Детето от Стрелча в клипче: Мамо, тате... ще се застрелям!

Направило е видеозаписите часове преди фаталния изстрел
Обновена: 6 сеп 2017 10:10 | 6 сеп 2017 09:58, Камелия Цветанова
85

11-годишното момче, което вчера се простреля с ловна пушка в Стрелча, се е самоубило. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

Категорично се отхвърля версията за случаен инцидент.

Още по темата

Арнаудова обясни, че са открити видеофайлове в телефона на детето, които сочат, че инцидентът е бил планирано самоубийство.

По нейни думи на въпросните видеа момчето е записало послания към родителите си.

Видеозаписите сочат за това, че то е решило да сложи край на живота си.

Те са били записани няколко часа преди фаталния изстрел. Арнаудова добави, че случаят поставя много въпроси, по които разследващите работят.

Един от тях е било ли е склонявано детето да посегне на живота си, както и как се е добрало до оръжието.

"В огледа е установено, че касата, в която е следвало да бъде съхранявано оръжието, е отворена. Тя е в заключено положение, но вратичката е отворена. Как детето се е добрало до оръжието за нас е загадка", каза тя.

Утре за Стрелча заминават психолози, които да помогнат за разкриване на мотивите детето да сложи край на живота си и да разговарят с негови близки и приятели.

Според адвоката Людмил Ангелов контролът над оръжията в България е изключително труден, тъй като КОС – Контрол на общоопасните средства – няма достатъчно човешки ресурс, за да окаже качествен контрол върху носенето, използването и съхраняването на всички оръжия в страната.

"Ако притежателят на оръжие или боеприпаси не е съвестен, то законът се обезсмисля", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Напротив - какво четем..."Подтикване към самоубийство..."Кой ? И как...са логични въпроси?Не познавам случая отблизо...но в Германия зачестиха случаите на самоубийства на деца тормозени от съучениците си чрез профилите им във Фейсбук...и това са ФАКТИ!!!!
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** Аз писах за фейсбука, че пишете глупости. Фейсбука за нищо не е виновен. В този случай са виновни родителите на това дете очевидно не са го възпитали добре. Стана ясно също така, че са нямали и напрестава за света на своето дете. Ако постоянно са му вменявали вина обикновено това е крайният резултат. Някой родители имат безумни изисквания за децата си. И когато се стигне до най-лошото почват, да се вайкат, но вече е късно.
11
5
 
6
 
! Отговори
Така си и знаех преди 6 години
Намериха му писмото в задния джоб...
10
2
 
8
 
! Отговори
Циник до 9 преди 6 години
Майката на 14-годишно момче от Килис, Северна Гърция, е съобщила в полицията, че синът й е станал жертва на опасната игра. Тя е разказала, че той получил съобщение във Facebook от неизвестен потребител, който се представял като "Син кит" и склонявал момчето да се нарани. Случаят завършил благополучно, тъй като тийнейджърът признал на майка си за съобщението. ФЕЙСБУК!!!! Но синия кит не е единствения проблем..
9
2
 
4
 
! Отговори
Циник до 9 преди 6 години
Абсолютна истина говоря! Може да се провери!От "сеирджиите" ли сте?
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникАбсолютни глупости говорите. Не се излагай те!!!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие не сте журналисти, Вие сте лешояди !
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трагедия. Да се замислим всички като родители, колко добре познаваме децата си и какво се случва с тях, колко си говорим изобщо с тях. Дори действително да е самоубийство, страшно е да си помисли човек, какво е тревожело и плашело едно 11-годишно дете, за да се окаже в такава безизходица.
5
2
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В Германия "сеирджиите" попадат под ударите на закона!У нас "сеирджиите" пишат безнаказано по форуми!Лека му пръст на детето...еврейската машина за пари Фейсбус е тази - виномна за вече стотици самоубийства на деца...станали жертва на "мобинг" от връстниците си!Подтикване към самоубийство...
4
3
 
1
 
! Отговори
МакКонар преди 6 години
13 reasons why е сериалът който обяснява случилото се.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И АЗ ИСКАМ ДА ВИДЯ КЛИПЧЕТО , ЧЕ НА ТИЯ ОТ МВР И ПРОКУРАТУРАТА ИМ ИМАМ ДОВЕРИЕ ТОЧНО 0%!
2
5
 
17
 
! Отговори
Циник преди 6 години
До АнонимникаОпитай във Фейсбук!!Отвратителен си!
1
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е клипчето?