Бдителен шуменец спипа телефонен измамник

Апашът шофирал и се оглеждал край кофите за боклук
31 авг 2017 13:30,
8
Бдителен шуменец спипа телефонен измамник
Снимка: Dnes.bg

Телефонна измама за над 4200 лева в Шумен беше осуетена след сигнал и съдействие от бдителен човек.

Малко преди 17:30 часа вчера 50-годишен шуменец шофирал в града. Направило му впечатление, че автомобил, който се движи пред него, спира рязко на няколко места, а мъжът в него се оглежда. На ул. "Г. С. Раковски" отново спрял до контейнер за смет и взел оставен несесер.

50-годишният мъж се свързал с дежурната част в районното управление и обяснил, че може би става въпрос за измама, пише "Дарик".

Създадена била веднага организация. Минути по-късно бил  задържан 55-годишен шуменец. Пред криминалисти обяснил, че бил нает за куриер. Изпратили го да получи пратка, която трябвало да изпрати след допълнителни инструкции. За услугата щял да получи 30 лева.

Малко по-късно в Районното управление в Шумен бил получен сигнал от 42-годишна шуменка, която съобщила, че е била измамена по телефона.

Схемата, по която била въведена в заблуда – помощ за залавяне на телефонни измамници, поискана от „полицай“. С идеята , че помага да бъдат заловени, тя се съгласила да участва в „спецакция“.

В дамска чанта поставила 1220 евро, 1570 лева и около 80 гр. златни накити. Оставила несесер до контейнер за смет и се отдалечила бързо според указанията - "за да не попадне в епицентъра на престрелка между полицаи и измамници при задържането им".

Образувано е досъдебно производство. За срок до 24 часа в РУ- Шумен е задържан 55-годишният мъж като съпричастен към измамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: шументелефонна измама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
42-годишна... браво! Българският народ е малък, но за сметка на това изключително ***!!! Добре, че още тук-таме са останали нормални и наблюдателни хора като този, че иначе тая уфсъ щеше да реве на умряло.
6
0
 
5
 
! Отговори
Мечка преди 6 години
И как е доказъл че е само куриер?
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РАЗБИРАСЕ ЧЕ ЛЪЖЕ ЧЕ Е НАЕТ ЗА КУРИЕР НАЛИ Е ИЗМАМНИК ТОВА МУ Е РАБОТАТА ДА ЛЪЖЕ. НО ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА В ДЕМОКРАЦИЯТА ПОДКРЕПЯ И ПОМАГА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. ТАКА ЧЕ ЩЕ МУ " ПОВЯРВАТ" И ЩЕ ГО ПУСНАТ НА СВОБОДА.
4
0
 
9
 
! Отговори
Артисти преди 6 години
ха , колко от Вас ще се съгласят да рискуват за 30 лв ? Дежурният лаф -не знаех ,наеха ме по телефона ..... те са паднали от Марс и не разбират ,че става въпрос за изманиници . 5 години затвор и в Русия в Сибир 5 години за 1 и сле година и 30 000 лв да му предлжат няма да се сгласи ))
3
1
 
23
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Сега на този ако му дадат 5г затвор другият път ще си помисли струва ли си за 30лв да прави простотии.Разбира се той лъже че е муле.Част е от схемата
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре , но това не е измамника - това е куриера. А измамниците кога бе господа некадърници?
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попаднал е на читав служител и са му обърнали внимание.