Доставка по домовете: Сайт продава марихуана... с учебна цел

Продавачите обаче хитро са се измъкнали от отговорност
28 авг 2017 12:07,
39
Доставка по домовете: Сайт продава марихуана... с учебна цел
Снимка: архив Reuters

Български сайт, замаскиран като портал за продажба на семена с "учебна" цел и сувенири, доставя марихуана за отглеждане по домовете.

Той е със свободен достъп и не е необходимо да ползваме специални програми или връзка с прокси от компютъра или телефона си, за да влезем в него, както е при повечето подобни сайтове, пише "Монитор".

На него има богато разнообразие от всякакви семена за отглеждането на марихуана. Един комплект излиза около 100 лева, колкото е и минималната стойност на поръчката.

Тя пристига в "неразпознаваема опаковка", в рамките на 12 работни дни, обясняват от сайта. Заплащането пък става чрез PayPal и дори по банкова сметка.

Контактът с търговеца обаче е единствено по скайп, където се смята, че връзката е криптирана и трудна за проследяване и подслушване.

"Приемайки нашите условия, вие се съгласявате да носите пълната отговорност за и след закупуване на продукт от магазина ни. Всичко, което продаваме, е за сувенир или с учебна цел (отглеждане на растения). Ние НЕ носим отговорност за това как ще използвате закупения артикул. Отговорността за действията на купувача след закупуване на артикул се носи от самия купувач!", се казва в предупреждението при закупуване на определен продукт.

Целта му е отговорността за абсолютно незаконната у нас дейност да пада не върху администраторите на сайта, а върху купувача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
11
 
! Отговори
Бисер Русанов преди 5 години
За канабиса като дрога" могат да го описват само индоктринираните - идеологически обработени необразовани, невежи и не информирани, тоест дезинформирани от мас медиите за масова дезинформация с истинската информация за това растение от природата, което ни е дадено да се лекуваме и да живеем по дълъг и здравословен живот, но нас нас ни се казва от правителствената система, че това не е растение, а е дрога, която информация трябва да приемаме изцяло на юнашко доверие без право на тестване или притежаване!. Напротив вече съществува тонове от информация с множества от тестове и доказани експериме
35
3
 
20
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
Абсолютно съм за легализацията. Ганджата е антидепресант.
34
1
 
12
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Абе ***, семената за канабис, както и цялото оборудване за отглеждането му са легални и не са наркотици! Ти ял ли си кифла с маково семе? Ако да, значи според твоята (както и държавната всъщнност) логика си наркоман! Във всеки био-магазин се продават семена от канабис като хранителна добавка, а във всеки риболовен като захранка! Ти си *** като полицай! Забранено е отглеждането/култивирането на определени сортове с психотропни свойства, въпреки, че канабиса се дотира, и то добре от ЕС... ;)
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наркотиците трябва да бъдат легализирани, а продажбата и употребата им - регулирана от държавата. Така мафията и правителствените им съдружници по света ще останат без едно от основните си пера. Всъщност наркотиците, взимащи най-много жертви винаги са били разрешени - алкохолът, захарта, кофеинът... да не говорим за психотропните бомби, предписвани от психолози и психиатри. Най-крупните наркодилъри в света са ЦРУ и СЗО.
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е да продават. След като държавата може само на черно да продава, какво се очаква от нормалните клиенти. Легализирайте и всички ще са доволни. Е, само една шепа политици ще загубят печалбите си, но ще свикнат с това.
31
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семената от канабис са едни от най-полезните сред семената в света, може да си купиш от магазина и да си ядеш, престъпление е, че растение, от което няма нито един смъртен случай в цялата история на човечеството, е регистрирано като незаконно и се води мн опасна дрога, ама аз си знам, че това е заради ниският ментален потенциал на обществото като цяло - елит, политическа класа, народ, ще видите след 10 години колко ще е забавно в света като цяло, понеже всички сте мн еволюирали в съзнанието хора
30
1
 
5
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
До Kralъхъ скоро ги имаше по новините , какво правят тревоманите...и после тревата им била виновна!!!1
29
2
 
11
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Браво. Най- накрая някой се усети!Успех със сайта.
28
2
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До Докато не се усетятШапка свалям брат. Мерси, както и на Ангел отдолу :))))))
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21 "До сайт майт"Интересно, че "аборигените" от Роял Мейл, куриерската фирма, която ползват за доставки от сайта пишат следното:"Prohibited products are not permitted in the mail under any circumstances. - Narcotics, psychotropic substances, anaesthetics, toxic materials"
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
статията е поредната "минутка за реклама" в шахматният сайт - днес.бгзатова казвам, че журнилистите са съучастници в много убийства и престъпления ...ако до момента никой не е знаел, че "доставят по домовете", сеге вече е пуснал търсачката...за убиване в тоя сайт!
25
5
 
12
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Това е хубавото на глобализацията - че скоро държавата няма да може да контролира всичко. Това е един пример. Uber е още един. Bitcoinвалутата е още един. Офшорките са ретро история,но все още актуални. Платформите за отдаване на частни имоти под наем без данъчна регистрация (по схемата на Uber) е още един пример... Данъчните, митничарите и полицаите са дървени мозъци и му изпускат края!!! ... и така трябва!
24
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ги хванете за опинците. В семената от канабис /коноп/ няма нищо незаконно. Който ги посади вече си носи отговорност. Семена от коноп има и в захранките за риба. А сега напишете статия - магазин за рибарски такъми продава семена от канабис. Има и в някои зърнени храни по биомагазините. Не виждам да вдигате много шум?
23
2
 
11
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Нормално е при демокрацията да се продават наркотици. Във всички цивилизовани демократични страни където хората благоденсват и взимат по 4 хил евро заплата се продават наркотици, това е бизнес за милиарди - в Париж, в Лондон, Берлин, Ню Йорк - навсякъде се продава дрога и се правят огромни обороти.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, кои са тези балъци които са плащали по 100 лева за семки от някакви миризливи петричкки ниви :)
21
2
 
13
 
! Отговори
До сайт майт преди 6 години
Забранено е в аборигенската ни държава. Сайта, който ги продава се намира извън нея, а там е разречено и си е напълно законна дейност. Глобалозация, брат! :-)
20
1
 
17
 
! Отговори
БАба Дилър от Петрич преди 6 години
А аз се чудех внука защо пуши бегонията.
19
2
 
9
 
! Отговори
M преди 6 години
Primer - vyv Vienna pylno s growshops, BG panika ..mn zle tazi dyrjava...
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как е скрит сайта като самото заглавие е канабис семена. ГДБОП сигурно спят като заклани а? Пречел им един коментар, а за такива отрови не си мърдат и пръста. Защо?
17
2
 
10
 
! Отговори
трът преди 6 години
Ако тяхната логига мине прес съда, то аз ще продавам тринитротулол, динамит и прочее с учебна цел за час по химия и физика, изучаване бризантността на в-вата. после само да смеят да ме преследват за тероризъм, ще ги вкарам даже в Страсбург.