Едни и същи отвлекли Адриан и дъщерята на Брендо?

Открили опожарена колата, в която похитителите качили Адриан Златков
1 сеп 2017 07:00, Елка Василева
34
Едни и същи отвлекли Адриан и дъщерята на Брендо?
Снимка: Булфото

Едни и същи хора вероятно стоят зад отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо - Лара, и похищението над сина на Тони Златков - Адриан, пише "24 часа", като се позовава на полицейски източници. Според криминалисти, работили по двете престъпления, сходствата между случаите са доста.

Лара Банева беше похитена на 5 март 2013 г. И тогава отвличането стана рано сутринта близо до дома на детето. То, също като Адриан, беше отвлечено от кола. Тримата маскирани, изпратени да я похитят, простреляха с два куршума 36-годишния шофьор и охранител на малката - Борислав Цанов. Той я чакал с кола пред къщата на Банев на столичния бул. “Пушкин” в района на резиденцията в Бояна, за да я закара на училище.

При отвличането на сина на шефа на автокъщата за луксозни коли “Софавто” оръжие не е използвано, но и младият мъж е бил сам в колата.

Още по темата

Две са версиите как е бил накаран да спре на метри от дома си в софийското с. Герман. Според едната е била инсценирана полицейска проверка, като за целта е използван автомобил “Опел Астра”.

Другата хипотеза е свързана с фалшива катастрофа. Тъй като в района няма камери, полицаите не са сигурни коя от двете версии е истинската.

Прилики има и между самия избор на жертва - деца на заможни родители. Точно както и с Лара Банева, и за Адриан все още не е поискан откуп. Похитителите дори не са се свързали с родителите на 25-годишния мъж.

Затова се смята, че Адриан е отвлечен не с цел откуп, а за отмъщение. Според основната версия причината е свързана с бизнеса на баща му Тони.

Едва ден след отвличането на Златков-младши МВР наложи информационно затъмнение по случая. “След като разговаряхме с прокуратурата, решихме, че е най-добре да спрем да изнасяме информация”, обясни вътрешният министър Валентин Радев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов добави, че мярката е взета с цел предпазване на младежа. “Ако коментираме, може да кажем нещо, което да му навреди”, аргументира се Маринов. Той все пак обясни, че няма данни искане за откуп да е получавано, нито някой да се е свързал със семейството. “Нямаме и данни след разбиването на Наглите в страната да е сформирана нова банда за отвличания”, посочи Маринов.

"Труд" пък от своя страна, позовавайки се на свои източници, пише, че полицията е открила опожарен автомобила, в който похитителите са качили Адриан Златков.

Колата "Шкода" пламнала около 10 ч в сряда, около половин час преди бащата Тони Златков да позвъни на тел. 112, че синът му е изчезнал. Пожарът избухнал на една от невзрачните улички между вилни имоти в района на т.нар. Германски път, близо до пътя към Пречиствателната станция. По права линия мястото е на около 2 км от вилната зона на село Герман, където около 9,30 ч е бил отвлечен Златков-син.

Първо местни хора помислили, че колата се е самозапалила, но после видели, че стъклата й са изпочупени и наоколо миришело на дизелово гориво. Най-вероятно автомобилът е бил откраднат преди дни.

Близо до мястото на палежа бандитите и жертвата са се прехвърлили в друг автомобил. Криминалистите разпитват живеещите наоколо дали са виждали непознати през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
читател преди 6 години
***, не си в час. Има камереи непосредствено да мястото на отвличане.
24
2
 
9
 
! Отговори
Цитат от Библията преди 6 години
И както желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях!Да помисли върху това бащата, а ако оживее (надявам се) и малкия.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано мкадежа да е жив и здрав.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземете и да подпитате онази Мая, на Вожда ;)
21
4
 
2
 
! Отговори
@ преди 6 години
"Едни и същи хора вероятно стоят зад отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо - Лара, и похищението над сина на Тони Златков..."Примитивно и глупаво. Брендо е недосегаем нарко-трафикант, работи за американски служби. Историята с дъщеря му беше само подсещане да не говори. Професионалисти от чужбина, посред бял ден и въпреки стотиците камери в Бояна, не ги откриха. Измъкнаха го, на свобода си е, въпреки осъдителни присъди в Румъния и Италия. Адриан Златков е друг случай. Предполагам.
20
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшивите долари били от снимане на филма "Да оцелееш в държава обсебена от мафията".Единствената надежда е Терминал 2, и то ако си на по-млада възраст!
19
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милиционерите се оказа, че само могат да набият мирно протестиращи и да се търкалят по паветата за по високи заплати! Когато мафията държи цялата власт, нещата са такива!Жалко, останахме само ние и руснаците в плен на миклиционеро-олигархичният комунизъм!
18
4
 
16
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Министъра на вътрешните работи се оказа много външен и гравитиращ само в периферията!
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаем ги хората. И поръчителя го знаем, ама много власт дадоха на НСО, та не можем да го пипнем.
16
5
 
18
 
! Отговори
шаро баро преди 6 години
И друг път съм го писал,на много момченца не им се работи за 500-700 лева месечно.Нека преборилото престъпността ГРОБарско правителство се замисли.
15
3
 
22
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 6 години
С хита на Веско Маринов " Родната полиция ни пази " поздравявам похитения и баща му ! Некой Високопоставен полюцай продава инфо на похитителите .... иначе имаме информационно затъмнение за останалите нали ?
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всяко действие има сила равна на неговото противодействие.Просто черпят от вашата информация ежедневно и си определят хода на действие. Когато не знаеш и не ти е ясно изпадаш в безтегловност и се объркваш.Започваш да грешиш! Всяка грешка е човешка и носи след себе си видими поражения.И когато стъпят на криво...! Йок!!!!Еври Бари гооооу!
13
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наближава да СЕ ОБСЪЖДА НОВИЯТ АНТИКОРУПЦИОНЕН ЗАКОН БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОЙТО ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЛОЖИ РЪКА НА ВСИЧКИ НЕЗАКОННО ПРИДОБИТИ КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ И ЗАПОЧВАТ ЧЕРВЕНИТЕ ТЕАТРИ, АМА ОГРОМЕН ТЕАТЪР.
12
11
 
20
 
! Отговори
... преди 6 години
Не случайно всички пътници се явяват на полетите и феномена "овърбукинг" излиза от релси - просто хората БЕГАТ ПРЕЗ ГЛАВА от ***!
11
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберасчета, Орешарски не го споменавате в отвличането на хора . Защо го забравихте ? Собственикът на ГЕРБ не търси ли виновни ?
10
6
 
44
 
! Отговори
къде е спасителя ? преди 6 години
След посещението на Микрон, спасителя се покри... пожари, убийства, отвличания, а МВР вчера работи до 16:00 защото правели "профилактика" на системата. Няколко часа след отвличането на мястото се търкалят купища фалшиви долари, а полицията пристига след час.. пълен хаос! Версията на министъра е "филмова продукция", а на въпроса установено ли е коя е продукцията, кое е продуцента отговаря, че не го интересувало, защото били съсредоточени върху отвличането. Ситуацията, братя, е критична!
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е тоя - Брендо?
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвана ли те.Нищо не сте хванали!!! *** те си живуркат необезпокоявани от никого. Не ви ли е срам!!!!???? Позор!!!!!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На принципа ударят ли те удряй и ти,но никога не удрай пръв!!! И ги смачква!!!!
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Искъра видяха ли? Те са без пари.Целта им е явно много пари да си преживяват. Кюстендил...! Този що не направи огледално.