Пуснаха Перата от ареста, гаранцията – 2000 лева

На 6 септември изтича срокът, в който той може да бъде задържан
1 сеп 2017 20:14,
30
Пуснаха Перата от ареста, гаранцията – 2000 лева
Снимка: архив Bulphoto

Районният съд в Асеновград пусна от ареста Петър Низамов – Перата мярка срещу парична гаранция от 2 000 лева.
 
31-годишният мъж е обвинен в хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на оператор от bTV по време на един от големите протести в Асеновград.

Още по темата

 
Съдът прие, че Низамов е извършил двете престъпления, в които е обвинен, но взе предвид това, че на 6.09.2017 г. изтича максималният 2-месечен срок, в който той може да бъде задържан под стража, съобщи "Дарик".

Определението подлежи на обжалване или протест в тридневен срок пред Окръжния съд в Пловдив, като в този случай делото ще се гледа на 07.09.2017 г. от 16,00 часа.

Припомняме ви, че Перата беше привлечен като обвиняем за хулиганство и причиняване на лесна повреда след като на 2 юли в Асеновград той удари оператор. В един момент възникнал конфликт, който обвиняемият Низамов заснел с личния си мобилен телефон.

След това, без да бъде провокиран, той се насочил към телевизионния оператор от bTV Петър Джанаваров, с когото не са се познавали. Според обвинението Перата е хванал оператора с едната ръка за врата и му нанесъл удар в областта на дясното око. Установено е, че обвиняемият отправил и множество обидни думи към пострадалия, след което заплюл него и видеокамерата, която държал.

Извършеното е станало пред много хора, а след намесата на полицейски служители инцидентът бил прекратен.

В началото на август Низамов беше оправдан от бургаския Окръжен съд, който бе разследван за граждански арест на трима мигранти. Според съда няма достатъчно доказателства и има пропуски в разследването.

Перата, който преди 5-6 години бе известен като близък до наказателния отряд Рижите, сам пусна клипа с "гражданския арест" във Facebook, след което прокуратурата се самосезира. Обвинението поиска за него 2 години затвор.

Съдът оправда Перата и за откритата в дома на семейството му марихуана, тъй като и там разследващи допуснали сериозни пропуски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари