При проверка: Гастарбайтери нападнаха наши полицаи на ГКПП

Турското семейство пък твърди, че е бито от униформените
Обновена: 24 авг 2017 17:10 | 24 авг 2017 16:25, Екип на Dnes.bg
137

Снимка: Читател

Чужденци нападнаха полицейски служители при опит да осуетят проверка на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от МВР.

Към 23:00 часа снощи на пункта пристигнал за влизане в страната микробус "Фолксваген" с мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници са роднини, една част са германски граждани от турски произход, другата – турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица.

Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачът на автомобила - 26-годишна жена, потеглил.

Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Жената, която управлявала автомобила, ударила единия полицай в лицето, а 47-годишен мъж нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него.

Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение. За случая е уведомена прокуратурата, започнато е разследване.

От семейството обаче твърдят, че са били бити от полицаите.

"Полицейска бруталност в България. Баща, майка и три деца бяха бити на българо-турската граница", гласи съобщението във Facebook страницата на Dnes.bg.

Авторът му -  Ябгу Алаш Орда, твърди, че е очевидец на случилото се и че на семейството е бил поискан подкуп от българските полицаи, какъвто те не се съгласили да дадат. Мъжът пише още, че самият той е дал подкуп от 10 евро от страх.

Счупеният крак на полицая пък той обяснява със случаен инцидент при движение на заден ход. Изпратените от него снимки може да видите в галерията ни.

Наблюдаващият производството прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково Дарина Славова, съобщи, че четирима граждани от турски произход са задържани за 24 часа за инцидента на ГКПП "Капитан Андреево".

Тя цитира вече направена медицинска експертиза, според която граничен полицай е със счупен крак, а други двама негови колеги - с леки телесни повреди - охлузвания. Все още материалите по делото не са пристигнали в държавното обвинение. Тепърва ще се преценява какви мерки за неотклонение по производството да бъдат поискани, уточни Славова, цитирана от БТА.

По нейни думи в основата на инцидента е обстоятелството, че чужденците били изнервени от продължителното чакане на опашка и поканата на служителите напълненият с багаж микробус да бъде щателно проверен за нелегални пасажери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: ГКПП Капитан Андреево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
36
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Ние сме демократична държава и е редно да взимаме пример от най-демократичната държава на света - САЩ. Там ако се случи нещо подобно мога да ви гарантирам, че трупове щеше да има. Поставете се само на мястото на полицая със счупения крак.... Един път е физическата телесна повреда, втори път - унижението, че ти си закона и ти се случват подобни неща. Още първият път, когато са отказали да спрат е трябвало по буса да се изпразнят няколко пълнитеня!
65
10
 
35
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Аз не знам как тези полицай не смеят да смачкат от бой тия ***, а ако аз направя същото или някой друг Българин ще те пречукат една сурия куки от бой и ще те набутат в кафеза за поне една година... Докога ще продължава умишлената *** на България? В България, Българите имат най малко права!
64
4
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 6 години
еххх..то верно че тоя форум не е високоинтелигентен и трябва за всичко да е виновен Сорос нали...и глобалната конспирация. Нали се сещаш че ако сърбите си пазеха границата, в София щеше да има *** поне колкото за един Люлин досега...наистина ли си толкова наивен че смяташ че канала не се поддържа от гранични полицаи ?!
63
3
 
21
 
! Отговори
Палмето преди 6 години
А бе извадили са голям късмет че са минали през Капитан-Андреево.Защото ако бяха минали през Капитан-Петко войводово .......................
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПффТи наистина ли си мислиш, че заради парите, които вероятно прибират граничните полицаи по границите ни, е пълно с емигранти в България (като е редно да се спомене, че повечето от тях продължават пътя си)? Не мога да повярвам... :) ...На света има толкова богати хора с толкова много власт, че колкото и да не ти се вярва, контролират тези процеси. Тези хора не живеят в България. Тук имат само разни помощници. А граничарите са ударили кьоравото. Има решение, но първо е осъзнаването...
61
2
 
14
 
! Отговори
някой чете ли изобщо преди 6 години
доколкото си спомням 2 пъти тази година имаше акции и натръшкваха митничарите по земята , а граничните полицаи - нищо. като чета, гледам че някои не правят разлика между митничар и граничен полицай...
60
8
 
