Седми ден: Време е похитителите на Адриан да направят връзка

Прокурор: Извършителите нямат интерес да задържат жертвата
5 сеп 2017 11:52,
19

Вече е наближило времето, в което похитителите на Адриан Златков би трябвало да се свържат със семейството му. Това каза в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR бившият градски прокурор на София Николай Кокинов.

Още по темата

Седми ден младият мъж е в неизвестност, след като бе свален от автомобила си край село Герман, където се намира семейната къща на Златкови.

Детайли от разследването не са известни, тъй като МВР реши да пусне информационна завеса над случая, за да не се навреди на работата на следствените органи.

Широко разпространената в последните дни теза е, че обичайната практика на похитителите, ако Адриан наистина е бил похитен, е да се свързват с близките в рамките на 48 часа. Но според Кокинов сега е моментът, в който е възможно да се осъществи връзката.

Все пак той призна, че забавянето не би следвало да е в полза на извършителя на престъплението:

"Никой похитител няма интерес да бави твърде много и да задържа жертвата си, да не говорим, че това повишава риска от това да бъде разкрит, тъй като този човек, който е отвлечен, трябва да се храни, да се намира някъде, да се охранява. Интересът е двупосочен - нито похитителят има желание да бави твърде много преговорите, нито семейството, пък и то е на ръба на психическото оцеляване", коментира Кокинов.

По думите му вариациите на откупа могат да са от парично заплащане до определено действие или бездействие от страна на семейството.

Относно работата на служителите на МВР, които работят по случая, Кокинов посочи:

"Не мисля, че са безсилни. Тук всичко става много бавно и внимателно и е обусловено от комуникацията и най-критичната точка за похитителите е моментът на предаване на парите. Но това пък е и най-благодатната точка за разследващите, защото това всъщност е единственият пункт от извършването на това престъпление, в което има контакт и някаква връзка между извършител и разследващ. Тук е моментът при едно майсторство на колегите от МВР да си свършат както трябва работата и да стигнат до извършител".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас!
18
0
 
4
 
! Отговори
qwer преди 6 години
Все още ли има хора които мислят, че това е отвличане ? Бройте го за мъртъв младежа, това си е мафиотско разчистване на сметки, никакво отвличане за пари не е, бащата да разкаже какви ги е вършил сред бандитските среди, за да помогне на хам'авата българска полиция, която е безсилна да се справи с ман'галите, па камо ли с това мафиотско престъпление !
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-критичната точка за похитителите е моментът на предаване на парите. Но това пък е и най-благодатната точка за разследващите,................защо, и за тях ли ще има?
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тоя не го ли и хвърлиха от системата след скандалния запис в Банкя скоро WC - ти сам си го избра.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня разговорите на мутрите в квартала от едно време: Обади се на Кокинов за това, питай го за онова...
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен голям зор виждат с изхранването му. Направо ще им изяде печалбата, в прекия смисъл.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Врачките се спотайват. И на тях не им е лесно да провидят веригата. Не се иска само от татето, а татето да ходи да иска някъде, с пък оттам да искат от друго място. Та така. До поискване.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно ли се вика един доказано компроментиран прокурор и като професионалист и като личност, да си изказва мнението по медиите???С какви очи и с какво достойнство?
11
2
 
11
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
До КривонделРедовно отразяват как *** е отпаднал във втори кръг!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Извършителите нямат интерес да задържат жертвата"Извършителите вече са се изложили с незахранването с информация на медиите и прдящите и услушващите се. Направо се чудят от коя банка да вземат кредит, че да го държат години, преди да започнат да изпълняват тиквените прогнози. Всички институции са в потрес, че никой не им влиза в прогнозите.
9
0
 
27
 
! Отговори
някой преди 6 години
След като разследващите посочиха, че няма да изнасят никакви данни по случая, защо си запълвате новините с глупави и наивни изказвания?Колкото "да разлайвате кучетата".Когато получите някаква официална информация по разследването, тогава пишете.Не ни занимавайте с глупости. И без това масовият българин си има достатъчно грижи и тревоги, за да се разчувства от бедите на богатите със съмнителен бизнес.Това отвличане не е случайно и си има причини, които нас не ни касаят.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А може ли таткото да е бил заплашван и да е инсценирано това отвличане, за да се скрие сина?
7
1
 
12
 
! Отговори
chach преди 6 години
i sled 10 godini o6te 6te chakat da se obadiat za otkup.iavno selta e druga neizvestna za polisiata.
6
0
 
20
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Ша напраят свръзката ака са били похитители, ако е било убийство за ко да я правят ???
5
0
 
35
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Във всички български медии осемдесет процента от новините касаят катастрофи, наръгвания, запалвания, прострелвания и отвличания. Международните новини касаят предстояща ядрена война и евентуално жертви на някоя бомба. Двадесет процента касаят или някоя силиконка, или друга подобна "светска" новина.Разследваща журналистика - нула процента. НУЛА!!!Поемането на редовни дози от горното води до трайни изменения, да си знаете. Поне според мен се случват и други събития, по-позитивни.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калинов е бивш прокурор при това доста корумпиран! Да не е станал говорител на някоя нова банда за отвличания?
3
1
 
15
 
! Отговори
проф.Владко Мурдаров преди 6 години
Този прокурор дали се е научил вече да говори правилно Български език?
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИИ ШАА МЛЪЪКННЕЕШШШ ЛЛИИ
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че им казахте, те едва ли биха се сетили!?