Злато за над 24 бона задържаха на "Капитан Андреево"

Митничарите открили гривни, синджири, чифт обеци и монета
11 сеп 2017 12:23, Анисия Иванова
4
Злато за над 24 бона задържаха на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари и гранични служители задържаха златни накити и монета за общо 24 333 лева на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха ог Агенция "Митници".

На 7 септември на трасе "Входящи автомобили и автобуси" пристига лек автомобил "Mercedes", влизащ в страната от Турция и пътуващ за Франция.

В автомобила, управляван от турски гражданин, пътувала жена му и трите им деца. Пред митническите служители съпрузите заявили, че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При нея се установява, че в куфар с дрехи на съпругата са укрити найлонови пакетчета с изделия от жълт метал: 13 гривни, 2 синджира, 1 чифт обеци и 1 монета. Направената експертиза от вещо лице е установила, че бижутата са с общо тегло 406.80 грама от 14, 18 и 22 каратово злато, на стойност 24 333 лева.

В куфара на мъжа са открити 7 кг нарязан тютюн за пушене и 25 кутии цигари без акцизен бандерол.

Бижутата и акцизните стоки са задържани. Ювелирните изделия подлежат на отнемане в полза на държавата, а акцизните стоки - на унищожаване. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон и по Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отговора на корумпираните митничари не закъсня...вече може да се очаква, че "гастарбайтерите" заплашват митничарите ако не вземат подкуп от тях !
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турските драми са като вселената
1
0
 
4
 
! Отговори
сс преди 6 години
значи станаха 201 жалби срещу граничарите :)