Повреденият телефон на Никол крие тайната за смъртта й

Мобилното устройство е било повредено вероятно умишлено
2 сеп 2017 10:26, Елка Василева
75
Повреденият телефон на Никол крие тайната за смъртта й
Снимка: архив, Reuters

Ключът към зверското убийство на 11-годишната Никол в Бургас е скрит в телефона й, а в него има доказателства, уличаващи извършителя. Мобилният апарат обаче е повреден и всички опити той да бъде ремонтиран са ударили на камък. Това пише „"Монитор", като се позовава на източник, запознат с разследването.

Телефонът на петокласничката бе открит в контейнер за смет близо до мястото на екзекуцията. По апарата няма следи от удари, но така или иначе той не работи.

Още по темата

"По всяка вероятност мобилното устройство е било потопено във вода или залято с друга течност, за да бъде повредено умишлено. Не е изключено да е използван и друг механизъм за повреждането му", коментираха разследващи.

По разпореждане на прокуратурата телефонът е изпратен за техническа експертиза с основна задача да се извади цялата информация от харддиска, ако това изобщо е възможно. "Възлагаме огромни надежди на тази експертиза, тя е най-важната и ако успеем, ще знаем какво е правила Никол в деня на убийството, с кого е говорила, какви съобщения е изпращала и получавала", коментираха криминалисти.

На този етап се знае единствено, че убитата ученичка и 15-годишният Иван, арестуван за убийството й, не са водили никакви телефонни разговори нито в деня на убийството, нито когато и да било. Това е показала експертизата на телефона на арестувания осмокласник.

Двамата са комуникирали само през Facebook, но пък профилът на Иван в социалната мрежа е изтрит и до момента не е ясно с кого той е поддържал връзка. За изтрития профил във Facebook е назначена отделна експертиза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: БургасНиколубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
59
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Нещо ни мотаят. Или полицията лъже или медиите. Може да се извлече информация от повреден телефон, не е нужно да го ремонтират.
45
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали бяха намерили телефона в апартамента, а сега бил намерен в кофите.
44
1
 
49
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Добре де, нали намериха телефона на Никол в дома на Иван, дори това беше изтъквано като доказателство за задържането му. Сега се оказва, че телефона е бил намерен в контейнер. Колкото и да е повреден телефона, от него са необходими само 2 малки чипа - вътрешната памет и външната (ако е имал такава). Също ако вземем в предвид обстоятелствата, МВР ако изпрати запитване за съдействие от страна на facebook/производителя на телефона, те биха им предоставили информацията от телефона. Нещо се обърках..
43
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Профилите във Фейсбук никога не се трият, а просто стават невидими.
42
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОБИЛНИЯ И ТЕЛЕФОН НЕ Е БИЛ ПРИ НЕЯ! ФАКТ!ПОЛИЦИЯТА НИКОГА НЯМА ДА ТРЪГНЕ ДА РОВИ ПО-КОФИТЕ КОИТО НЕ СА ЕДНА И ДВЕ :DЯСНО Е, ЧЕ ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА ЛЪЖАТ И ТО НАЙ-НАГЛО И БЕЗОГЛЕДНО!!---------ЛОШОТО Е, ЧЕ УБИЕЦА И ДА МУ ДАДАТ 5 ГОДИНИ ЧУДО ГОЛЯМО! МОМИЧЕНЦЕТО ВЕЧЕ Я НЯМА!
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че какво като му е изтрит профила при оператора дето му доставя нета има всичко. В телефона профила може да е изтрит това не означава че всичко е изтрито и в сървара! Там всичко се записва и няма изтриване. Въпросът е дали разследващите искат да му видят профила?
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако, не дай боже, убият някой, който не ползва фейсбук и няма умен телефон, не знам какво ще прави следствието...Макар че се изкушавам да заключа, че такъв човек няма как да бъде подмамем и убит по този начин.Та умната с " изкуственият интелект"
39
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕ ГО ЗАЛОВИХА С ТОВА, ЧЕ ГО ИЗДИРИХА ПО МОБИЛНИЯ И ТЕЛЕФОН КОЙТО Е БИЛ В ДОМА НА УБИЕЦА!!!--------------------ЯВНО Е, ЧЕ СЕ ЗАМАЗВА СЛУЧАЯ И ТО ОТ ПРОКУРАТУРАТА И МВР!!! ЦЕЛТА Е ДА НЕ СЕ ОРОНВА ПРЕСТИЖА НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПРЕСТЪПНА ХУНТА !!!
38
2
 
