При проверка: Гастарбайтери нападнаха наши полицаи на ГКПП

Турското семейство пък твърди, че е бито от униформените
Обновена: 24 авг 2017 17:10 | 24 авг 2017 16:25, Екип на Dnes.bg
137

Снимка: Читател

Чужденци нападнаха полицейски служители при опит да осуетят проверка на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от МВР.

Към 23:00 часа снощи на пункта пристигнал за влизане в страната микробус "Фолксваген" с мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници са роднини, една част са германски граждани от турски произход, другата – турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица.

Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачът на автомобила - 26-годишна жена, потеглил.

Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Жената, която управлявала автомобила, ударила единия полицай в лицето, а 47-годишен мъж нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него.

Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение. За случая е уведомена прокуратурата, започнато е разследване.

От семейството обаче твърдят, че са били бити от полицаите.

"Полицейска бруталност в България. Баща, майка и три деца бяха бити на българо-турската граница", гласи съобщението във Facebook страницата на Dnes.bg.

Авторът му -  Ябгу Алаш Орда, твърди, че е очевидец на случилото се и че на семейството е бил поискан подкуп от българските полицаи, какъвто те не се съгласили да дадат. Мъжът пише още, че самият той е дал подкуп от 10 евро от страх.

Счупеният крак на полицая пък той обяснява със случаен инцидент при движение на заден ход. Изпратените от него снимки може да видите в галерията ни.

Наблюдаващият производството прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково Дарина Славова, съобщи, че четирима граждани от турски произход са задържани за 24 часа за инцидента на ГКПП "Капитан Андреево".

Тя цитира вече направена медицинска експертиза, според която граничен полицай е със счупен крак, а други двама негови колеги - с леки телесни повреди - охлузвания. Все още материалите по делото не са пристигнали в държавното обвинение. Тепърва ще се преценява какви мерки за неотклонение по производството да бъдат поискани, уточни Славова, цитирана от БТА.

По нейни думи в основата на инцидента е обстоятелството, че чужденците били изнервени от продължителното чакане на опашка и поканата на служителите напълненият с багаж микробус да бъде щателно проверен за нелегални пасажери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: ГКПП Капитан Андреево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
8
 
5
 
! Отговори
ФАКТ!!! преди 6 години
Щом не дават рушвет на границата ---ЗНАЧИ СА ОТ ИДИЛ!!!Иначе ---БЪЛГАРИТЕ И ТУРЦИТЕ , ВИНАГИ СИ ЦАКАТ....ХА,ХА,ХАААААААААААЯВНО --НЕ СА СВИКНАЛИ ТИЯ ДЖИХАДИСТИ!!!!!
85
5
 
6
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 6 години
ТИ ИСКАЙ РУШВЕТ ОТ ВСЕКИ НА ГРАНИЦАТА ...И КАТО НЕ ТИ ДАДАТ ---КАЗВАЙ ЧЕ СА ОТ ИДИЛ!!!!ВСЕ НЕКОЙ ШЕ ТИ ПОВЕРВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките граничари! Сега ще има да пишат докладни и оправдания!
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия дали не са от Ислямска държава ?Някой провери ли ги? На мен това ми мирише на опит за терористичен акт
82
2
 
27
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
В ЗАКОНА СИ ПИШЕ КАКВО Е НАКАЗАНИЕТО ЗА НАПАДЕНИВЕ НАД ПОЛИЦАЙ-ВКАРВАЙ ГИ ЗА ПО 10 ГОДИНИ В ЗАТВОРА И ТОЛКОВА ! ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРИ И ДАЛИ ТЕЗИ ПОЛУХОРА НЕ СА СВЪРЗАНИ С ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И ДАЛИ ТОВА НЕ Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ .
81
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ви отупа с 3:0 на волейбол току що! Ха-ха-ха!
80
1
 
24
 
! Отговори
до 76 преди 6 години
Ти на тоя брадата мутра на снимката ли вярваш.Нали съм ги виждал какво представляват.Сядат на земята като питекантропи ядът и *** на едно място по канавките.Освен тва са много невъзпитани и търсят проблеми,избухливи,сърдити.10 евро им искали и после... Историята яко издиша.
79
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защото на ГКПП назначават да работят някакви балерини и мадами, които не респектират, а с нежния си вид предизвикват посегателствата на азиатските похотливци! При бай Тошо служителите на ГКПП бяха всички от ДС, набирани измежду гребци, самбисти и разкрити разузнавачи зад граница. Всички над 2 метра. Сега някаква кукла Барби се мотае между брадати субекти и ето.....
78
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накратко, германските граждани не се третират по ЗЧРБ. Закона за чуждрнците в РБ! Полицаите ще имат грамадни неприятности. По големи от тези на Мишо от Бургас.
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко странно мъж и три жени пребиха трима полицаи!!!!Ама, че полицаи ни пази!
76
3
 
7
 
! Отговори
Idealist преди 6 години
do 76В САЩ дали щяха да им поискат рушвет!?
75
4
 
15
 
! Отговори
Ники преди 6 години
*** си мислят че могат навсякъде безнаказано да си въртят номерата явно този път не им е минал номера тук не е Германия да се подлагат немските *** и да им плащат за това че били репресирани и имигранти. Ако са ги били нашите малко са ги били Трябвало е още
74
2
 
5
 
! Отговори
71 преди 6 години
Казах - ,,Германски граждани'', а не германци. За тях се уведомява не турското, а германското посолство и не се третират като чужденци и граждани на трета държава. Не можеш да го поставиш примерно в лагера на ,,Миграция'' и да му забраниш да влиза в страната.
73
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** грозните талибани.Натоварили се в бусът 100 маймуни.В САЩ щяха да ги застрелят и всичко щеше да се оправи.
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свиквайте! Това е преднамерена провокация. Сутринта коментираха, че турски депутат от управляващата партия готви протест против оградата по границата. Много сме тънки! Същите на турския пункт не биха посмели да гъкнат. Тук са господари. Един тиражия поиска граничната полицайка да се събуе боса и тогава да проверява какво има в кабината му.
71
5
 
8
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАА-НЕ МЕ ТРИЙ преди 6 години
НОРМАЛНО Е ...БЪЛГАРСКИ МИТНИЧАР ДА ТИ ПОИСКА РУШВЕТ!!!ОБРАТНОТО ----Е НАПРАВО НЕВЕРОЯТНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/..виждал съм го с очите си на границата.../
70
5
 
12
 
! Отговори
ген. Луков преди 6 години
Турците да се разстрелят на момента, а българските полицаи да бъдат наградени и да излязат в двуседмичен платен отпуск!
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ,щото му е дал 10 ?
68
24
 
5
 
! Отговори
Регламент 562 /виж/ преди 6 години
Бе, ***! Това са германски граждани и пребиваващи законно в Германия с всички права на граждани на ЕС! Какво ги мотаете по кирливата ви граница?! Хората след няколко поколения там не са гастарбайтери, а уважавани европейски бизнесмени. Сума българки се изпожениха за тях.Вас още залпа на ,,Аврора,, и черешови топчета бимтят в балканските ви големи кратуни!
67
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен до турчин преди 6 години
Ти си без порода истинския турчин не може да пише на Български.