Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!

Лазар Влайков е освободен от ареста, без да му бъде повдигнато обвинение
2 сеп 2017 14:06, Елка Василева
140
Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!
Деница, дъщеря на Наско Тонкев. Кадър: Нова тв

Няма как пистолетът да е бил в детето, каза Деница - дъщерята на застреляния собственик на ресторант във Виноградец.

В четвъртък вечерта в заведението компания от около 20 души е празнувала рождения ден на 6-годишно момченце. По време на веселбата и след изпито огромно количество алкохол чичото на 6-годишното момченце – Лазар Влайков, който е и председател на Общинския съвет в Септември, вади законното си оръжие.

Произвежда няколко изстрела във въздуха, след което пистолетът разглеждат останалите мъже от компанията. В един момент пистолетът попада в ръцете на 6-годишното дете, гласи досегашната информация. То неволно натиска спусъка, произвежда изстрел и куршумът попада в сърцето на собственика на ресторанта – 47-годишният Наско Тонкев. Мъжът умира на място.

Още по темата

"Детето си играеше отзад", твърди обаче Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

„Бях точно срещу тях. Лазар Влайков извади пистолета си и стреляше от място във въздуха. Даваше си оръжието на всички от масата. Абсолютно всички стреляха с неговото оръжие. Жена му и детето му събираха гилзите отзад“, разказва Деница пред Нова тв.

Тя обяснява, че „последно Лазар Влайков стреля с пистолета. Когато той уцели баща ми, баща ми падна, аз се хвърлих върху него. Лазар дойде, премери му пулса и видя, че той вече е мъртъв. И започна да звъни по телефона”, разказва Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

И добавя, че Лазар Влайков е много добър приятел с пазарджишкия прокурор Иван Кацаров.

„Няма как пистолетът да е бил в детето. Детето си играеше отзад”, твърди Деница.

По думите й Лазар и бащата на детето, за което се предполага, че е произвело фаталния изстрел, излизали няколко пъти извън заведението, за да говорят. А съпругата на Лазар дори отишла до дома им. 

Синът на Наско Тонкев също смята, че убийството е извършено от Лазар Влайков без умисъл. "Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела  - не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет", каза синът на Наско Тонкев.

6-годишното дете няма да носи отговорност за нелепия инцидент, тъй като е малолетно. С него сега ще работи психолог. Предстои то да бъде разпитано и от полицията. Все още не са му снети обяснения.

Собственикът на оръжието - Лазар Влайков е от ГЕРБ, на два пъти е изключван от партията заради различни провинения. Първият път попада в полицейските сводки, защото пребил сина на общински съветник. Вторият път – защото намушкал с нож свой съгражданин след пътен инцидент.

Днес председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше задържан за 24 часа, бе освободен от ареста. Към момента срещу него не е повдигнато обвинение, каза за БНР наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

Влайков беше задържан  вчера като притежател на бойния пистолет, с който 6-годишно момче простреля 47-годишния Наско Тонкев по време на празненство в заведението му във Виноградец. Засега официалната версия , по която работи прокуратурата е, че смъртоносният изстрел е произведен от детето неволно, след като оръжието е попаднало в ръцете му случайно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди повече от 20 години пак на някакво празненство зетя наръгва в гръб подпийналия си шурей ( на жена му брат) и тогава си измиха ръцета с малкия шест годишен син на зетя! Шурея оцеля, но такива хитрини се използват в живота. В случея става въпрос за цигганни.
54
0
 
23
 
! Отговори
Циник 2 преди 6 години
Представете си "пазарлъка" на този ло ботомирания с патлака...с бащата на детето!"На него нищо няма да му направят - плащам в евро" - горе долу - така!
53
0
 
22
 
! Отговори
**** преди 6 години
А полицията правила ли е натривки на малкия по ръцете,поне това можеха да направят,и резултата щеше да е налице,дали малкият е стрелял,или някой друг.
52
1
 
32
 
! Отговори
ГЕРБ преди 6 години
Колко нелепо някак си звучат думите на Цветанов, че Наглите нямало да се върнат? Че те са си във властта бе, ето даже натопиха малкия. Сигурно тоя Лазаров нещо не е бил на кеф как го гледа кръчмаря и просто го е застрелял. *** удоволствието да гърмиш с бойни патрони на детски рожден ден. Извратен гербаджия.
51
1
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В България - след 9 IX политици няма!Престъпните структури оттогава са на базата на комунистическото ЕДНОЛИЧНО мракобесие...откровено криминално проявени влизат във властта...и девалвацията на думата политик - не познава граници!Разберете го най-сетне - у нас - няма политици!Гангстерскомафиотски структури управляват страната - от 9 IX насам..край не е предвиден!Бягайте!!!
50
0
 
15
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 53Кръчмаря нищо не е давал.Сам се е гръмнал и сега обвиняват детето
49
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв *** трябва да си, че да си измиеш ръцете за убийство с детето си като го обремениш така. Отглеждаме психопати, хрантутим ги и те ни се правят на държава! А тя ги защитава
48
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без значение кой е гръмнал, собственика на оръжието е виновен. При всеки случай трябва да бъде наказан така че да е за пример на всички, които биха стигнали до подобна форма на глупост. Ама сигурно е някой ГРОБ-аджия и ще му се размине покрай вожда. Така става в бълхаристан...
47
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая пияна гарга е застрелял човека и сега разиграва театър . Бил хора,клал хора,стрелял по хора и вместо в затвора го направили политик! А такива като този за стотици по села и градчета.
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая ще се окаже че както са си предавали пистолета, същия е попадна в кръчмаря, и кръчмаря понеже е трабвало да запише поръчката го дал на малкия фурфалак да го задържи за малко и точно в тоя момент, това 6 годишно *** вземе та стреля, ама той виновен си е кръчмаря, щото той дал патлака на детето, така че тоя Влайков е невинен, даже семейството на кръчмаря трябва да му плати обезщетение
45
1
 
12
 
! Отговори
Sikidjiii преди 6 години
Vse nqkoy den ste doyde i kraqt na gerb. Kraqt na vsicki nagli togava shte gi vidim kade shte izbqgat.
44
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убийци облечени във власт!!!
43
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо не се само сезира комитета за зщита на детето.горкото е стреляло без предпазни очила и без антифони.тия деца родители нямат ли?
42
2
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
това са кадрите на цветанов убиици и суджуци
41
2
 
31
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Ръководството на ГЕРБ в национален, регионален и местен мащаб е съставено изцяло от престъпници. В коя нормална партия лице с обвинение за убийство ще е начело на Общински съвет и съответно на местният партиен клон. Ами това е ГЕРБ. Другото име на мафията
40
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,как ще му бъде повдигнато обвинение,нали е гербераст.Даже може и да бъде награден за геройската постъпка,за която в белите държави тутакси щяха да го тикнат в затвора,без оглед на това,от коя партия е.Но тук е абсурдистан и подобно нещо не може да се случи.
39
0
 
22
 
! Отговори
??? преди 6 години
ако опиташ да придобиеш късо нарезно оръжие,питат за каво ти е,не ти трябва,не може.,а този луд как са му разрешили?
38
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
направо се чудя как не им е хрумнало да го обяват за самоубийство, можеше и някое писмо на кръчмарска салфетка да напишат
37
1
 
9
 
! Отговори
дядо мразраздавапушк преди 6 години
изостават в детската градина.аз като бях на шест ,дядо ми направи гаубица.и обеща а томна бомба за коледа.
36
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие дето все плюете по герб, я кажете, от коя партия сте?