Момчето в Стрелча извадило пушката, натиснало спусъка...

Оръжието е било скрито, детето го намерило и се гръмнало
55
Момчето в Стрелча извадило пушката, натиснало спусъка...
Снимка: Булфото, архив

11-годишното момче от Стрелча, което почина след изстрел от ловна пушка, се е самопростреляло в главата, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Според него става въпрос за нещастен инцидент. Пушката е била законно притежавана от бащата на детето.

Още по темата

"Ловното оръжие е било прибрано и скрито, но детето го е открило и най-вероятно при игра с него е станал инцидента", уточни Стоянов и добави, че момчето е било само в стаята.

Полицията все още изяснява по какви причини то е взело оръжието.

Сачмите са ударили детето в главата.

Майката на детето е намерила трупа на сина си, след като се е прибрала от работа и се е обадила на тел. 112.

"Тепърва ще се изяснява механизма на стрелбата, защото е трудно обяснимо как точно е натиснат спусъка на дългата пушка, при положение че в този момент цевта е била насочена към главата на момченцето", коментира Стоянов.

Трупът на детето е откаран за аутопсия в съдебна медицина в Пазарджик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
4
 
! Отговори
Жорш Сименон преди 6 години
Спусъкат може да се натисне с палеца на крака при бос крак! Пушката е във вертикално положение приклад опрян на земята( пода) ..... чело или странично никога в тила.
50
1
 
8
 
! Отговори
Алиса преди 6 години
Явно може - все пак живем в страната на чудесата! В противен случай може да си помисли човек,че правителството, медиите и цялото народонаселение ядат халюцогени
49
2
 
3
 
! Отговори
маке преди 6 години
големи сте умници държиш пушката за цевта размахваш я налево надесно и спусъка се закача негде и става белята има ного таквия случай по време на лов закачи се спусъка из храсталаците
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момче на 11 г. вече би трябвало да е наясно какво може да се случи, ако обърнеш цевта към себе си и натиснеш спусъка. Ако бащата-джигит не му е казал, поне телевизиите бълват нонстоп филми с убийства и изстрели!
47
1
 
10
 
! Отговори
I каква е ПОЛЗАТА от преди 6 години
ЛОВЦИТЕ, които имат пушки?Постоянно се убиват като излязат на лов, сега и детето на ЛОВЕЗА се уби!?Е, ЛОВЕЦО, ще продължиш ли да ходиш да убиваш?Утре и жена ти ще се "убие' случайно.Ако имаш и други деца- и те.Гледах филм австралийски:"Дъщерите на Макдонъл"( или подобн,повтарят го постоянно.) Там ВСИЧКИ имат в къщите( фермите си) пушки,защото са на 10-и км един от друг.Но ВСИЧКИ държат пушките в спец. шкаф( нещо като гардероб), който се ЗАКЛюЧВА и ключът е СКРИТ за гости и външни хора, деца.
46
3
 
14
 
! Отговори
Хах преди 6 години
Знайни и незнайни *** и психопати притежават пистолети, ловни пушки и всякакви огнестрелни оръжия.Трябва да се направи пълна ревизия кой какво притежава и да се конфискува , ако се прецени, че няма причина лицето да го притежава.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Владислав"Добре де аз като имам пистолет и 4 годишен син, да го пази господ как за 4 години нищо не се случи"Искаш да се случи? Няма проблем, викаш депутати от една определена партия, напивате се като *** и си даваш пистолета на детето.
44
2
 
12
 
! Отговори
? преди 6 години
Всяко дете може да хване пушката за цевта и да "щурее" с нея , но защо е била заредена?
43
1
 
4
 
! Отговори
men преди 6 години
Naposledak povecheto roditeli sa izostavili decata si na samotek kato ulichni kucheta tova e i prichinata za narasnalata konsumacia na droga i kup drugi prostotii... sega chak vzeha da se vijdat rezultatite, a roditelite si kupuvat svobodata s pokupkata na skapi igrachki novi kompiutri za igri, skapi telefoni i t.n. jalkoto e che tezi deca popadnali v haosa sa se samozatrili i niama koi da gi varne
42
2
 
12
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Защо има крайни мнения? Един тук "умник" предлага да се спре лова?! Друг пък вика че имало ли оръжие в къщата неминуемо щяло да се случи нещо?! Добре де аз като имам пистолет и 4 годишен син, да го пази господ как за 4 години нищо не се случи?Отговарям ви веднага, пистолета е празен и стои във касата която е с комбинация, самата каса е на 2200см височина и ми трябва стол за да се кача до нея за да набира кода,и трето патроните са скрити в друга стая.
41
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова трябва и ловът да бъде забранен. Ще ходят те да стрелят елени и сърни - знаем ги, че това правят! Никой да няма огнестрелно оръжие в тая клоака - мъж застреля съпругата си, 6-годишно простреляло възрастен, сега това дете се простреляло неволно - какво още се чака??? Като не могат селяциите да боравят с оръжи - конфискация и забрана за всички!
40
1
 
8
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
Трябва да е бил с доста дълги ръце...
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядо ми, стар ловец имаше 2 пушки зад вратата, в момента в който отидем на гости вадеше патроните и ги скриваше в шкаф.Ако вземем да играем с пушката, пак проверяваше да не би да е забравил да ги махне.Ако слушахме ни даваше да стрелнем с пушката по мишена в гората.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"трудно обяснимо как точно е натиснат спусъка на дългата пушка" Трудно? С палеца на крака. Като Кърт Кобейн от nirvana едно време.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вземете натривки от пръстите на стъпалата!
36
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не би да е имало друго дете в стаята?То се е уплашило и избягало.Малко трудно дете ще се гръмне само с ловна пушка...но всичко е възможно - виждате как 6 годишното във Виноградец гърми с "Глок" (по думите на бат Лазар гербажийския)...ГЕРП ПАРАМАУНТ ПИКЧЪРС ЕООД
35
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв затвор искате за човека, това е лудост. За какво му е този затвор???(да не направи ново престъпление ли?) Инцидента, ще го поболее, та един затвор какво ще му повлияе - повече да не прави така ли. Това са глупости. Това е огромна мъка. Хората трябва да бъдат много бдителни, когато боравят с оръжие, и трябва да се подхожда изключително отговорно, особено при наличието на малки деца. Тоя човек няма да си намери място на Земята. Виж, затвора може да го предпази донякъде да се самоубие.
34
5
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
"Драги"форумОвци, можете ли да ми обЕсните защо всичко трябва да се политизира без никакъв повод и смисъл?"... то е очевидно. Щото въпросните са платени тролчета на една или друга партия. А като си човек, който без проблем продава мнението си за който и да е, очевидно си такъв, на който не му пука за чуждата трагедия и смъртта на дете не те спира...
33
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1) Защо има патрон в пушката?2) Защо не е в каса?3) Физически ни се струва невъзможно да се самопрострля, имало ли е накой друг в стаята.
32
2
 
37
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Хора, гледайте си децата! Затова сте родители, да се грижите за децата си, а не после да ревете като стане нещоЕдиния оставил дъщеря си да ходи с батковци и пуши наргилета - баткото я наръгалДругия пуснал сина си на игрището през нощта, паднала вратата и го убилаТретия държал пушката под леглото - детето се гръмналобетер турски сериал станаа медиите пишат ли пишат статии, описват смъртните случаи и потриват доволни ръце, че броя на читателите расте и мирише на парички