИ ЗВЕРСТВА!!!НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА ВТОРО МЯСТО СЛЕД КОМУНИСТИЧЕСКИЕ БЕЗБОЖНИЦИ ИДВАТ ХАХАВИТЕ ИСЛЯМСТИ ТЕ СЪЩО ВРЕДНИ ;D
11
2
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
По принцип служба КОС трябва да следи срока на разрешителните и да прибира пистолетите с изтекли такива. Но за бизнесмените вносители на хранителни добавки може би има някакви ДЕРОГАЦИИ...
10
2
 
11
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
До Анонимен"Куката" няма никакви правомощия. Може да само да го предупреди. Има си съд. Има си експертизи. Има прокуратура. Има си тромави и неефективни процедури. Не чукаш на правилното място. Европейскаа комисия и такива като БХК. Либерализма е хубаво и полезно нещо. "Либерастията"вече е извращение.