Руска връзка или нова автокъща стоят зад отвличането на Адриан

Младият мъж се издирва вече 3 дни, още не бил поискан откуп
2 сеп 2017 07:30, Елка Василева
95
Руска връзка или нова автокъща стоят зад отвличането на Адриан
Снимка: Булфото

Стотици сделки на “Софавто” с клиенти се проверяват заради отвличането на Адриан Златков - син на собственика на автокъщата Тони Златков, пише "24 часа".

Отношенията му с руски бизнесмен с малко име Алексей били най-заплетени. Златков-старши въртял бизнес и със Салех Асил, братовчед на Фатик и собственик на друга автокъща за луксозни коли - “Капитолия”.

43-годишният руснак Алексей имал претенции към "Софавто" за шестцифрена сума, научи "24 часа". Мъжът развива бизнес в родината си, но от 2012 г. стъпва на пазара на недвижими имоти и строителството в България. Ползва луксозна кола, която е купил на лизинг от "Софавто". Изплащането минавало през лизингово дружество извън фирмите на Тони Златков. Не е ясно обаче дали отношенията между двамата са само покрай скъпите коли. Алексей е предявил иска си в съда и спорът все още е висящ.

Още по темата

През 2015 г. Алексей е арестуван в родината си и обвинен в организиране на незаконен хазарт. Той все още е в ареста и оттогава не е идвал в България. Финансовите му дела в София движи специален представител.

Клиенти на "Софавто" обаче били много от представителите на подземния свят. Мерцедеси за над половин милион например купила прословутата ромска фамилия Маринови от Долни Дъбник, които са подсъдими за пране на пари от измами на чужденци по телефона. Ромите години наред лъгали палестинци, че ще им развалят магии и получавали преводи с тлъсти суми по сметките си. С част от плячката пазарували лимузини.

Мащабен проект на Тони Златков за разширяване на бизнеса също е възможна хипотеза за отвличането на сина му, твърдят запознати с казуса. “Софавто” развива дейността си на бул. “Г.М. Димитров” в София на територията на минно-геоложкия университет.

През тази година обаче Тони Златков е направил първи стъпки за разширяване на дейността си. Купил е парцел в Горубляне, където са повечето от автокъщите в столицата. През май дори е внесъл документи с инвестиционното си намерение в общината. То предвижда и застрояване на терен от над 2 дка в кв. Горубляне за нуждите на “Софавто”. Документите предвиждат това да е най-голямата и модерна автокъща в района.

На борсата за коли в крайния столичен квартал е и автокъщата на бившия митничар Георги Георгиев-Жоро Пурата, който беше отвлечен през 2007 г., а Наглите бяха оправдани за похищението.

В кв. Горубляне, където се е прицелил Тони Златков, не се гледа с добро око на нови играчи, твърдят хора в бранша. Там отношенията са напасвани с години. Въпреки това е възможно отвличането на Адриан Златков да е предупреждение към бащата да се откаже от намерението си да развива дейност там.

Нито бащата Тони, нито съдружникът му Тихомир, нито синът Адриан имат криминални регистрации. Никога не са ползвали охрана и не са се страхували от покушения.

Имало и интересни отношения с частни съдебни изпълнители за разпределение на запорирани суми на дружества и частни лица.

Мащабната дейност на "Софавто" обаче засега затруднява криминалистите да се насочат към една определена версия за отвличането на 25-годишния Адриан Златков.

След няколко разговора с разследващите бащата Тони Златков вече не твърдял, че няма врагове, както в деня на отвличането.

Нямал обаче категорични съмнения към някого, който може да организира отвличането на сина му заради неуредени финансови отношения. А такива имало достатъчно в бизнеса му с обороти за десетки милиони на година. Повечето обаче били дребни спорове за неплатени вноски по договори в порядъка на 10 хил. евро.

До момента и МВР, и близки на семейството отричат с тях да е осъществен контакт от похитителите на Адриан, както да е поискан откуп. Колата, с която е похитен младежът, бе открита опожарена в района на село Герман, на 2 км от къщата на Златкови. Бандитите я полели с бензин и са се прехвърлили в друг автомобил, с който са откарали Адриан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О чем вы говорите!!! киднэппинг !! Чистой воды вы че Полиция ваша сто раз подкупней чем в росии ,без их участия не возможно осуществления Акции похищения !! Позор на вас нигде такого нет уже давно !! Заткните свои рты
69
0
 
1
 
! Отговори
Всички са им ясни преди 6 години
Правова държава всички известни и картотекирани Но Не и прибираниАвтокрадци от провинцията са задигнали автомобила "Шкода Фабиа", с който беше отвлечен Адриан - синът на шефа на "Софавто" Тони Златков. До този извод стигнали разследвщите, след като разпитали столичния контингент от апаши.През коридорите на СДВР минали всички бандити, известни с подвизите си в краденето на автомобили - около 150 души. Всички до един били категорични, че не са откраднали шкодата и не са получавали поръчка
68
2
 
