Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!

Лазар Влайков е освободен от ареста, без да му бъде повдигнато обвинение
2 сеп 2017 14:06, Елка Василева
140
Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!
Деница, дъщеря на Наско Тонкев. Кадър: Нова тв

Няма как пистолетът да е бил в детето, каза Деница - дъщерята на застреляния собственик на ресторант във Виноградец.

В четвъртък вечерта в заведението компания от около 20 души е празнувала рождения ден на 6-годишно момченце. По време на веселбата и след изпито огромно количество алкохол чичото на 6-годишното момченце – Лазар Влайков, който е и председател на Общинския съвет в Септември, вади законното си оръжие.

Произвежда няколко изстрела във въздуха, след което пистолетът разглеждат останалите мъже от компанията. В един момент пистолетът попада в ръцете на 6-годишното дете, гласи досегашната информация. То неволно натиска спусъка, произвежда изстрел и куршумът попада в сърцето на собственика на ресторанта – 47-годишният Наско Тонкев. Мъжът умира на място.

Още по темата

"Детето си играеше отзад", твърди обаче Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

„Бях точно срещу тях. Лазар Влайков извади пистолета си и стреляше от място във въздуха. Даваше си оръжието на всички от масата. Абсолютно всички стреляха с неговото оръжие. Жена му и детето му събираха гилзите отзад“, разказва Деница пред Нова тв.

Тя обяснява, че „последно Лазар Влайков стреля с пистолета. Когато той уцели баща ми, баща ми падна, аз се хвърлих върху него. Лазар дойде, премери му пулса и видя, че той вече е мъртъв. И започна да звъни по телефона”, разказва Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

И добавя, че Лазар Влайков е много добър приятел с пазарджишкия прокурор Иван Кацаров.

„Няма как пистолетът да е бил в детето. Детето си играеше отзад”, твърди Деница.

По думите й Лазар и бащата на детето, за което се предполага, че е произвело фаталния изстрел, излизали няколко пъти извън заведението, за да говорят. А съпругата на Лазар дори отишла до дома им. 

Синът на Наско Тонкев също смята, че убийството е извършено от Лазар Влайков без умисъл. "Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела  - не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет", каза синът на Наско Тонкев.

6-годишното дете няма да носи отговорност за нелепия инцидент, тъй като е малолетно. С него сега ще работи психолог. Предстои то да бъде разпитано и от полицията. Все още не са му снети обяснения.

Собственикът на оръжието - Лазар Влайков е от ГЕРБ, на два пъти е изключван от партията заради различни провинения. Първият път попада в полицейските сводки, защото пребил сина на общински съветник. Вторият път – защото намушкал с нож свой съгражданин след пътен инцидент.

Днес председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше задържан за 24 часа, бе освободен от ареста. Към момента срещу него не е повдигнато обвинение, каза за БНР наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

Влайков беше задържан  вчера като притежател на бойния пистолет, с който 6-годишно момче простреля 47-годишния Наско Тонкев по време на празненство в заведението му във Виноградец. Засега официалната версия , по която работи прокуратурата е, че смъртоносният изстрел е произведен от детето неволно, след като оръжието е попаднало в ръцете му случайно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не направят следствен експеримент, дали това дете, ще може да вдигне тежката ютия и да дръпне спусъка. Така както го описват милиционерите.
34
0
 
45
 
! Отговори
Само в БГ преди 6 години
"...Произвежда няколко изстрела във въздуха" дори само за това трябва да лежи.Хайде да видим колко нагли са в прокуратурата сега. Ама с тоя заспал народ...
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е нали се сещате че когато на такъв човек му се издаде разрешително за оръжие, означава че цялото областно на полицията му е в ръцете, та в тая връзка не очаквайте да се проведе разследване като хората, между впрочем още по страшното е че за тоя хубавец като председател на общинския съвет не са гласували само от неговата партия, аки си е подкрепен и то БСП и ДПС, а Вие си мислите че те са някакви опоненти :)
32
1
 
