Нападател на жени мята 50 лв. към полицай и крещи: Ей, мършо!"

Престъпникът успял да обере две жени през юли
Обновена: 26 авг 2017 10:08 | 26 авг 2017 09:17, Веселина Йорданова
71
Нападател на жени мята 50 лв. към полицай и крещи: Ей, мършо!"
Петров заснет от охранителни камери. Снимка: "24 часа"

"Ей мършо, вземи тия петдесет лева, обърни се, изчезни, че не мога да те гледам. Настъпи ги, че да не се гледа на камерите". Обидите са насочени към полицая от 6-о РУ в СДВР Анатоли Нешков. Преди секунда 50-левова банкнота го е докоснала по гърдите. Тя е подхвърлена от 40-годишния Цветан Петров. Престъпникът с 15 присъди наскоро завзе вестникарските заглавия, след като бе заловен за серия от грабежи над жени в София, пише "24 часа".

През прохладната нощ на 6 септември 2013 г. обаче Петров бил с жена си. Няколко часа преди да опита да корумпира полицай, мъжът, съпругата му Маргарита и 5-месечният им син били на гости в с. Мърчаево. Там на ул. “Бистра река” рожден ден празнувала Аделина Петрова. Домакинът Венцислав Димитров и Цветан се напили и около полунощ се скарали зверски.

Поводът бил ужасното поведение на Петров към съпругата му. Венцислав му направил забележка, но Цветан се ядосал още повече. Грабнал кухненски нож, взел сина си на ръце и заплашил: "Ще ви избия всичките, бе. После ще скоча от 3-ия етаж”

Димитров обаче бил по-бърз и успял да вземе ножа. Двамата се сбили, Петров надделял и бил изгонен от забавата.

Димитров извикал полиция и Нешков пристигнал минути след края на партито. Дошла и линейка, която откарала пострадалия домакин. Цветан обаче отказал и обяснил, че ще си вземе такси. Колата дошла, но шофьорът отказал да вози пияния мъж, който буйствал и псувал. Затова извикали нова линейка, защото Петров паднал лошо и си ударил главата. Маргарита му дала 50 лв., за да има пари, и мъжът и полицаят се качили в линейката, която ги закарала в “Пирогов”. Там чакали пред няколко кабинета.

Петров обаче буйствал, дори псувал хора, които били преди него за преглед. “Ти си овца, ма”, пък била обидата, която мъжът изстрелял по лекарка.

След 30-минутно чакане се разиграла сцената с подметнатите пари. Няма и секунди по-късно Петров извадил и шофьорската си книжка. Демонстративно я хвърлил на земята и изкрещял към полицая “Вдигни ми шофьорската книжка, бе”, става ясно от обвинителния акт срещу престъпника.

Заради изключителния цинизъм в болницата той е даден на съд за хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм.

Закоравелият престъпник обяснил по време на процеса, че няма никакъв спомен за случилото се. Не помнел дори рождения ден, само как отивали натам. Съдът приел, че това е смекчаващо вината обстоятелство и постановил присъда под минимума от 6 месеца затвор. Вместо това му дал 3 месеца лишаване от свобода.

Заради огромното му досие обаче магистратите решили присъдата да е ефективна. Тогава прокуратурата я атакувала, защото искала по-сурово наказание. Софийският градски съд се съгласил и върнал делото за ново разглеждане в районния. В момента то е висящо там.

Престъпната кариера на бандита започва през 1993 г. Тогава за пръв път е заловен да граби синджир от жена. В следващите 15 години бандитът получава по една присъда всяка година. 15-те му осъждания са все за кражби, грабежи и вещно укривателство. Налитал на сами жени, вмъквал се и в селски къщи. Веднъж го заловили да пие домашна ракия в мазето на вила, която обирал.

Последните му три присъди са за кражби. Те са от Районните съдилища във Велики Преслав, Червен бряг и Плевен. Мъжът се споразумява и по първите две дела получава общо наказание от 3 години затвор. В последния процес се измъква само с година. Изтърпява присъдата си при строг режим през целия си престой зад решетките.

