Баба плати в евро и злато, за да "спипа" ало апаши

Жената дала и една обеца, другата не могла да свали от ухото
11 сеп 2017 12:37,
11
Баба плати в евро и злато, за да "спипа" ало апаши
Снимка: архив Булфото

Възрастна жена от Силистра плати в евро и злато за "залавянето" на ало бандити. Това стана след двойна атака на измамниците към жертвата.

При първия опит да бъде измамена, жената се усетила. Тя най-напред получила телефонно обаждане на стационарния си телефон от жена, представяща се за дъщеря й, която искала пари за скъпо лечение.

Силистренката разпознала измамата и затворила телефона, пише "24 часа".

Телефонът извънял още веднъж – последвали заплахи за саморазправа. След това обаче позвънил мъж, който се представил за полицейски служител и обяснил, че в града действат измамници. Поискал тя да му помогне, за да ги залови.

Жената се съгласила и дори отишла до банката, за да изтегли 2 000 евро. После добавила още 226 лева, златен пръстен и една обеца. Другата не дала, само защото не успяла да я свали от ухото си.

Мнимият полицай я накарал да увие парите и накитите в пакет и да го постави под контейнер за смет близо до дома си. След това жената напразно зачакала от полицията да се свържат с нея и да й върнат парите. Когато това така и не станало, тя подала сигнал. Образувано е досъдебно производство.

За пореден път от полицията в Силистра призовават гражданите да не се доверяват на подобни сценарии и да не дават пари на непознати под никакъв предлог. При подобни случаи да се свържат или с близките си, или да позвънят на тел. 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия като ги гледам колко са глупави ми идва и аз да се направя на полицай, те сами си дават парите, дори разписка не искат. Ей сега ще се обадя на баба Мара да ми остави няколко хилядарки до кофата за ***.
10
1
 
4
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Ако почнат да глобяват тия дето мятат пари през балконите може и да се реши проблема с ало апашите :)
9
1
 
0
 
! Отговори
Любопитна преди 6 години
И? Спипа ли ги?
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо не ги е изчакала до контейнера,да и свалят и другата обеца ? лоша баба !
7
6
 
11
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
хората от соца са със закърнели мозъци от годините в които не са мислили с главите си ...то комунизма е все едно урагана ирма ! опустошил е мозъците на всички!
6
3
 
13
 
! Отговори
е преди 6 години
Ми...сега баба ще "спипа" дедовия и няма да дочака инкасовото сторно на парите си, щото се е правила на Хорейшо...
5
5
 
10
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
Айдееее, пак с фейк новините! Е, много рано ...поне да беше привечер,повече балъци да ви се хванат !!! Верваме,Верваме! :D
4
7
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Минаващ 3 Ами това е резултат от великото образование което сме имали при соца.
3
1
 
18
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Абсолютно подкрепям коментара на "Анонимна". Наистина се чудя и мая как може да има толкова prosti и наивни хора, благодарение на които процъфтява този вид измама, и то само в България?! Чак ми става тъжно, после усещам гняв, веднага след това пък си казвам, че не заслужават да ги съжалява човек, а разочарованието ми от всякаквито му там отговорни институции и службички е огромно. Отчайващо е!
2
2
 
22
 
! Отговори
Перничанин преди 6 години
Има доста изтрещяли старци, които няма как да се усетят, че е измама. Но и полицията, с нейните 2% разкрити престъпления и то защото са се предали сами, няма как да е друго. Беззаконие отвсякъде.
1
2
 
30
 
! Отговори
анонимна преди 6 години
ВЕЧЕ ТЕЗИ НЕ ГИ СЪЖАЛЯВАМ - ТО БИВА ПРОСТОТИЯ , НО ЧАК ПЪК ТАКАВА......