33
 
! Отговори
ветропоказател преди 6 години
Гербаджиите не случайно се въоръжават до зъби и си пробват мерника напосоки. Явно вече осъзнават какво им готви народът.
31
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
веднага да го вземат това дете в олимпийския отбор по стрелба! такъв талант не е за изпускане! а иначе колко му е да се подхвърли някой лев и да се окаже, че резултати от натривките са еди какви са. те човек самоубиха и писмо намериха в джоба му след 2 дни...
30
0
 
37
 
! Отговори
skillet преди 6 години
И тоя няма да го осъдят, понеже съдебната система е продажна и корумпирана но немайсе.
29
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе стреляли са в кръчмата, кръчмара им е направил веднъц забележка, втори път, накрая са се скарали и тия са го гръмнали, това за мене е най-правдивата версия, иначе ако полицията не си е свършила работа веднага както трябва, вече е късно
28
1
 
42
 
! Отговори
бебе снайперист преди 6 години
Батковци, потвърждавам версията на прокуратурата и МВР за шестгодишното дете с непогрешим мерник на двукилограмовия Глог с твърд спусък. Тези неща ги разучаваме още в яслата. Аз съм безпогрешен с леко стрелково оръжие и базука.
27
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лазар Влайков е втория Ценко Чоков. Нагла мутра, като шефа си, Бойко.
26
3
 
18
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Пиши на кирилица бе,мамут!
25
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Инспекторе как ще са взети :) то ако беха взети немаше МВР да ни разпространява тая небивалица че дете на 6 годин е взело Глог 45 калибър и е стреляло
24
16
 
4
 
! Отговори
Cel преди 6 години
Ei tea balgari mnoo staratelno streliali...
23
2
 
60
 
! Отговори
ист преди 6 години
Чета статията и не вярвам на ушите си. Шест годишно дете стреля с пистолет два килограма с твърд спусък. Голяма измама. Детето не може да го вдигне, камо ли да дръпне срусъка с малките си пръстчета. Вярвам че димката, която МВР пусна, ще се разсее.
22
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тия Селянжъри на улави ли ни правят? Значи вадя пистолета гърмя си свадбарската и изведнъж пистолета го давам на 6 годишно дете без да извадя пълнителя без да проверя дали в цевта няма патрон и съм спокоен че това 6 годишно дете няма да гръмне и да убие някой? Този Влайков от бавно развиващите ли е? Ама защо да се чудя той и оня шефа му е със същият мозъчен багаж у кратуната.
21
0
 
62
 
! Отговори
Цацаров преди 6 години
Щом имаш прокурор приятел, си невинен и не носиш отговорност. Това че е кадър на ГЕРБ е допълнително оневиняващо условие.
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оръжието не убива-убива човека !
19
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек е опасен и се разкарва на свобода. Всеки може да прецени себе си как да отреагира, когато подобен индивид е в близост до него.
18
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Близките на убития да отидат и благодарят на всички тези които са покривали този престъпник, гербераста. На прокурора,който го е вадил при всяко престъпления, на Цецо Цървула и Батко Боби които са го ползвали по мръснишки дела. И така се е самозабравил, че цялата власт е негова и е недосегаем. Страхотна простотив цари в герберастката партия. Внушава им се, че са завинаги, цялата власт е тяхна. И най-лошото, че управляват успешно. И никой нищо не може да им направи????
17
0
 
39
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Кой дава разрешение да имат оръжие такива престъпници и то с власт?. Нищо чудно- днес престъпниците са на всички нива във властта. И си разчистват сметките. Добра е формулата : В България мутрите си направиха държава.
16
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен, че този негодник с пистолета не бива да излиза от ареста, там трябва да попаднат и тези които са му издали разрешително или не са му го отнели след като е доказано склонен към насилие. Вместо това го пускат и той започва да раздава рушвети из цялата съдебна система, а срещу тях получава клатене на глава и уверения, че ще направят каквото могат. Затова такива като тоя ги пускат от ареста.