Внимание! Двойници менте на сайта на МЗ рекламират илачи

Министерството е сезирало ГДБОП и главния прокурор
1 сеп 2017 14:45, Анисия Иванова
3
Внимание! Двойници менте на сайта на МЗ рекламират илачи
Снимка: Reuters, архив

Само в последните две седмици се наложи Министерството на здравеопазването два пъти да изпрати сигнали до директора на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев - началник на отдела "Компютърни престъпления" към ГДБОП, за фалшифициране на електронната страница на министерството и за спекулации с интервюта на министър Николай Петров с цел продажба на стоки.

Сигнал е подаден и до главния прокурор на България, съобщават от министерството.

От МЗ имат уверението на компетентните институции, че своевременно са предприети всички законови действия за идентифициране на източниците и подвеждането им под отговорност.

Министерството на здравеопазването призовава гражданите да бъдат особено бдителни към интернет страници - "двойници" на официалния сайт на институцията.

Министерството, политическият кабинет на министър Николай Петров и служители на ведомството не промотират и не рекламират каквито и да било продукти и стоки, се посочва в съобщението.

От МЗ напомнят, че официалният сайт на институцията е на адреса: http://www.mh.government.bg/bg/.

От здравното министерство апелират към всеки гражданин, натъкнал се на фалшив сайт на институцията, да подаде сигнал на имейл адреса: delovodstvo@mh.government.bg, или да се обърне към компетентните органи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Модчета, още ли сте на работа...