Нападател на жени мята 50 лв. към полицай и крещи: Ей, мършо!"

Престъпникът успял да обере две жени през юли
Обновена: 26 авг 2017 10:08 | 26 авг 2017 09:17, Веселина Йорданова
71
Нападател на жени мята 50 лв. към полицай и крещи: Ей, мършо!"
Петров заснет от охранителни камери. Снимка: "24 часа"

"Ей мършо, вземи тия петдесет лева, обърни се, изчезни, че не мога да те гледам. Настъпи ги, че да не се гледа на камерите". Обидите са насочени към полицая от 6-о РУ в СДВР Анатоли Нешков. Преди секунда 50-левова банкнота го е докоснала по гърдите. Тя е подхвърлена от 40-годишния Цветан Петров. Престъпникът с 15 присъди наскоро завзе вестникарските заглавия, след като бе заловен за серия от грабежи над жени в София, пише "24 часа".

През прохладната нощ на 6 септември 2013 г. обаче Петров бил с жена си. Няколко часа преди да опита да корумпира полицай, мъжът, съпругата му Маргарита и 5-месечният им син били на гости в с. Мърчаево. Там на ул. “Бистра река” рожден ден празнувала Аделина Петрова. Домакинът Венцислав Димитров и Цветан се напили и около полунощ се скарали зверски.

Поводът бил ужасното поведение на Петров към съпругата му. Венцислав му направил забележка, но Цветан се ядосал още повече. Грабнал кухненски нож, взел сина си на ръце и заплашил: "Ще ви избия всичките, бе. После ще скоча от 3-ия етаж”

Димитров обаче бил по-бърз и успял да вземе ножа. Двамата се сбили, Петров надделял и бил изгонен от забавата.

Димитров извикал полиция и Нешков пристигнал минути след края на партито. Дошла и линейка, която откарала пострадалия домакин. Цветан обаче отказал и обяснил, че ще си вземе такси. Колата дошла, но шофьорът отказал да вози пияния мъж, който буйствал и псувал. Затова извикали нова линейка, защото Петров паднал лошо и си ударил главата. Маргарита му дала 50 лв., за да има пари, и мъжът и полицаят се качили в линейката, която ги закарала в “Пирогов”. Там чакали пред няколко кабинета.

Петров обаче буйствал, дори псувал хора, които били преди него за преглед. “Ти си овца, ма”, пък била обидата, която мъжът изстрелял по лекарка.

След 30-минутно чакане се разиграла сцената с подметнатите пари. Няма и секунди по-късно Петров извадил и шофьорската си книжка. Демонстративно я хвърлил на земята и изкрещял към полицая “Вдигни ми шофьорската книжка, бе”, става ясно от обвинителния акт срещу престъпника.

Заради изключителния цинизъм в болницата той е даден на съд за хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм.

Закоравелият престъпник обяснил по време на процеса, че няма никакъв спомен за случилото се. Не помнел дори рождения ден, само как отивали натам. Съдът приел, че това е смекчаващо вината обстоятелство и постановил присъда под минимума от 6 месеца затвор. Вместо това му дал 3 месеца лишаване от свобода.

Заради огромното му досие обаче магистратите решили присъдата да е ефективна. Тогава прокуратурата я атакувала, защото искала по-сурово наказание. Софийският градски съд се съгласил и върнал делото за ново разглеждане в районния. В момента то е висящо там.

Престъпната кариера на бандита започва през 1993 г. Тогава за пръв път е заловен да граби синджир от жена. В следващите 15 години бандитът получава по една присъда всяка година. 15-те му осъждания са все за кражби, грабежи и вещно укривателство. Налитал на сами жени, вмъквал се и в селски къщи. Веднъж го заловили да пие домашна ракия в мазето на вила, която обирал.

Последните му три присъди са за кражби. Те са от Районните съдилища във Велики Преслав, Червен бряг и Плевен. Мъжът се споразумява и по първите две дела получава общо наказание от 3 години затвор. В последния процес се измъква само с година. Изтърпява присъдата си при строг режим през целия си престой зад решетките.

След като излязъл, бил по-внимателен. Трупал само криминални регистрации, защото полицаите не събирали достатъчно годни доказателства за дела. Така мъжът се сдобил с цели 46.

Хващането за пиянските му изпълнения било инцидентно. Делото се проточило цели 4 години и все още не е приключило.

Когато в края на юли започнали системни обири на жени в София, полицията веднага маркирала Петров като един от потенциалните престъпници.

Влезли в следите му и го задържали на 14 август. Преди това той успял да обере 2 жени, които категорично го разпознали.