21
 
! Отговори
Ба це преди 6 години
Историята най-вероятно е следната - *** са си поискали за да пуснат буса без да го тарашат, но амуджите са отказали да платят и така буса е пратен за тараш. В случая не виждам амуджите от какво се оплакват, ако са искали да пропуснат законното тарашене е трябвало да кихнат някое евро, щом не искат чакат чинно и това си е.
59
8
 
36
 
! Отговори
X преди 6 години
Интересно как плюете по митничарите ни. Нали съм ви виждал като нещо не е наред и започвате "Ама сега нещо да измислим, ще почерпя". После курумпирани били, нали вие сами им бутате. Пък те тея гастарбайтери 'щото са невинни, като на са спрели ще ги преследват и в затвора ще ги държат. Я идете с вашите регистрации "BG" да не спрете на турската граница за проверка да видим как ще ви пуснат и килим ще ви постелят.
58
17
 
8
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
*** не уважават законите на България.Независмо какво е станало------Доста спорен казус кой от потърпевшите не уважава законите в Бг!Униформените или гастарбайтерите!?Знаем колко много "уважават" законите на Бг част от нашите полицаи и митничари, и как ги трактуват - както рогатия чете Евангелието!Пак ще повторя - Истината е някъде посредата!
57
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е веднага за затвор. Без значение , колко чакал, колко си нервен или друго. При разпореждане от страна на митничар или полиция си длъжен да се подчиниш. Влизаш в чужда държава и могат да проверяват, каквото искат. Това за подкуп, не го вярвам и съм на страната на Българските мъже охраняващи нашата граница. Не ме интересува , какво казват банда манговццьи. Съд и затвор.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от Вижте сега до "до 51" - За съжаление трябва да отбележа, че от политика нищо не разбираш... Свеждаш я до 10 евро и киснене по границите... Предавам се :(((
55
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докарайте американски полицаи и да видим колко с4упени крака ще има ( от коя страна ) .Ще се хвърлят по о4и ,както в джамиите .Вси4ко идва от на4алниците - неправилно ги инструктират .
54
16
 
9
 
! Отговори
Пфф преди 6 години
Я пак ? А дали не уважава българския блюстител на закона - в случая граничния полицай, който за 10 евро не си изпълнява задълженията - да брани закона и границите на България ? Затова София е пълна с мигранити...щото пазят границата....
53
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че *** не уважават законите на България.Независмо какво е станало, трябвало е да спрат за проверка.Кои са те? Гастарбайтери.
52
17
 
17
 
! Отговори
до 51 преди 6 години
мотива на полицаите да ги задържи е, че не са се подчинили - на шофьора да слезе , а са ги пренебрегнали. Мотива на турците е, че им е писнало да ги мотаят с измислени проверки докато не дадат 10 евро и са ги отсвирили...просто е.
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от Вижте сега... до анонимния - Ти понеже си природно интелигентно роден, защо тогава разсъждаваш само от едната гледна точка(това, че турците нямали мотив да направят описаното в статията)?Помисли и за мотивите на полицията да ги задържи?Ако нямат такъв,как си представяш да се случи?Помисли само един президент как би го използвал,за да повиши рейтинга си.Не става въпрос за нашия(явно и това трябва да уточнявам)...
50
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честен български митничар!!!!!Хахаха
49
3
 
8
 
! Отговори
Хари преди 6 години
До Анонимени как разбра какво ти казва - тая *** не иска да говори друг език освен нейния. Дори и малкото които знаят нещо на английски се правят че не разбират. Кое му е готино
48
7
 
18
 
! Отговори
мда! преди 6 години
Уф, истината както винаги е някъде по средата!Нашите "униформени" както винаги са се хванали за нещо за да измъкнат някое ???,турците са решили че "билетчето за баня" е твърде скъпо!И едните и другите са се заинатили и.... мда!От Личен Опит зная как работят родните ни митничари и колко струва "билетчето за баня"!
47
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По българските граници има ли съмнения и възможности за рушвет, трябва да знаете, че винаги това е основната причина. Само вижте митническите селища по южното черноморие. Дали са от заплати?