След като излязъл, бил по-внимателен. Трупал само криминални регистрации, защото полицаите не събирали достатъчно годни доказателства за дела. Така мъжът се сдобил с цели 46.

Хващането за пиянските му изпълнения било инцидентно. Делото се проточило цели 4 години и все още не е приключило.

Когато в края на юли започнали системни обири на жени в София, полицията веднага маркирала Петров като един от потенциалните престъпници.

Влезли в следите му и го задържали на 14 август. Преди това той успял да обере 2 жени, които категорично го разпознали.

Една от тях дори запомнила специфичната му бейзболна шапка - синя на цвят. Платът, който покривал козирката, бил протъркан и скъсан по средата. Именно по шапката жената успяла да го разпознае.

Другата жена също познала бандита по облеклото, когато ѝ показали няколко мъже в районното.

Едно от нападенията на серийния грабител било записано от охранителна камера. На нея се вижда и лицето на нападателя, който никога не атакува мъже.

Видеото от 8 август показва как Петров се разхожда по улицата. Вижда самотна жена на около 50 г. и се затичва. Напада я право в лице, като хваща синджира ѝ.

Дърпа го с всичка сила около 10 секунди, в които жената вика. Тя го удря през ръцете и се опитва да се измъкне, но безуспешно. След като къса златната верижка, Петров хуква да бяга.

Няколко жени пък се притичват на помощ на пострадалата и подават сигнала в полицията за дръзкия грабеж, станал посред бял ден в центъра на София.

След като бе заловен, Цветан обеща пред Софийския районен съд да възстанови откраднатото. Той не може да върне синджирите, защото ги продал в различни заложни къщи. Мъжът е безработен, не се знае и къде живее.

Преди 3 месеца е напуснал адреса, където е регистриран. Въпреки промяната обаче той не е подал документи за промяна на местожителството.

След поредните скандали той и съпругата му се разделили, което било и причината бандитът да се изнесе от семейното жилище.

В четвъртък той поиска от Софийския градски съд да го пусне от ареста. Щял да почне да си търси работа и да гледа детето си. Съдия Вера Чочкова обаче го остави в ареста.

Тя обясни, че въпреки множеството осъждания Цветан не се поправил, а “изградил трайни престъпни навици”. Според нея има риск престъпникът да се укрие, както и да извърши друго престъпление, ако е на свобода.

В момента двете дела за грабежите на жените са обединени. Ако бъде признат за виновен, Петров може да получи до 8 години затвор.


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
7
 
! Отговори
стар кадия преди 1 година
Такива "висящи" дела трябва да се приключват по висящия начин - с въже.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде има пари за адвокат
58
0
 
11
 
! Отговори
Оооффф преди 1 година
"Ако бъде признат за виновен..."...
Ама какво означава това "ако бъде признат за виновен"?! Разпознат е от потърпевшите жени, камера го е заснела. Какви доказателства още трябват? Боже, Боже! От събраните доказателства следва по най-кратката процедура да се озове в затвора.
57
0
 
2
 
! Отговори
От 59 преди 1 година
След като по някакви непонятни причини полицията не е иззела откраднатите златни верижки от заложните къщи, как безработният Цветан Петров ще възстанови откраднатото? Нали няма пари! Докога законотворците ще се подиграват
с избирателите си?
56
0
 
4
 
! Отговори
Основният въпрос е, преди 1 година
защо този е бил на свобода след толкова много криминални и хулигански деяния? та даже и му намалявали наказание!
Знаете ли какво ще стане сега? Някой служебен или платен защитник ще се хване за факта "Петров паднал лошо и си ударил главата" и Петров ще се окаже пак на свобода!
Какво ме разсмя? "Цветан обеща пред Софийския районен съд да възстанови откраднатото", ама не можел да върне златните синджирчета, защото ги е продал в заложни къщи! А оттам не могат ли да бъдат взети? Ега ти законите ни!
55
0
 