Една от тях дори запомнила специфичната му бейзболна шапка - синя на цвят. Платът, който покривал козирката, бил протъркан и скъсан по средата. Именно по шапката жената успяла да го разпознае.

Другата жена също познала бандита по облеклото, когато ѝ показали няколко мъже в районното.

Едно от нападенията на серийния грабител било записано от охранителна камера. На нея се вижда и лицето на нападателя, който никога не атакува мъже.

Видеото от 8 август показва как Петров се разхожда по улицата. Вижда самотна жена на около 50 г. и се затичва. Напада я право в лице, като хваща синджира ѝ.

Дърпа го с всичка сила около 10 секунди, в които жената вика. Тя го удря през ръцете и се опитва да се измъкне, но безуспешно. След като къса златната верижка, Петров хуква да бяга.

Няколко жени пък се притичват на помощ на пострадалата и подават сигнала в полицията за дръзкия грабеж, станал посред бял ден в центъра на София.

След като бе заловен, Цветан обеща пред Софийския районен съд да възстанови откраднатото. Той не може да върне синджирите, защото ги продал в различни заложни къщи. Мъжът е безработен, не се знае и къде живее.

Преди 3 месеца е напуснал адреса, където е регистриран. Въпреки промяната обаче той не е подал документи за промяна на местожителството.

След поредните скандали той и съпругата му се разделили, което било и причината бандитът да се изнесе от семейното жилище.

В четвъртък той поиска от Софийския градски съд да го пусне от ареста. Щял да почне да си търси работа и да гледа детето си. Съдия Вера Чочкова обаче го остави в ареста.

Тя обясни, че въпреки множеството осъждания Цветан не се поправил, а “изградил трайни престъпни навици”. Според нея има риск престъпникът да се укрие, както и да извърши друго престъпление, ако е на свобода.

В момента двете дела за грабежите на жените са обединени. Ако бъде признат за виновен, Петров може да получи до 8 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
19
 
! Отговори
Внук на полицай преди 6 години
Наистина полицайте в България много малко правомощия имат. Дядо като е бил полицай едно време, към милицията е имало голямо уважение, малцинствата са си знаели мястото, тогава наистина много е играла палката, но поне е било за добро. Това ако беше се случило тогава тоя дето е метнал 50 лв вече щеше да е смазан от бой, и да е пратен в Белене.
15
0
 
31
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Тоя ако е бил американски "гражданин" щеше вече да е бивш !
14
0
 
28
 
! Отговори
Само един въпрос! преди 6 години
Защо един многогодишен престъпник,с доказано бандитско поведение не е на новострояща се магистрала с верига и тежест на крака??? Докога подобни кърлежи ще търпим около нас??? И докога съдии ще се подиграват с народа ни??? И защо не се събират наказанията за всяко извършено престъпление ???
13
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Къде е милицията от едно време , да го смачкат като гн-да в участъка!! Не ми трийте коментарите , това беше истината от тогава !
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям ***!
11
0
 
17
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Винаги си носете шишенце с ракиия в джоба, и в случаи на премеждие удряте един гълток и си поливате по дрехите. По този начин условната ви е в кърпа вързана, а с добър адвокат даже и пари може да вземете.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Димитров извикал полиция и Нешков пристигнал минути след края на партито." - Отървал е и търкала и партито)))))))
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали все плюете САЩ бе ?!Там още след второто такова престъпление си ляга за 12 години в затвора... значи в САЩ са по-справедливи!За грабеж в България, както го прави тоя, се полагат от 3 до 8 години ефективен затвор!Защо Съда го пуска ...?!
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са българския СЪД и Прокуратура - крадци и предатели!
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 месеца, вие нормални ли сте бе?
6
0
 
46
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
В Щатите този отдавна щеше да е с 200 годишна присъда и отдавна да е забравен в някой тамошен зандан.Тук доброманската омотана,затлачена правораздавателна система трупа само...факти,а...женичките в тоги се правят на...компетентни,като безсъвестно освобождават от отговорност подобни ***.Линч за такива,не съд;той не върши работа.
5
2
 
21
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
"Веднъж го заловили да пие домашна ракия в мазето на вила, която обирал."-----------:)))))))))
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Петров надделял и бил изгонен от забавата."Муахахахахахахахахаха...Нямам думи за вас журналята!
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхливи полицай и сърахлив съд. Полицията е трябвало веднага да го тупне на земята да му сложи белезниците и да го кара в ареста. А съда да му тупне 10-15 години . Гражданите работещи в тези администрации очевидно не ставар за тази работа .
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,нали е паднал лошо и си е ударил главата?Защо не е в кома с мозъчен кръвоизлив?Значи лъже.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На нашия съд работата му е само да пази интересите на властимащите.