При проверка: Гастарбайтери нападнаха наши полицаи на ГКПП

Турското семейство пък твърди, че е бито от униформените
Обновена: 24 авг 2017 17:10 | 24 авг 2017 16:25, Екип на Dnes.bg
137

Снимка: Читател

Чужденци нападнаха полицейски служители при опит да осуетят проверка на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от МВР.

Към 23:00 часа снощи на пункта пристигнал за влизане в страната микробус "Фолксваген" с мъж, 3 жени и две деца. Всичките пътници са роднини, една част са германски граждани от турски произход, другата – турски граждани с карти за пребиваване в Германия.

След паспортния контрол граничните полицаи поискали да извършат задължителната физическа проверка на автомобила за укрити лица.

Пътуващите отказали да слязат от превозното средство, а водачът на автомобила - 26-годишна жена, потеглил.

Автомобилът е спрян, но пътуващите отново не се подчинили на полицейското разпореждане. При опит да бъдат задържани, те оказали съпротива.

Жената, която управлявала автомобила, ударила единия полицай в лицето, а 47-годишен мъж нанесъл удар в крака на друг служител. Впоследствие е установено, че кракът му е счупен. Извършена е щателна митническа проверка на автомобила, не са намерени укрити лица в него.

Пълнолетните пътници от микробуса са задържани, непълнолетните са настанени в специализирано помещение. За случая е уведомена прокуратурата, започнато е разследване.

От семейството обаче твърдят, че са били бити от полицаите.

"Полицейска бруталност в България. Баща, майка и три деца бяха бити на българо-турската граница", гласи съобщението във Facebook страницата на Dnes.bg.

Авторът му -  Ябгу Алаш Орда, твърди, че е очевидец на случилото се и че на семейството е бил поискан подкуп от българските полицаи, какъвто те не се съгласили да дадат. Мъжът пише още, че самият той е дал подкуп от 10 евро от страх.

Счупеният крак на полицая пък той обяснява със случаен инцидент при движение на заден ход. Изпратените от него снимки може да видите в галерията ни.

Наблюдаващият производството прокурор в Окръжна прокуратура - Хасково Дарина Славова, съобщи, че четирима граждани от турски произход са задържани за 24 часа за инцидента на ГКПП "Капитан Андреево".

Тя цитира вече направена медицинска експертиза, според която граничен полицай е със счупен крак, а други двама негови колеги - с леки телесни повреди - охлузвания. Все още материалите по делото не са пристигнали в държавното обвинение. Тепърва ще се преценява какви мерки за неотклонение по производството да бъдат поискани, уточни Славова, цитирана от БТА.

По нейни думи в основата на инцидента е обстоятелството, че чужденците били изнервени от продължителното чакане на опашка и поканата на служителите напълненият с багаж микробус да бъде щателно проверен за нелегални пасажери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: ГКПП Капитан Андреево
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
17
 
! Отговори
стара кука преди 6 години
КУЛТУРАТА, ОТНОШЕНИЕТА НА НАШИТЕ ПОЛИЦАИ на ГРАНИЦИТЕ В СРАВНЕНИЕ С ТЕЗИ ОТ ЕС КЪМ ПРЕМИНАВАЩИТЕ Е МНОГО ЛОШО. ЗАБЕЛЯЗВА СЕ ВЕДНАГА С ПЪРВИТЕ СЕКУНДИ. ВИЖДА СЕ ПОДГОТОВХАТА ЗА РЕКЕТ. КОЯТО СЕ ПРЕДАВА ОТ ПРЕМИНАВАЩИТЕ. НА ТЕЗИ СЛЕД ТЯХ.
5
2
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Впрочем, знаете ли какво означава думата "традиция" , чута от румънски митничар?
4
3
 
66
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Интересно, дали така ще смеят да се опъват на германската полиция?
3
8
 
60
 
! Отговори
Баба от село преди 6 години
Нашите митничари са си вършели работата. Какво са си въобразявали тези ***, та са си позволили неподчинение на митницата? Техните митничари, да има начин ,на кръст да ни разпъват от проверки и гък не можеш да кажеш. Я да се пръждосват от тука!
2
1
 
37
 
! Отговори
Maria преди 6 години
Това си е типична *** провокация!Ще чакаме продължението,макар че е ясно какво ще бъде.
1
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едва ли...полицията е света вода ненапита! Не малко гастарбайтери са качили клипчета в йутуб как им искат подкуп!