10
 
! Отговори
До 31 Анонимен преди 6 години
Профилът във Фейсбук може да бъде изтрит. Подава се заявка за изтриване на акаунта и не се влиза в профила 14 дни. Ако се влезе в профила преди да изтече този срок изтриването се деактивира и всичко е както преди. Службите имат още 2 дни да спасят профила на Иван от изтриване.
37
4
 
7
 
! Отговори
Nikoi преди 6 години
Всеки, който поне малко се е интересувал знае, че е много лесно да се ИЗТРИЕ ЗАВИНАГИ акаунт в фейсбука. Аз лично съм изтрил 3 акаунта. След като укажеш в сайта, че ЖЕЛАЕШ ДА СИ ИЗТРИЕШ акаунта и след това спазиш срока от 45 дни през които изобщо не го активираш, то той се ИЗТРИВА НАИСТИНА. След това отново с същите имейл адреси можеш да си създадеш напълно нови акаунти, което е доказателство, че предишните са наистина изтрити. Друг е въпроса ФЕЙСБУК колко време пази данните на закрити акаунти.
36
0
 
32
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
Не може ли да се вземе информация от мобилния оператор, едно време от БТК можеше да си вземеш разпечата с аналоговите телефони та сега ли не може да се провери с кой си говорил?
35
1
 
22
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Е не останаха ли грамотни инжинери в българия бе всички ли заминаха зад граница ! не могат да отремонтират телефона !!!!! вземат точно такъв нов слагат му микросхемата с памета от старият и всичко работи но на краен случай ако е айфон тази микросхама се сменя заедно с модемната микросхема и процесора!!!!
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха Тук сано акъли се дават. Предполагам , че екип от ГДБОП седи и си води бележки и после изпълнява :-D :-D
33
2
 
8
 
! Отговори
Анна преди 6 години
до 37Става ясно,че всичко е скалъпено...
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е той ако умишлебо е повредик телефона на Никол ще се сети да се изтрие и логовете на обажданията от неговия. Ако са си писали по фейса само каквото е на теледона могат да го видят и на компа и Трето за съжаленуе фейсбука не се изтрива. Блокира се докато влезеш отново. Ако той се е сетил да си изтрие фейса от телефона , да не му е запомнена паролата нито на компа нито на тела значи хич не е *** както го описват или на разследващите нещо им са губи
31
0
 
37
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Къв контейнер? Нали казаха че са открили мобилния й телефон в дома на Иван... сега бил в контейнер. Иван в контейнер ли живее?
30
6
 
18
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Само овца ,която се подвежда по драскачи може да повярва ,че това момче е убиеца...А за полицията освен,че са най-голямата мафияв България друго няма какво да се каже...Така,че жалко и за двете хлапета!Два невинни детски живота на ***.Срам за нас,че го позволяваме.....
29
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли къде е бутончето за изтриване на акаунт във Фейса?Или от къде може да се изтрие регистрация в abv например?Нали преди няколко години задължиха със закон всички администратори на електронни данни да поддържат поне 2 години история на логовете, макар че това силно им оскъпи работата. Нашата полиция не знае ли за този закон, който е написан в нейна полза?Вече не ми е смешно като чета какви *** заемат висши полицейски,съдебни и прочее държавни длъжности.
28
0
 
46
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Ако всичко написано е вярно стигам до извода, че Иван вместо умствено изостанал трябва да е с интелигентност доста над средното ниво за неговата възраст, голям комбинатор и много хитър.
27
0
 
30
 
! Отговори
boiko преди 6 години
Манджа с грозде е цялата тази статия! Как разбрахте, че ключа към убийството е в този телефон преди да е извадена каквато и да била информация?! И ако се извади памеъта и се изчете може да се извлече информация, стига да го прави точният специалист! Доскоро се шумеше, че ГДБОП са закупили софтуер за извлочане на информация от над 11000 модела устройства. Нека се го използват!