1
 
! Отговори
Помияр преди 1 година
Какви ли пари е раздавал на черните расоносци по веригата,за да се чувства така велик и над закона!?
54
0
 
0
 
! Отговори
Помните ли? преди 1 година
Другари, едно време имаше ли такива хора?
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей такъв в "прогнилия краварник" ще отнесе поне десетак.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закоравелият престъпник обяснил по време на процеса, че няма никакъв спомен за случилото се. Не помнел дори рождения ден, само как отивали натам. Съдът приел, че това е смекчаващо вината обстоятелство и постановил присъда под минимума от 6 месеца затвор. Вместо това му дал 3 месеца лишаване от свобода.
---------------------

!!! За да отговорят на изискването 4кв м жилищна площ за затворник, масово ОСВОБОЖДАВАТ ПРЕДСРОЧНО престъпници и дават условни присъди. Това е простотията ганьовска
51
0
 
4
 
! Отговори
Константин преди 1 година
Този как има жена и дете, това също е много странно. Коя се е хванала с него. Хем я бие и тормози, хем е с него и дете му ражда. Това дете сигурно ще бъде по-голям престъпник и от баща си.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЖЕ, ПРОСТО ГО ОБЕСЕТЕ И КРАЙ.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето преди много години едни *** по среднощ срещат едно момиче което върви пеша, само в тъмното. Решават, че хем ще си наберат кинти, хем ще чукнат нещо. За техен късмет това момиче се оказа шампионката на полицейската академия по бойно-приложни спортове, 50 кила с токчетата на обувките. Беше ги направила трудни за рисуване. Че даже малко ги гонила, че се опитали да бягат. На всичко отгоре си ги осъдиха и си лежаха в затвора за опит за изнасилване, опит за грабеж и хулиганство.
48
0
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До БПФ
Както е написано в статията (ако си успял да я прочетеш) много ясно е написано, че виновния е съдията. Я вно след като полицая не си е взел подкупа, съдията не е бил толкова морален.
47
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До нереалист

Да, даже някои и управляваха държавата, партията и народа.
46
0
 
8
 
! Отговори
Сигобара Сиготочи преди 1 година
Днешните полицаи са най онеправдани. Хем трябва да ни пазят от такива ***, хем не трябва да ги бият. Обаче без бой не става, тия в пандиза са си като у тях, не им пука. На вън си правят каквото си искат защото знаят, че полицията няма да посмее да им направи нищо. Бас хващам, че ако полицаите го бяха метнали да го потрошат от бой, на другия ден щеше да си спомня къде, къде повече неща.
45
0
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Жалко, че не е обрал жена на някой нервак с пистолет. Делото нямаше да е висящо, а няколко секунди.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало ли е класиката "Знаеш ли кой съм аз"
43
1
 
1
 
! Отговори
ne moje преди 1 година
Poslednia pat v koito tova se slu4i edna pikla na 18, narkomanak, upi6tq sveta 4e tova bilo policeiski tormoz. Ta ne moje na6ite policai nqmat prava i za tova takiva upadaci si pravqt kakvoto iskat.
42
2
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 1 година
В "Кръсникът" на едно място се казваше: Всеки престъпник, дори да е най-големият мафиот, трябва да стои мирно, ако някой полицай, дори с най-нисък чин, реши да му удари няколко плесници."

А нашите мишки с униформи, постоянно ревящи за пари, позволяват на такива отпaдъци да се гаврят с тях... и после защо тоя си изградил "трайни престъпни навици" !!! Ами - пишман-полицаят - защо ти е тая палка и той пищов, бе? Сваляш боkлука на земята и млатиш докато не спре да мърда !!!! ТАКА СЕ ПРАВИ !!!
41
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 1 година
Pri Todor Jivkov tozi mnogo otdavna steshe da chukka kamani v Belene