Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!

Лазар Влайков е освободен от ареста, без да му бъде повдигнато обвинение
2 сеп 2017 14:06, Елка Василева
140
Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!
Деница, дъщеря на Наско Тонкев. Кадър: Нова тв

Няма как пистолетът да е бил в детето, каза Деница - дъщерята на застреляния собственик на ресторант във Виноградец.

В четвъртък вечерта в заведението компания от около 20 души е празнувала рождения ден на 6-годишно момченце. По време на веселбата и след изпито огромно количество алкохол чичото на 6-годишното момченце – Лазар Влайков, който е и председател на Общинския съвет в Септември, вади законното си оръжие.

Произвежда няколко изстрела във въздуха, след което пистолетът разглеждат останалите мъже от компанията. В един момент пистолетът попада в ръцете на 6-годишното дете, гласи досегашната информация. То неволно натиска спусъка, произвежда изстрел и куршумът попада в сърцето на собственика на ресторанта – 47-годишният Наско Тонкев. Мъжът умира на място.

Още по темата

"Детето си играеше отзад", твърди обаче Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

„Бях точно срещу тях. Лазар Влайков извади пистолета си и стреляше от място във въздуха. Даваше си оръжието на всички от масата. Абсолютно всички стреляха с неговото оръжие. Жена му и детето му събираха гилзите отзад“, разказва Деница пред Нова тв.

Тя обяснява, че „последно Лазар Влайков стреля с пистолета. Когато той уцели баща ми, баща ми падна, аз се хвърлих върху него. Лазар дойде, премери му пулса и видя, че той вече е мъртъв. И започна да звъни по телефона”, разказва Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

И добавя, че Лазар Влайков е много добър приятел с пазарджишкия прокурор Иван Кацаров.

„Няма как пистолетът да е бил в детето. Детето си играеше отзад”, твърди Деница.

По думите й Лазар и бащата на детето, за което се предполага, че е произвело фаталния изстрел, излизали няколко пъти извън заведението, за да говорят. А съпругата на Лазар дори отишла до дома им. 

Синът на Наско Тонкев също смята, че убийството е извършено от Лазар Влайков без умисъл. "Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела  - не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет", каза синът на Наско Тонкев.

6-годишното дете няма да носи отговорност за нелепия инцидент, тъй като е малолетно. С него сега ще работи психолог. Предстои то да бъде разпитано и от полицията. Все още не са му снети обяснения.

Собственикът на оръжието - Лазар Влайков е от ГЕРБ, на два пъти е изключван от партията заради различни провинения. Първият път попада в полицейските сводки, защото пребил сина на общински съветник. Вторият път – защото намушкал с нож свой съгражданин след пътен инцидент.

Днес председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше задържан за 24 часа, бе освободен от ареста. Към момента срещу него не е повдигнато обвинение, каза за БНР наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

Влайков беше задържан  вчера като притежател на бойния пистолет, с който 6-годишно момче простреля 47-годишния Наско Тонкев по време на празненство в заведението му във Виноградец. Засега официалната версия , по която работи прокуратурата е, че смъртоносният изстрел е произведен от детето неволно, след като оръжието е попаднало в ръцете му случайно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Детски рожден ден, посред нощ в заведение и този си носи пистолета. Само факти. Извод- страшна простотия. Защо този човек е в политиката, взима ключови решения в същото време вече се е проявил с негативни постъпки.
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***
93
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де е била майката на това дете? Нашмокани да козирката, около тях играят деца, някои събират гилзи, *** гротеската. Да носиш пищов с пълен пълнител на детски рожден ден и да гърмиш, това пък е *** малоумието. Че и веднага се сещат кого да накиснат, андрешковци нещастни.
92
0
 
