Повреденият телефон на Никол крие тайната за смъртта й

Мобилното устройство е било повредено вероятно умишлено
2 сеп 2017 10:26, Елка Василева
75
Повреденият телефон на Никол крие тайната за смъртта й
Снимка: архив, Reuters

Ключът към зверското убийство на 11-годишната Никол в Бургас е скрит в телефона й, а в него има доказателства, уличаващи извършителя. Мобилният апарат обаче е повреден и всички опити той да бъде ремонтиран са ударили на камък. Това пише „"Монитор", като се позовава на източник, запознат с разследването.

Телефонът на петокласничката бе открит в контейнер за смет близо до мястото на екзекуцията. По апарата няма следи от удари, но така или иначе той не работи.

Още по темата

"По всяка вероятност мобилното устройство е било потопено във вода или залято с друга течност, за да бъде повредено умишлено. Не е изключено да е използван и друг механизъм за повреждането му", коментираха разследващи.

По разпореждане на прокуратурата телефонът е изпратен за техническа експертиза с основна задача да се извади цялата информация от харддиска, ако това изобщо е възможно. "Възлагаме огромни надежди на тази експертиза, тя е най-важната и ако успеем, ще знаем какво е правила Никол в деня на убийството, с кого е говорила, какви съобщения е изпращала и получавала", коментираха криминалисти.

На този етап се знае единствено, че убитата ученичка и 15-годишният Иван, арестуван за убийството й, не са водили никакви телефонни разговори нито в деня на убийството, нито когато и да било. Това е показала експертизата на телефона на арестувания осмокласник.

Двамата са комуникирали само през Facebook, но пък профилът на Иван в социалната мрежа е изтрит и до момента не е ясно с кого той е поддържал връзка. За изтрития профил във Facebook е назначена отделна експертиза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: бургасНиколубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Профил във Фейсбук не може да бъде изтрит, а само може да се деактивира. При деактивиране сано вкарваш паролата и всичко си е същото: снимки, история, съобщения, приятели...
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сложно71510То е под въпрос дали е тоя Иван или го тикат напред да прикрият друг човек или даже повече от един.
24
1
 
21
 
! Отговори
Сложно71510 преди 6 години
Дълга поредица от сложни за съобразяване действия извършил ужким умствено увреден младеж.Горкото дете. Да почива е мир.
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА ЩЕ ГО ИЗКАРАТ НЕВМЕНЯЕМ И ГОТОВО! НЕМА ДА ЛЕЖИ И 1 ГОДИНА!! САМО ТОВА КОЕТО ЩЕ ПРЕКАРА В АРЕСТА ЗА ЗАМАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ДОКАТО СЕ ПОЗАБРАВИ СЛУЧАЯ!!!МАЛКИЯ Е ХЛАДНОКРЪВЕН УБИЕЦ И ТАКИВА ТРЯБВА ДА СА ИЛИ В ПСИХИЯТРИЯТА ЗА ПОНЕ 10 ГОДИНИ ИЛИ В ЗАТВОРА ЗА ПОНЕ 5 ГОДИНИ МИНИМУМ БЕЗ НАМАЛЯВАНЕ НА ПРИСЪДАТА!
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От оператора могат да дадат справка за всички входящи и изходящи разговори и СМС-и.Намират собствениците на номерата с които е писала и правят експертиза на ТЕХНИТЕ телефони. СМС-ите ако не са изтрити на ниско ниво, могат да се възстановят от паметта на телефона. Отделно се проверява всеки къде е бил в часа на убийството.
21
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо от профила на девойката в гугъл може да се изтегли цялата информация. Второ профила във фейсбук е почти невъзможно да се изтрие - особено ако са ползвани приложения за споделяне, регистрации и т. н. Но нали нашите полицаи са.,,,.
20
4
 
5
 
! Отговори
Слънчарски преди 6 години
До от ГерманияИ какво ще направи звеното за Киберсигурност? Как ще предотврати такова убийсто? А дори и да следят и четат тайно всеки профил (което е забранено в Германия, ако не знаеш) това си е просто среща между младежи и деца. И не може ей така да се забрани на деца да се срещат, като им се убие социалния живот от малки. А също и не е възможно да се постави по 1 полицай да следи всяко дете къде ходи и с кого се среща. Дори и родителите да проверяват всеки, това само ги отчуждава от децата.
19
0
 
