Убийството на Елена и заради гаф на чиновник от МВР

"Проспал" факта, че пистолетът на Венцислав е незаконен от 9 години
Обновена: 31 авг 2017 11:45 | 31 авг 2017 11:07, Камелия Цветанова
33
Убийството на Елена и заради гаф на чиновник от МВР
Снимка: Булфото, архив

В случая с убийството на 42-годишната Елена има пропуск в работата на един служител на МВР.

Жената беше застреляна от съпруга си в заведение в София пред свидетели на 18 август, а по-късно стана ясно, че от 9 години мъжът носи оръжие без да има разрешително за това.

Още по темата

"Проверката още тече, но има пропуск на служител, който е трябвало да направи мониторинг на изтеклите разрешителни и да предприеме действия за прибиране на оръжието. Миналата година имаше разпореждане на прокуратурата за проверка. Установихме много лица, които им беше изтекло разрешителното", обясни главният секретар на МВР Младен Маринов пред Нова тв.

И поясни, че преди това пистолетът е бил на юридическо лице, а 64-годишният Венцеслав е бил управител на фирмата.

"Пистолетът е трябвало да бъде върнат, когато е изтекло разрешителното. Ако не го направи и бъде хванат, започва досъдебно производство", обясни Маринов.

Преди да се стигне до фаталния край на Елена, тя е подала четири жалби до полицията и прокуратурата.

Въпреки поредицата обаждания на 112 и ограничителна заповед тя не успя да спаси живота си.

Елена, майка на две деца, бе убита в деня, в който е подала сигнал срещу мъжа й Венцислав Василев, само два часа преди той да изстреля куршумите си в нея. Предният ден също е подала сигнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
11
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
До Boko bo"България е държава с огромна полиция на глава от населението, дял от БВП надвишаваоттози в Германия, Франция и др."- това не е вярно ... и е чиста манипулация.поради факта, че проучванията за това се правят на различна база при нас в МВР влизат прекалено много структури и затова бройката става огромнаа в германия например полицията си е полиция, жандармерията си е жандармерия, пожарната си е пожарна ...при нас всичко е общо и по тия проучвания се броят за полицаи
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип в "държавата" нищо не се случва без помощта на някой полицай.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, но ако му бяха отнели пистолета, той щеше да я убие по друг начин. Това не би я спасило.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който има право да притежава оръжие, бивши полуцаи със стаж над 10 години, и редица набедени бизнесмени, знае, че службите КОС са като императорски покои. Там не можеш да припариш, груби, прости, алчни, далавераджии. Ухажвани от бизнесмени които станали авджии, като новозабогатели. Те ухажват Косаджиите и финансови. Нали от него идва разрешението. Така са се самозабравили, че са по-великия от гл.секретар. Това се знае и нищо. Дали му пистолет като юридическо лице??? Защо? Платил на КОСа, уредил.
3
4
 
46
 
! Отговори
реформи преди 6 години
9 години тези служители на МВР са получавали заплата а се оказва че не са работили!!!а само те ли са?в полицията е пълен бардак за който плаща целия народ,хубаво е че на напоследък вече много хора се питат защо плащаме след като полицията не работи?и искат бързи и сериозни реформи и съкращения,но журналистите не дават думата на народа а само на вечно искащите пари полицай.
2
2
 
21
 
! Отговори
Айдее, преди 6 години
изгоря КОСаджията!
1
7
 
50
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
България е държава с огромна полиция на глава от населението, дял от БВП надвишаваоттози в Германия, Франция и др. И пак нищо. Мързел и непукизъм на н-та степен. Полиция е другото име на Мафията в Бг. А Мафията е правителството и полит. класа с техните задкулисни шефчета.