Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!

Лазар Влайков е освободен от ареста, без да му бъде повдигнато обвинение
2 сеп 2017 14:06, Елка Василева
140
Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!
Деница, дъщеря на Наско Тонкев. Кадър: Нова тв

Няма как пистолетът да е бил в детето, каза Деница - дъщерята на застреляния собственик на ресторант във Виноградец.

В четвъртък вечерта в заведението компания от около 20 души е празнувала рождения ден на 6-годишно момченце. По време на веселбата и след изпито огромно количество алкохол чичото на 6-годишното момченце – Лазар Влайков, който е и председател на Общинския съвет в Септември, вади законното си оръжие.

Произвежда няколко изстрела във въздуха, след което пистолетът разглеждат останалите мъже от компанията. В един момент пистолетът попада в ръцете на 6-годишното дете, гласи досегашната информация. То неволно натиска спусъка, произвежда изстрел и куршумът попада в сърцето на собственика на ресторанта – 47-годишният Наско Тонкев. Мъжът умира на място.

Още по темата

"Детето си играеше отзад", твърди обаче Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

„Бях точно срещу тях. Лазар Влайков извади пистолета си и стреляше от място във въздуха. Даваше си оръжието на всички от масата. Абсолютно всички стреляха с неговото оръжие. Жена му и детето му събираха гилзите отзад“, разказва Деница пред Нова тв.

Тя обяснява, че „последно Лазар Влайков стреля с пистолета. Когато той уцели баща ми, баща ми падна, аз се хвърлих върху него. Лазар дойде, премери му пулса и видя, че той вече е мъртъв. И започна да звъни по телефона”, разказва Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

И добавя, че Лазар Влайков е много добър приятел с пазарджишкия прокурор Иван Кацаров.

„Няма как пистолетът да е бил в детето. Детето си играеше отзад”, твърди Деница.

По думите й Лазар и бащата на детето, за което се предполага, че е произвело фаталния изстрел, излизали няколко пъти извън заведението, за да говорят. А съпругата на Лазар дори отишла до дома им. 

Синът на Наско Тонкев също смята, че убийството е извършено от Лазар Влайков без умисъл. "Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела  - не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет", каза синът на Наско Тонкев.

6-годишното дете няма да носи отговорност за нелепия инцидент, тъй като е малолетно. С него сега ще работи психолог. Предстои то да бъде разпитано и от полицията. Все още не са му снети обяснения.

Собственикът на оръжието - Лазар Влайков е от ГЕРБ, на два пъти е изключван от партията заради различни провинения. Първият път попада в полицейските сводки, защото пребил сина на общински съветник. Вторият път – защото намушкал с нож свой съгражданин след пътен инцидент.

Днес председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше задържан за 24 часа, бе освободен от ареста. Към момента срещу него не е повдигнато обвинение, каза за БНР наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

Влайков беше задържан  вчера като притежател на бойния пистолет, с който 6-годишно момче простреля 47-годишния Наско Тонкев по време на празненство в заведението му във Виноградец. Засега официалната версия , по която работи прокуратурата е, че смъртоносният изстрел е произведен от детето неволно, след като оръжието е попаднало в ръцете му случайно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Разследващ полицай преди 6 години
Само един следствен експеримент би показал дали едно шестгодишно дете и по-конкретно това за което твърдят че е стреляло, би имало силата и техническата възможност да произведе изстрел с въпросното огнестрелно оръжие. И защо пияният Влайков го е оставил ей така без надзор. След като е имало и преди това изстрели, предупредил ли е собственика на заведението Влайков да не продължават
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора питат дали са взети натривки.Версията на компанията е,че пистолетът е обикалял от човек на човек и много хора са стреляли във въздуха.Потвърдена е и от дъщерята на убития,която е видяла всички да гърмят,но не е видяла кой е застрелял баща й..Това е същественото в алибито им.Дали са възможност и на детето да гръмне след това.Явно в компанията е имало и полицай,който след инцидента е дал съвети.Никакви доказателства няма и всички си мълчат от страх.А детето,Господ да го пази!
113
0
 
6
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
Спокоино, този *** е обещал на ПП ГЕРБ че ще се обеси.Не можел да преживее стореното.
112
0
 
7
 
! Отговори
Захари Попов преди 6 години
Лазар Влайков се вживява като дирибей в околието ,но сега е моментът да му се повдигне обвинение за непредумишлено убийство ,ако не му се повдигне значи няма никаква държава а само територия.
111
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджийски изцепки.гробокопачът на Бъльгария
110
0
 