19
 
! Отговори
Милена преди 6 години
До магистратите, които са эаети с процеса на убитата Никол!!! Великият немски философ Имануел Кант е каэал: "Ако эагине справедливостта, човешкият живот няма да има вече никаква стойност"!!!
18
0
 
22
 
! Отговори
хард диск преди 6 години
искали са да кажат флаш драйв, ама са се объркали, освен това някои наричат всякаква вътрешна памет - хард диск, което е грешно.
17
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите маолумни куки не могат да съберат доказателства уличаващи един унствено изостанал 15 годишен младеж, представете си какво остава за убийства извършени от професионалисти.
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз така съм забравял поне два телефона по джобове на дънки и други дрехи които жена ми ги е изпирала в пералнята.Единият работи даже за малко и после умря. Другият така и не можа да проработи.Но при всички случаи (на изпиране на телефон в пералня с последващо центрофугиране) после СИМ картата се оказваше цяла целеничка и си работеше перфектно, както и картата с памет.Много чудно, този телефон ще да е бил по-специален, щом е имал "харддиск".
15
21
 
6
 
! Отговори
от Германия преди 6 години
Живеят в Германия от 8 години. Тук при мен на запад в цивилизацият такова нещо не може да се случи. Тук от години има звена за киберсигурност.
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Н,са праете на мастори, пратвте тел-а във фирмата производител, че кат гледам отвертките, клещите и чуковете, че разбиете "твърдият диск"! Какво като е Твърд, то и атома не е мек, ама Кюри го разбиха!
13
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УБИЕЦА ОБЯСНЯВА, ЧЕ ОТ СЕДМИЦИ ГО Е ДЪРЖАЛА НА СУХО А МУ Е ПРАВИЛА НАМЕЦИ НЕПРЕСТАННО!! ПРИКЛЕЩИЛ Я В АСАНСЬОРА НО ТЯ ПРОДЪЛЖАВАЛА С НЕЙНИТЕ КУ---СКИ НОМЕРА!
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъкаа, мъкааа. Хората по Европа и света от мноооого години си имат звена за кибер сигурност и престъпления, а ние още чакаме да дойде кварталния Коломбо и да каже ,"Елементарно, Уотсън".Влезте в крак с времето-в 21-ви вик сме от доста години.
11
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При управлението на комунистическия диктатор Тодор Живков и 45 годишна руска окупация ученичките още от 9 годишни имаха по 5 хил контакта в социалните мрежи и редовно се увоваряха по интернет да ходят да пушат трева с парковете и по таванчетата, но партийците от политбюро и комунистите криеха това от народа защото тогава нямаше демокрация и свобода на совото и медиите.
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ФБ не трие нищо, скоро четох, че в тексас ченгетата са изкарали инфо от акаунта на умрял със изтрит от роднините профил през 2010, за да търсят доказателства за обир на банка! Явно ако е за да спасят парите на някое корпоративно шефче всичко може да се намери, ако е за убийство на българско момиче, забрави !
9
7
 
23
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Започвам да си мисля, че Иван просто е намерил убитото момиче и понеже е умствено изостанал са го убедили, че я е убил. Не виждам иначе как е бил толкова хитър .. на моменти.
8
0
 
33
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Сега разбирам, защо не хващат телефонните измамници- отиват при потърпевшата и няма как да извадят инфо от твърдия диск на телефона с шайбa. Нещо като справка в БТК , кво ли , що ли.Пък да пробват да влязат в профила и съобщенията през настолната версия на фийсбук. В Испания изчезна безследно едно момиче и дни по-късно намериха телефона в морето и извадиха инфо, месец време им отне, но е възможно- в Германия, май че го пратиха апарата.
7
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
но пък профилът на Иван в социалната мрежа е изтрит и до момента не е ясно с кого той е поддържал връзка. ----------------------какво значи изтрит бе ? То така се трие фейсбук профил, веднагически. 2 седмици стои непокътнат