6
 
! Отговори
ВСИЧКО Е МАФИЯ преди 6 години
Много ясно, че клиентите им ще бъдат мутри от подземния свят, щом се занимават с внос и продажба на скъпи автомобили...Да няма да ходят обикновените и честни хора, които нямат пари за хляб дори...Те сами са си го направили, от лакомия за пари, се врат навсякъде и сами си усложняват живота... Сега ако убият сина му, нека да видим, за какъв к*р ще са му мръсните пари...Тогава син няма да може да си купи...Защото най-ценните неща в този живот, не могат да се купят с пари...Нека се избият мутрите
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафия. Това не е нормална държава. Навсякъде има корупция, но никъде в ЕС като имаш огромни палати и коли никой да не те закача откъде са. От там и безнаказаността и добрата почва за измами и тъмни сделки. Ако се почне от малките нередности ще се върви в правилната посока и така ще улегне в масата, че няма безнаказаност.
66
3
 
13
 
! Отговори
Като гледам преди 6 години
Снимките на бащата и отрочето си мисля,че много са затънали. ...А на някои,все руска връзка им се привижда...... Това е болестно състояние при повечето русофоби. Чак жал да му стане на човек. Мания за преследване.
65
2
 
6
 
! Отговори
веселинов преди 6 години
До СатаНАТОАми след като ти адски си се изкефил на 48-та опожарени човека в Одеса, пожелавам ти някой друг да се изкефи на същото, което ще ти се случи на теб. Може да не е съ щото, но достатъчно мъчително, за да разбереш, че не трябва да се радваш на чуждото нещастие. И ако в последният си миг поискаш опрощение от тези хора, може да спасиш душата си!
64
5
 
12
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
Някак си, не изпитвам и капка съжаление към подобни индивиди.
63
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ВСИЧКИ ДРОГИРАНИ Ш**РОСОИДИ ПРЕПОРЪЧВАМ ПЕСЕНТА НА ВЕЛИКАТА ХЕВИ РОК БАНДА IRON MNAJDEN -MOTHER RUSSIA КАТО ОСОБЕНО ВНИМАНИЕ ОБЪРНАТ НА ПРИПЕВА -MOTHER RUSSIA GAS YOUR VIRGES/-ЩЕ ИМ ПРЕВЕДА-МАЙКА РУССИЯ ГАЗИ ВРАГОВЕТЕ СИ.
62
3
 
7
 
! Отговори
шоп преди 6 години
да го тепат и да спрат да пишат
61
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е руска връзка има ли, ясно. На такива позволиха да изкупят цялото крайбрежие.
60
9
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До Анонименслед запалването на 48 човека в Одеса.....НИТО ЕДНО ТЯХНО СЪРЦЕ не трепна.......------------Напротив, аз мега яко се изкефих.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Социологтраен мир и разбирателсто между народите на федерацията....----------------------Колкото беше траен по времето на СССР.Накрая така се изпотрепаха, та си наваксаха за 45 години "траен мир".
58
1
 
14
 
! Отговори
нищо лично преди 6 години
Щом няма искане за откуп, вероятно момчето е мъртво за съжаление. Нищо лично, просто това е бизнеса в България - Америка през 20-те и 30-те
57
2
 
9
 
! Отговори
ПотрЪбител преди 6 години
Някои от коментиращите по-долу се оплакват, че много се пише по темата. Всяка новина има заглавие и се вижда основната тема. Ако не Ви харесва просто не я отваряйте. Новините ТРЯБВА да бъдат от ВСЯКАКВО естество.
56
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички успели хора са крадци беше модерно в комунизма и по времрто на БСП. Вече има много преуспели хора от бизнес . Трябва си и акъл.
55
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Търговията" с крадени коли в България процъфтява благодарение и на "вечната дружба"Никога България няма да стане нормална държава, докато не се откъсне от Кремъл !
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
цял камион фалшиви долари изсипаха на мястото ,да ни подсетят,че СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ. явно,някой е платил във фалшиви долари и сега му ги връщат.
53
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука защитниците на русия само дърдорят ама , като им забиеш да ти изброят 3 руски кочини богати и уредени ....ДИМ ДА ГИ НЯМА. Като имате теза за добро покажете това добро, къде е ? Иначе мяза те на платени тролейбуси чакащи работни места .
52
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички руснаци,бгрубладжии и агенти-вън от България!
51
2
 
17
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Съвсем чист бизнес няма. Все някой е прецакан и му е прекипяло.