12
 
! Отговори
Milan преди 6 години
Да се чудиш и на акъла на този Влайков, и явно го няма щом е отишъл на рожден ден на племенника си с пистолет и то боен пистолет оръжие което може да убие човек, както и стан. Доколкото знам нормалните хора отиват на детски рожден ден с подаръц, със неща които биха зарадвали едно дете, а не които могат да навредят на всички друг, пистолета е за други цели които не следва да се преследват на един детски рожден ден и то след като си се напил. Просто пълен абсурд и голяма простотия.
109
0
 
10
 
! Отговори
65 преди 6 години
Родната милиция само ако прочете наште коментари и ще разкрие случаят.Въобще не и трябва и да мисли
108
4
 
0
 
! Отговори
65 преди 6 години
Вчера писа,че съм шашната от спокойствието с което Деница разказва случилото се.Баща и е убит,вместо да реве,да се тръшка в несвяст,тя съчинява версии.Но не е много чудно ,всъщност коравосърдечието се предава по наследдтво и възпитание.Но за едно е прсва_на този бо к лук ,кой му даде разрешително за пистолет.Бил е пиян до козирката .Ама може да набере телефон,да провери пулса,и да отнеме пистолетаот детето,че току виж,събрало сила ,вдигнало тежкият пистолет и Буум.
107
0
 
13
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Законът е достатъчно строг и към действието когато отстъпваш личното си бойно оръжие на друго лице па било то и дете! Тежеста на закона и престъплението в случаят би трябвало с пълна тежест да е срещу притежателят на оръжието! Ако това не се случи е равно на " Политически чадър" !
106
0
 
9
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Нищо няма да стане виновника ще се покрие както стана със сестрите Белнейски
105
0
 
11
 
! Отговори
ШикагоЗавинаги преди 6 години
Слаба ракия сте в БГ... нямате мозък за 5 стотинки. Пистолетът, с който е стреляно е Глог 17, с двоен предпазител. Имате ли идея колко сила трябва да се освободи втория предпазител и да се натисне спусъка едновременно? аз имах такъв и го продадох заради това...много сложно е с тая защита! 6 годишно дете няма физическата сила да го направи. Естествено, че някой го е думнал и е подхвърлил пистолета на детето да до играе. *** български селяндуpи.
104
0
 
17
 
! Отговори
Хайде и аз преди 6 години
Този *** трябва да го затворят само защото е завел детенцето в кръчмата! И как така 2 пъти го изключват от ГЕРБ, и пак на тяхна хранилка? Веднъж като са го изхвърлили, защо го приемат пак? Ама както казват старите хора - гарван гарвану око не вади! Съболезнования на семейството! Дано да получат някакво възмездие от смешното ни правосъдие!
103
0
 
11
 
! Отговори
Ами преди 6 години
Там е имало 20-тина свидетели, все ще са видели как е станало.
102
1
 
6
 
! Отговори
герберастия преди 6 години
дошия. Да ви е честито по-малкото зло.
101
0
 
10
 
! Отговори
7+ преди 6 години
Евала! Наистина ли е такова обществото ни?
100
0
 
25
 
! Отговори
Селска му работа преди 6 години
А по мое време пеехме "тра-ла-ла, на рожден ден ела! Ще ядем, ще ядем, вкусни торти с крем!" Бах, тез модерни, селски, детски рождени дни! Ама верно тия звучат като да са местната масонска ложа на бяла сбирка. Много простотия и бай ганьовска наглост лъха от цялата история
99
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за 20 дни Националната полиция чрез своите служби КОС убиха двама човека.
98
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВапцаровНещо не ви разбирам, тоя сега демократ ли го изкарахте?Нали демократите сме третополови шушумиги, пък тоя пие, бие се, стреля с пистолет по купоните...мушил хора с нож. Кое му е демократичното?
97
0
 
9
 
! Отговори
нн преди 6 години
Какъв пистолет от собственика, НА ТАКОВА МЯСТО, ***. ***, с акъла ли си е бил да го носи? Не затвор, без тебе, обеси се. Да те няма на този свят. *** обществен. Обществото трябва да го изтрие от лицето на земята .
96
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е тоя баща да натопи детето си. Нищо, че ще му се размине, нали ще го травмира за цял живот. *** гадни, и бащата и убиеца в затвора.