Момчето в Стрелча извадило пушката, натиснало спусъка...

Оръжието е било скрито, детето го намерило и се гръмнало
55
Момчето в Стрелча извадило пушката, натиснало спусъка...
Снимка: Булфото, архив

11-годишното момче от Стрелча, което почина след изстрел от ловна пушка, се е самопростреляло в главата, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Според него става въпрос за нещастен инцидент. Пушката е била законно притежавана от бащата на детето.

Още по темата

"Ловното оръжие е било прибрано и скрито, но детето го е открило и най-вероятно при игра с него е станал инцидента", уточни Стоянов и добави, че момчето е било само в стаята.

Полицията все още изяснява по какви причини то е взело оръжието.

Сачмите са ударили детето в главата.

Майката на детето е намерила трупа на сина си, след като се е прибрала от работа и се е обадила на тел. 112.

"Тепърва ще се изяснява механизма на стрелбата, защото е трудно обяснимо как точно е натиснат спусъка на дългата пушка, при положение че в този момент цевта е била насочена към главата на момченцето", коментира Стоянов.

Трупът на детето е откаран за аутопсия в съдебна медицина в Пазарджик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Драги"форумОвци, можете ли да ми обЕсните защо всичко трябва да се политизира без никакъв повод и смисъл?
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се простреля в главата трябва да е натиснало спусъка с пръст от крака си. Което няма как да се случи щото едвали ще се сети така да стреля! Защо тази пушка е била заредена? Оръжие никога не се оставя заредено а патроните се крият не там където е пушката. Какъв ли е бил този ловжия без грам мозък? Има нещо гнило в цялата тази трагедия. Може някое комшииско дете да е било при него и без да иска го е гръмнало след което се е уплашило и избягало. Защо тази пушка не е била заключена?
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иначе за обезопасяването на касата не се чудете. В САЩ, където е позволено притежанието, постоянно деца намират оръжието и се застрелват. Даже май имаше някаква статистика, че като притежаваш оръжие, шансът ти или някой от семейството ти да се простреляте с него е в пъти по-висок от този да застреляте крадец. Имаш ли оръжие вкъщи, винаги си е риск, колкото и добре да е скрито.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11-годишно дете е 4-ти клас. Вероятно е високо 140-150 см най-много, а може и да е по-нисичко по природа. Въобще физически възможно ли е да се застреля само с ловна пушка? Вероятно от полицията спестяват подробности, а медиите пишат през пръсти - сигурно е паднала и гръмнала сама или пък някакъв рикошет се е получил... то голямата беля често става по абсурден начин.Никой не трябва да надживява децата си...Лека му пръст :((
27
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До ГробокопачКаква власт бре, ватиран? Уахахаааааа, падам от смях. Ватените повече никога няма да са на власт в БГ!
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тая пушка зарадена ли е стояла, или детето е открило патроните. И в двата случая този човек е виновен - ако оръжието е било заредено, което е престъпно отвсякъде, или ако не е скрил добре патроните. Това просто е задължително, и нямаше да се стигне до това никога, както и да си играе детето с оръжието. Можеше само да се удари неволно, но нямаше да е смъртоносно.
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачИ кво като дойдеш на власт? Ще свършищ като Орешарски за 9 месеца!
24
4
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Мдам, а предсмъртното писмо ще открият след две седмици в джоба на шестгодишния, който "застреля неволно" кръчмаря с пистолет на дерибей от ГЕРБ. Някой вярва ли ви, нещастни милиционери?
23
3
 
11
 
! Отговори
Тиквен суджук преди 6 години
R.I.P
22
5
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До Do GrobokopachТова какво значение има за тебе, герберче? Гледай да не дойда на власт, тогава всичко това ще е без значение за теб;)))
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съболезнования на родителите и мир на душата на детенцето.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Риболовът е по-безопасен, но сигурно и там ще паднат в морето и ще се удавят. На 11 години вече трябва да имаш много акъл.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е намерило ключа от касата?
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай на българина пушка и му гледай драмите.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато бях на неговата възраст, баща ми беше военен и съхраняваше служебния си "Макаров" в стоманена каса.
16
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне сега замълчете!!! Бащата не е от Герб, а е обикновен работен човек. Става въпрос за обикновено семейство, в което и двамата родители работят и си гледат децата. Не знам на какво се дължи тази злоба?! Замълчете пред мъката на семейството и пред псметта на детето!!!!
15
1
 
27
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Първо оръжието седи винаги в специална каса за съхранението му - заключено. Второ и също важно - НЕ СЕ ОСТАВЯ ЗАРЕДЕНО ОРЪЖИЕ. Сега вината ще тегне върху бащата. Лека пръст на детенцето....но бащата в затвора
14
2
 
22
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Бойко Борисов е виновен, отишъл е и му е натиснал спусъка на детето!
13
1
 
26
 
! Отговори
нереалист преди 6 години
Ти да видиш! Бащата оставил пушката заредена, приготвена, нагласено, остава само някои да насочи цевта в главата си и да дръпне спусъка. Много взеха да се самоубиват тия хора в последно време...
12
7
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Мааа сте прости ***, ааааа, гербери, гербери;))) Немате грам въображение в селските чутури. Как? Как? Ми то да не е да риташ топка по цял ден и да четеш сегиз-тогиз "Винету". Битов инцидент, маймун марка;))) Опира си цевта в глъвътъ, а с палеца на крака натиска спусъка на Иж-то. Алилуя, бейби! Вива ла ГЕРБ!