30
 
! Отговори
селска интелигенция преди 6 години
Туй на виц мяза. Пияни-заляни и.диоти с бойно оръжие на детски рожден ден... Селско-масонска идилия май? Седнали на "трапеза" и се изпотрепали
91
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде,стига бе!Виновен бил тоя,виновен бил оня,а цялата Мафиа настанала се по "независимите" от аборигените власти,си прави каквото си иска и буквално се гаври в овчия "народ"!*** овце,виновни сме всички ние,гадните страхливци и сеирджии,които от 27 години насам си "избираме" бандитите,които да ни доят,като овце и се гаврят с нас!!!Проумейте го,бе хора!!!!Проумейте го най-после,преди да сте изчезнали в небитието!
90
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УБИЛ ГО Е КАТО КУЧЕ!! ДА БИЛ Е ПИЯН И ГО Е УБИЛ!!!НО ЗА ДА ГО СПАСЯТ ОБВИНЯВАТ ЕДНО 6 ГОДИШНО ДЕТЕ !!!!НО ВИНА ИМАТ И РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕТЕТО ТЕ КЪДЕ СА БИЛИ, ЧЕ НЕ СА БИЛИ ПРИ НЕГО!!!!!!!!!--------САМИЯ ФАКТ, ЧЕ Е ОСВОБОДЕН ОТ АРЕСТА СЛЕД КАТО Е ДАЛ ПИСТОЛЕТ БОЕН НА ДЕТЕ КОЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ПОКАЗАТЕЛЕН КОЛКО НИ СТРУВА ПРОКУРАТУРАТА ПОДКУПНА!!!!--------ПРОКУРАТУРАТА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ОПОЗОРЕНА!! ОТ ПРОКУРАТУРАТА СА СЪЩО ЗА ЗАТВОРА ЗА СЪУЧАСТИЕ И УКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПНИК И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
89
0
 
24
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Да се призове веднага Горан Брегович да закупи сценарият и да се озвучи от Кустурица! Музка за погребения сватби и детски рожденни дни! ***!
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджия уби човек заради имоти
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновен е един рептил, който се е материализирал през стената за да се присъедини към купона. Чудовището се превъзбудило когато пуснали новото парче на Сузанита и накарало всеки един от присъстващите трезвеници да стреля по веднъж в тавана за да му направят кеф. След това оплюскало суджук за 300 кинта и когато кръчмаря му донесъл сметката то лично го застреляло и натикало насила пистолета в ръцете на Влайков. Преди отново да изчезне в нищото, рептилът просъскал през зъби: ССССССАМО ГЕРБ!
86
0
 
23
 
! Отговори
Фенчо преди 6 години
Ние сме малък ,но мноого п...т народ.Пистолет на купон с деца....
85
31
 
0
 
! Отговори
65 преди 6 години
Кой крив,кой прав едвс ли ще разберем.Но съм потресена от децата на убития.В такива случаи близките припадат,скубят си косите,всички са на успокоителни от скръб.А това момиче най_хладнокръвно разказва случката.Дори вече има хипотеза.Детето не е виновно,и даже е убедена че прокурора дал акъл как да го обвинят.Абсолютна безчовечност.
84
4
 
28
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Ами това девойче не знае ли , че гербер убиец няма!Виновен е Станишев , сръбската мафия и сега ....това дете!Така е в държавата на мутрите!
83
0
 
28
 
! Отговори
ined преди 6 години
Как ще се откажат от него - пияна корумпирана мутра е точно подходящия кадър за ГЕРБ.Сега и като е убиец се изкачва в йерархията - следващите избори може да го предложат за депутат или за кмет
82
2
 
25
 
! Отговори
реалност преди 6 години
3-ти мандат на ГЕРБ и престъпленията удариха тавана.
81
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На престъпниците удостоверение не се изисква!На тях оръжията им се "зачисляват " и то не ЕДНО!Така действат комунистите в България.ГЕРБ също са ортодоксални комунисти.
80
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре де, като видяхте, че една купчина пияндурници играят с пистолет, защо не извикахте полиция, ами чакахте да се стигне дотук
79
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причините са две:1. В БГ няма прокуратура2. Разрешителни за оръжие се издават само на обикновените хора, за престъпниците режимът е УВЕДОМИТЕЛЕН. Когато си вадих разрешително, от девет кладенеца вода ми носиха да ми доказват, че не ми трябва. Само и само да ме откажат. Удостоверението от Следствието го загубил куриера - без повече обяснения. Заинатих се, извадих второ и го изисках лично, с декларация, че го получавам на ръка, с един час чакане проверяващия да си изпие кафето.
78
1
 
40
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Пияндурско-балканско мутренскии простотии!
77
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако в България имаше истинска твърда опозиция трябваше да се искат отдавна оставки за соджукаджийство, престъпноста и отвличания и сега за убийството пък и не е само това.
76
0
 
60
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Оръжието се дава за самозащита.По закон е забранено да се пие, когато си с оръжие, да се вади без причина, особено в затворено помещение, особено в присъствието на деца. Животните са били пияни и са могли да застрелят и рожденика. Тои е нарушил куп закони, резултатът е убит човек.Трябва да е или в затвора или в лудницата.